0 oy
130 göst.
Diğer kategorisinde (3,181 puan) tarafından
Kızlar el açması börek yapmak istiyorum hiç yapmadım çarşaf böregi de deniyor yaptıgınız tam tutan tarif var mı çok canım istiyor hamileyim 

5 Cevaplar

0 oy
(12,960 puan) tarafından
Un şu tuz yogur

Bezelere bol bezeleri tabak büyüklüğünde açıyorum daha sonra tek tek yagliyorum 

Sonra da sofra bezinde açıyorum 
(3,181 puan) tarafından
Tamam teşekkür ederim ölcek ne kadar koyayım 2 kişiyiz
(12,960 puan) tarafından
1.5 su yapıyorum 2 kişiyiz biz de artani da buzluğa koyuyorum
(3,181 puan) tarafından
Hamuru mu koyuyorsun canım böregi mi
(12,960 puan) tarafından
Böreği canım pisirmeden
Daha sonra buzluktan çıkarıyorum buzu erimeden üstüne yoğurtlu yağ sürüyorum
(3,181 puan) tarafından
Buzlugumda yer yok canım ya difriz olsa olur öylede
(12,960 puan) tarafından
Olur canım olur
Resim atardım yaptığımı bir tane vermiştim ama canin çeker:)
(3,181 puan) tarafından
Sende mi yaptın yoksa yapıyom bende canım şimdi :)
(3,181 puan) tarafından
Piştikten sonra üstüne birşey örtüyor musun sert olmaması için
(12,960 puan) tarafından
Hafif ıslatıyorum daha sonra bez orturuyotum
Hamileyim 22 aylik kızım var 1 ay oldu yapalı uzun süre yapamam herhalde:)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Hiç yapmadım nefis yemek tariflerine bak yorumlara göre yap
0 oy
(44,603 puan) tarafından
Ayy bende yapmayı çok istiyom ama tutturamam diyede korkuyom
(3,181 puan) tarafından
Tutturamasamda bişey olmaz ya yiyim yeter :)))
0 oy
(119,242 puan) tarafından
ben hamur acamam yuvarlak olmuyo ☺
(3,181 puan) tarafından
Bende bi ara mantı yaptum yuvarlak olmadı şekli ama tadı lezzetliydğ bişey olmaz :)
0 oy
(712 puan) tarafından

Yaparız cokta guzelmolur sonucta Arnavut böreğini aslında 

Biz normal hamur yapıyoruz su tuz un o kadar kulak memesi yumuskliginda olcak.

1 tepsiye 5 6 beze gider bezeler yumruk kadar olsun onu merdane ile tabak kadar açıp her katını yaglayarak üst üste koyun.. hamurlari dinlenmeye bırakın özellikle sıcak yer daha iyidir elinizle yollarsanız yumuşayıncaya açmaya başlarsınız oncelikle eliniz tersi ile biraz hamuru büyütün sonra sofra bezin üzerine koyun yavas yavas kenarlarına çekip büyütün o zaten çarşaf kadar açılıyor ve ince olur çok az yağ serpin üzerine iç malzemenin koyun bir ucunda tutup salın yarısını diğer ucundan tutup ikili hamur yapın tepsiye sara sara bitirin bittiktenn sonra üzerine sulivubyag eliniz ile sürüp fırına atın güzelce içini çeke çeke pişirin..

Mükemmel oluyor :)

(3,181 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım:)

İlgili sorular

0 oy
78 cevap 1,020 göst.
0 oy
14 cevap 343 göst.
0 oy
2 cevap 57 göst.
17 Haziran 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Melekkk34 (6,859 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 61 göst.
15 Mart 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

379,173 soru

11,349,945 cevap

34,817 kullanıcı

...