0 oy
4,068 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Yan komsumuzun oğlu trafik kazasında hayatını kaybetti yıl başi gecesi. Eşimle evlerine gitcez bir şey götürülür mü

35 Cevaplar

+1 oy
(1,552 puan) tarafından

Gelenlere bişey ikram etme adetinden bir türlü vazgeçilemediği için.. Yemek, ekmek, çay, şeker, kola ya da çay ve kolanın yanında ikram edilebilecek kuru pasta tarzı bişeyler götürülür bizde genelde.. Ev sahibi onları almakla ya da yapmakla uğraşmasın, gelen gidene ikram etsin  diye.. Pet bardak ve tahta çay kaşığı da çok lazım oluyor, kahveye gelmiş gibi oturup çay-muhabbet yaptıkları için :ermm:

tarafından
Evet ya cenaze evinde ikram olmamalı insanlarin zaten acısı var bide onla mi ugrassin. O zmn ben kesme şeker içecek kurabiye alip gtsm olur mu ki
(1,552 puan) tarafından
Olur neden olmasın.. Evet olmamalı.. Ben de bir müddet, sevaptır, gidenin arkasından dua ederler falan düşüncesiyle sakin durup herkese bişey ikram etmeye çalışırım.. Gittikçe şartellerim atmaya başlar :) Hele bi de annem tek şu kalmış, tek onu versek ayıp olur mu acaba dediği zaman dellenirim.. Burası pastane mi, burası lokanta mı, dört dörtlük hizmet bekliyorlarsa gitsinler lokantada pastanede yesinler, burası cenaze evi derim :D Sus ayıp diyerek, beni susturmaya çalışarak gider verir ondan sonra :)
tarafından
Mahcup olamamak için onlarda yazık napsin lar çünkü mileetin agzi torba deilki
(1,552 puan) tarafından
Aynen öyle.. Allah rahmet eylesin bu arada.. İkram normal hayatta da cenazenin önüne geçiyordu zaten, burda da ben öyle yaptım.. Cenazeyi unutup götürüp getireceğe geçtim direk
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Tabii bizde el boş gidilmez . Maddiyatin neye uygunsa.
0 oy
(2,525 puan) tarafından
Bizde şeker götürülür
(10,512 puan) tarafından
Bizdede  seker  götürülür
(10,512 puan) tarafından
Zannedersem sadece kurtlerde var bu gelenek
(22,186 puan) tarafından
Aynen ismiask bizde de öyle seker  götürülür
(5,568 puan) tarafından
Bencede Kürtler de var . Ama çok güzel bir düşünce . Gelen ya çay getirdi ya şeker ya salça pirinç herkes bişey getirdi
(2,525 puan) tarafından
Aynen biz kürtlerde var bu gelenek
0 oy
tarafından
Yemek yap götür yada pide yaptır götür 
tarafından
O kadar durumum yok canım maalesef
tarafından
Bütün tavuk al canım yada çorba yap götür
0 oy
tarafından
Bence bir şeyler alın canım Rabbım ailesine sabır versin inşallah 
tarafından
İnşallah canım amin
0 oy
tarafından
Çay şeker götürülür normalde ama o kadar pahalı ki artık,bi tane tavuk al onu götür. Biz öyle yapıyoruz artık 
tarafından
Evet maalesef Hersey cok pahali bütün tavuk da olabilir aslinda
0 oy
(1,772 puan) tarafından
Bi kek ya da pasta gibi bir şey iyi olur Du aslında gelene ikram etmeleri için acısı var insanların yemekle ugrasmamis olurlar anneannem vefat ettiğinde köyde bi kadın Allah razı olsun koca bi leğen pişi yapıp getirmişti ne dua ettik kadına  
tarafından
Ay okurken gülme krizine girdim @merve

Birde o kadar ciddiyetle yazmssin ki :)
(1,772 puan) tarafından
Ama haksizmiyim neye muhalefet oluyorsun hemen yanlış bise mi dedim diye düşünüyorum kek olur kuru pasta bise olur gelen insanlar illaki ikram bekliyor çok yanlış bise cenaze evinde yemek beklemek ama buda bi gerçek pratik bise olur diye dedim hanımefendi gün yap demek istedim diye düşündü galiba :)
tarafından
Aynen haklısınız bizim oralarda bir ölü olduğu zaman sırayla yemek yapılır götürülür ki aile uğraşmasın bu onlar için iyilik aslında tamam yeri değil yemenin içmenin ama yapacak bir şey yok öyle gelmiş öyle gidiyor

