Sana tek tavsiyem postlarjmi incele cnm 5 buçuk aylık oğlum kolik bir bebek olduğu halde lohusalık bile yasamasim kimseden yardım bile istemedim bolcada keyif yaptım
Sana tavsiyem çocuk doğduğu zaman çocuk dursa bile esinden yardım işte eşini aşıla onunda sorumluluğu olduğunu benimsesin
İşe gidecek rahatsız olmasın diye yatağını ayırma
Yapamazsin edemezsin diye adamı tersleme gerekirse oturma odasında uyut bebegini o arada sohpetini et
Bak bu dediğimi hep aklına getir bana hak vereceksiniz
Aman bebek usuyecek hasta olacak diye eve kendini zi kitlemeyin koruduktan sonra inan hasta olmuyor
10 günlük tu biz avm ye gittigimizde
Bebeklede bolca birşeyler yapabilirsiniz
Bebek olmadan önce biz eksikmisiz dedik 4 yıl üzerine oğlumu kucağıma aldım
Bunaldigin yerde fikir almak istersen burdayım cnm. Sağlıcakla gelsin inşallah
Selamun aleyküm canım merhabalar
Ben yeni doğum yaptım. Bebeğim üç aylık olmak üzere. Taze anneyim yani
3 ay öncesine kadar bu yaşadıklarının hepsini ben de yaşıyordum. Benden 4-5 ay önce eltim doğum yaptı. Benim hamileliğim de onun yeni doğum yaptığı zamana denk geldi. Uzunca bir süre kayınvalidemlerde kaldı, kaynımın işi sebebiyle. Bebek ile, eşi ile, kendi kendine yaşadığı bir sürü sıkıntıya şahit oldum. Eşimle defalarca kez birbirimize sorduk "biz ne yaptık?" diye, çocuk için yanlış mı, erken mi karar aldık anlamında. Eltimin çocuğu emmedi. Eltim sütünü sağarak verdi. Kısmen lohusalık depresyonu yaşadı. Bunların hiçbirini sen oku da üzül diye asla anlatmıyorum. Gebeliğimin sonlarına doğru gebe okuluna gittim(kesinlikle sana da tavsiye ederim). Hamilelik, doğum ve sonrası ile ilgili en büyük korkunuz nedir diye bir soru yönelttiler. İnan ki ne hamilelik ne doğum ile ilgili hiçbir korkum yoktu ama benim bebeğim de emmez diye o kadar çok korkuyordum ki. Çünkü eltimden gördüklerim içime o kadar işlemiş ki. Doğumdan sonra bebeğimi emzirmek için ben de çok uğraştım. O da ilk başlarda emmedi. Ama Allah'ın izniyle gayret ettim. Elhamdülillah şu an emiyor. Eltime çok kızardım. "Bak bunlar iyi günlerin, uykusuz günler seni bekliyor" derdi hep. Kendi çocuğunun üstünü değiştirirken bile "Bak gaz problemi de başlar yakında" derdi. En sonunda dayanamadım da "Bu çocuğun hiç mi güzel bir tarafı yok? Doğurmuyorum vazgeçtim " dedim. Elhamdülillah onun dediği hiçbir şey başıma gelmedi. Bebeğim emiyor, gaz problemi yok, uykuları düzenli. Demem o ki, bu hamilelik döneminde psikolojin gereği çok farklı duygulara kapılabilirsin. Etraf çok şey söyler, hepsinde aklın kalır. Düşündüğün hiçbir şey için kendini suçlama. Allah'a güven, dua et. Eşinle aranızdaki aşkı veren de O, yavrunuzu rahmine yerleştiren de O, oradan çıkarıp büyütecek olan da O. Sen elinden geleni yap, duanı et, gerisini O'na bırak. Bak gör, her şey ne kadar güzel olacak
1,493,836 soru
24,406,478 cevap
350,539 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın