Banada ablam püf noktalarını söylemişti hep öyle yaparım çok güzel tutar. Öncelikle pirinç baldo olmalı(pilavlık olanla yaptım hiç pişmiyo o pirinç)
Baldo pirinci ılık suya koyup yarım saat bekletiyorum içine az tuz atıp. Sonra beyaz suyu gidene kadar yıkayıp süzüyorum. Tereyağ ve sıvıyağ ekleyip tane tane olana kadar kavuruyorum. Suyunu normalde 1 e 1.5 derler ben 2 katından yarım eksik koyuyorum öyle tutturdum. 3 bardaksa 5.5 su gibi.( Ama su da bekletince) suyu koyunca tuzunu atmak gerekiyor yoksa pirinci kırıyor. Karıştırıp suyunu tadın bi tık tuzlu gelince tuz tam tutuyor. Ve yağı suyun üstünde gözükmesi gerekiyor tereyağ sarı olarak. Orta ateşte suyunu çekip az kalınca hafif karıştırıp iyice kısıyorum. Sonra sarıp dinleniyor. Dinlenen pilav güzel olur. Onun dışında şeker limon vs atmıyorum gerek görmüyorum, çok güzel oluyor. İnşallah sizinde tutar