En iyisi dediğiniz gibi atıştırmalık bir şeyler götürmek hem kendileri de yer o acıyla kalkıp yemek falan yapamazlar
tarafından
Bizde kardsmi kaybetik 2 gün yemk yemdik insan acliktn bayılıyor sonra komsular corbadir pisidr getrdi yedik azıcık ama her gelene birşey ikram edilmz 3de yemk verlr kuran okutulup 7 de yemk verilir kuran okutulup bunlar hayirdr yemk beklmk degil
(1,772 puan) tarafından
Canım öncelikle başınız sağolsun Allah mekanını cennet eylesin inşallah çok zor bir durum hele ki gencecik insanı kaybetmek ama insanlar o kadar tuhaflastiki artık başsağlığına gelirler yemek vermedi diye arkandan söylenirler yemek verirsin beğenmezler benim kek pasta yap götür dememdeki amaç uzaktan gelenleri olur illaki bir şeyler ikram etmek zorunda kalıyorsun malesef ellerinin altında pratik bir şey olur diye dedim mesela dedem öldü o telaşla kimse yemek falan hazırlamadi bütün köye reklam etti bizi akrabalar cenazeye gittik açlıktan bayilcaktik diye
0 oy
(1,577 puan) tarafından
Bizde başsağlığına giderken tencere yemeği yapılıp götürülür. 
(1,577 puan) tarafından
Neden güldünüz ? :) eli boş gitmekten daha iyi değil mi. Kesme şeker de bana biraz garip geldi. Ben olsam börek götürürüm yemek yapamıyorsam.
tarafından
Yok kaç defa denk geldim şöbiyet diye yazmıştın heralde çok seviyorsun ondan yani
(1,577 puan) tarafından
Nerde şöbiyet yazdım hiç hatırlayamadım, ben olduğuma emin misiniz ? :)
tarafından
Yani öyle hatırlıyorum ben
(1,577 puan) tarafından
Bence ben değildim ama canınız sağolsun komikti :)
0 oy
tarafından
Şeker çay  gtruluyo cnm
tarafından
Öyle yapıcam canim
0 oy
(1,691 puan) tarafından
yemek yapip gotur canim 
0 oy
(5,568 puan) tarafından
Şimdi misafirleri gidip geliyordur. Bir tepsi kurabiye falan yap . Yada bir torba şeker ya da pirinç al eli boş gidilmez bizde . Onlara yardım amaçlı bişey 
tarafından
Öyle yapayim en iyisi cay seker
(5,568 puan) tarafından
Aynen
0 oy
(8,084 puan) tarafından
Ben tatlı yapıp götürüyorum genelde. Gelene ikram ederler. Yemek bile götürülüyor. Çünkü ona fırsatları olmuyor
tarafından
Fırstm olursa yemek de yapıp götürmek istiyorum ama bebek var hiç yanından ayrilamiyom ağliyo odadan çıkınca
(8,084 puan) tarafından
Ben nereye gitsem götürüyorum bazen kucağımdayken yapmak durumunda kalıyorum canım. Mecbur. Annelik işte
tarafından
Bazen bende kucagımdayken ymek yapmaya çalişiyorum ama tencereye tavaya uzanmaya çalişiyo yada yag sıcrıyo korkuyorum bi sey olcak diye
(8,084 puan) tarafından
Öyle canım
0 oy
tarafından
Çay, şeker, pide falan gider.
tarafından
En iyisi cay seker götüreyim simdilik
0 oy
(1,963 puan) tarafından
Bizde beyaz küp sekee götürülür veya büyük paket kare bisküvi , süt o tarz şeyler götürülür.
tarafından
Evet bisküvi de güzel olur aklımda bulunsun sağolun
0 oy
(45,036 puan) tarafından
Bizde meyve suyu süt gider 
tarafından
Aslinda süt de olabilir bi küçük oğlu daha var onun için
0 oy
tarafından
Bizde bütün tavuk kola ya da şeker çay gibi şeyler götürülür. Asla el boş gidilmez. Ya da yemek yapıp gotirebilirsin ama etli bı yemek ve pilav gibi bişey pasta değil. Bodekte gidebilir ama.yemekler tencere ve börek tepside gider. Gelenlere ikram edilsin diye. Başladı sağolsun
tarafından
Yemege fırsat bulamam belki canım. Bebegim var hiç durmuyo. Çay seker fln olur
tarafından
Sen yemeyeceksik zaten . Sen başkalarına ikramına ya da onların eli gitmez şimdi oturup yesinler diye gotureceksin
tarafından
Yani yemek yapmak için zmanim yok demek istedim cnm malum bebek var
tarafından
He pardon ayyy yanlış anlamışım kusura bakma
0 oy
tarafından
Eğer komşuyla yakınsan çay ve 3 , 4 kilo küp seker götür bizde öyle 
tarafından
Yakıniz. Ben gurbetteyim burda en yakın komsu ablam
0 oy
tarafından
Bizim yörede götürülür ufak bir ikramlik
0 oy
tarafından
Canim küp şeker ( çay için) olanından 

Meyve suyu bisküvi  giderken götürülür taziye evine

Başları sagolsun rabbim sabır versin
tarafından
Öyle yapim canim durum anca onlara yetiyor su an. Maaş da yatmadi. Daha sonrada ymek fln götürürüm
tarafından
Canim cenaze bugün olsa yemek gider
Ama yılbaşında oldu anladım onyuzden aradan zaman geçince çay şeker meyve suyu herhangi gider bizde.
0 oy
(130,047 puan) tarafından
yakin akraba falansa bizde imamla gidilir imam dua okur bide yemej verilir komsuysa bisi goturulmez
tarafından
Yakın komsum burda ben gurbetteym. Ondan başka komsuluk yapan olmadi bana

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 3,291 göst.
19 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 243 göst.
16 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Elif34 (322 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,358 göst.
11 Ağustos 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Kumsal1 (3,463 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 949 göst.

408,593 soru

12,277,461 cevap

37,790 kullanıcı

Kategoriler

...