0 oy
550 göst.
Diğer kategorisinde (105 puan) tarafından
Kizlar cogu kisi pirinç ununun bebekleri sisirdigini söyluyo sizce ne kadar dogru günde 1 ogününe koymalımiyım ?

24 Cevaplar

0 oy
(1,572 puan) tarafından
Sisirirmi bilmiyorim ama ben pek vermedim. Biraz kabizlik yapmisti kizima. 
(105 puan) tarafından
Bn daha önce werdim irmikle pekmezle jaristirp yedide ama ne kadar dogru yapıyorum bilmiyorum danişmak istedim
(1,572 puan) tarafından
Anladim canim ben haftada 1bazen 2 yapiyordum gece uyumadan once yediriyordum. Pirinc unu ve irmigi beraber pisirip sonra ya muz ya elma evde hangi meyve varsa icine katip karistirip az da z.yagi ilave edip yediriyordum. Ama kilo almisti ondan mi aldi bilemedim
(105 puan) tarafından
Bence ondan bende oyle yapiyorum meywe deglde pekmez koyuyorum bazen bebe bisküwiside koydugum oldu benim kizimda suan kilo aldi biraz ama öyle tıkmiyorum cocugu sadece gece yatmadan yyiyo tamam baska vermiyorum yemeye meyillendirmeye calisiyorum alışması içn
(1,572 puan) tarafından
Aynen canm hafta tek tuk verilebilir bence
-Reklam-
0 oy
(6,081 puan) tarafından
Annelerimiz onla büyütmus ama suan tavsiye etmiyolar dr bilemedim
(105 puan) tarafından
Doktorlara kalsa hiçbirsey tavsiye etmiyor bende aynı fikirdeyim cok onu yemesin bunu yemesin diyen bi anne degilim ama sormak istedim
(6,081 puan) tarafından
Ben vermedim 4.5 aylik oglum  5 az kaldi Tarhana çorbası veriyorum havuc suyu elma suyu armut suyu verdim   pirinç unu vermem ek olarak bunlari yiyor zaten yemegen bebek icin seçenek  anneye kalmış canım
0 oy
(245 puan) tarafından
Ben kızıma kullanıyordum şu arı mama pirinç unundan. Valla ek gıda hiç yeniyordu hala da yemiyor 1 kadar kullandım mecbur. Ama şişirmedi yani kilo filan da yapmadı o kadar pirinç ununa 2 buçuk yaşında 9 buçuk kilo. 
(245 puan) tarafından
Yaa onu duymamıştım. Ağzına hiç birşeyi kolay kolay almaz sadece ekmek içi kek kırıntı tarzı şeyler. Sıcak yemek asla yemez ama bi demicem ben de yerse sever belki
(105 puan) tarafından
Dene bakalim aslinda bn pirinç unu wermem irmik denedim sadece pütürlü oldgu icn yemedi kizim bnde pirinç unuyla karistirdim pekmezidee sade içmedigi için ona koyuyorum şeker yerine tat vermek amaçli
(245 puan) tarafından
Aynen denicem. Valla. Her türlü yol deneniyor yesinler diye :)
(105 puan) tarafından
Aynen   ne yapalim ya doysunlarda saglikli olsunlarda gerisi onemli degim ;)
(245 puan) tarafından
Orası öyle sağlıkları yerin de olsun da çekilen her çile mübah :)
0 oy
(694 puan) tarafından
Eskiden werilirms ama dğru değilmjş onun yerine ek gidaya bebek irmikli karsmlar yapablrsn
(105 puan) tarafından
Pirinç ununada koyuyorm irmik ama  kafama takildi vermelimiyim diye
0 oy
tarafından
Ben hiç vermedim. 
0 oy
tarafından
Doktorum hiç önermiyor 1 yaşına kadar. 

Çocuğu tok tutan vitaminsiz bir şey bomboş..

Biz onu tatlılara atiyoriz ki kıvam alsın bebeğe niye öğün olarak yedireyim ki. 

İrmik candır. Çok faydalı hemde çok güzel muhallebi oluyor
(1,657 puan) tarafından
İrmiğide tatlılara koymuyormuyuz :))))) (
tarafından
Canım yorumumu dikkatli oku :) pirinç ununu kıvam tutturmak için kullanıyoruz.

İrmiğin başlı başına tatlısi var :)
(1,657 puan) tarafından
Takılıyorum yaaa :)))
tarafından
Allah hayrını versin :))
(1,657 puan) tarafından
Aminn :)))
0 oy
(1,270 puan) tarafından
Herseyden yedir ama insan bazen artık ne vereceğini şaşırıyor bisey bulamıyor bide cocukta sürekli aynı şeyi yemekten sıkılıyor haftada 2 defa verebilirsin bence sonuçta pirinçten olan bisey tane pirinç pilavı verince bisey olmuyor lapa verince mi sağlıksız oluyor bu mantığa bi anlam veremiyorum ben 
(105 puan) tarafından
Bende ikilemde kaliyorum iste wer diyende war verme diyende ama eskiler hep verirmiş yani
(1,270 puan) tarafından
Bence haftada iki kereden bisey olmaz
0 oy
tarafından
Benimki 8 buçuk aylık hiç vermedim canım hep irmik ve yulaftan muhallebi yaparım meyveli çok sever benimki 
0 oy
(1,041 puan) tarafından
Hiç bir faydasi yokmuş onun sadeece mide sisirmis şeker oranı ve nişastası da fazla olduğu için tamamen zararlı biseymis aslında ben vermiyorum vermeyi de hiç dusunmedim ama verene bişey diyemem tabi öyle büyümüsuz bizde ama gel gör ki 80 yaşında nine benden daha saglikli
(1,041 puan) tarafından
E tamam ozaman bende hiç bişey yemiyo sanıyorum kuzu onun zararı olmaz diye düşünüyorum
(105 puan) tarafından
Ona ragmen zayf benm kizkm 2900 dogdu suan 8 aylik 8 kilo oda bu ay pirinc unu irmik verdimde ondan o kdr aldi yoksa 7 küsür flandi yani
(1,041 puan) tarafından
Demekki böyle şeyler yaricak ona canım
(105 puan) tarafından
Walla ben anlamadim elimden geleni yapiyorum anca bu kadar oluyo iste
(1,041 puan) tarafından
Sonradan alır belki canım dert etme herşey yolundaysa
0 oy
(1,169 puan) tarafından
canim normal pirinc unu degil tam pirinç unu kullanmalisin doktorlar tam pirinc ununu öneriyorlar 
0 oy
(416 puan) tarafından
Ben doğru bulmuyorum ve hiç vermedim şişirdiği gibi kabızlıkta yapıyor ki bir faydası da yok 
0 oy
(427 puan) tarafından
Ben yedirdim canım kabiz olmadı çünkü hep zeytinyağı koyardım bir çay kaşığı gayet iyiydi yani kilosu şişirme yapması için sabah akşam yedirmek lazım ama ben günde 1 kere muhallebi yapar meyve koyardım içine pekmez felan koyardım 
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Un kullanıcaksan arpa unu tavsiye ederim en sağlıklısı o
0 oy
tarafından
Pirinç unu vermiyorum ben onun yerine irmik veriyorum irmik daha sağlıklı ama bugün bebek sütlacı yapıcam sadece ona katmayı düşünüyorum 
0 oy
tarafından
Benim çocuk Dr um bebek muhallebisi yazmıştı pirinç unu ile yapılıyordu 1 Ay falan verdim ama bıraktık şu anda onu 
0 oy
(4,152 puan) tarafından
Canım annem kardeşimi onunla büyüttü çok kilo aldırdığı doğru.. o zaman nerden alacak mamayı nasıl alacak mecbur pirinç unu uygun diye onu kullandı şimdi bebeğe uygun mu değil mi konusuna girmiycem fakat olan bundan ibaret 
0 oy
(3,004 puan) tarafından
Sağlıklı bişey değil ben vermedim 
0 oy
tarafından
Ben 6 aydan sonra bazı günler verdim yaşından sonra her gece uyumadan önce verdim
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Pirinç unu değil de herobayb yada aptamil kaşık mamaları var onlardan ver.
0 oy
(5,568 puan) tarafından
Fos kilo yapar diyorlar ben oğluma veriyordum ama kilo yapmadı

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 369 göst.
20 Ekim 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 147 göst.
18 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 231 göst.