0 oy
713 göst.
Diğer kategorisinde (3,147 puan) tarafından
3.gebeligim baştan beri düzenli bı Dr gidemedim devlette randevu sorunlarından dolayı vs. Eşim asker görevlere gidip geliyor 3 ay 6 ay falan. 13 haftalıkken beni memlekete bırakıp yine gitti daha dün geldi. Ordayken de orda Dr gitim 1 2 sefer. Neyse kendi evimize eşimden önce geldik biz 2 kızımla memleketten ben gelince hamile bı arkadaşımla kontrole gittim 1 ay olmuştu muayne olali oda kendi Dr na sıra aldı çok iyi çok iyi diye. Ben hiç sevmedim hiçbir se açıklamadı bebeğin boyu kilosu vs ekranı göstermedi USG resmi vermedi. Dümdüz yattım baktı baktı hemşireye biseyler dedi kalktım gittim. Şimdi eşimde dün geldi görevden demiştim ya bugün beraber randevuya gittik işte memlekete gitmeden önce gittiğim doğum yapmak istediğim dra. Eşim girebiliyor mu diye sordum izin vermedi çocuk gelse olur mu dedim 5 yaşındaki kızım çok merak ediyordu kardesini. Bı ton azarladı ailece hastaneye gelmişsiniz cumbur cemaat virüs var bilmem ne çocuklarda maske bile yok daha yeni sen kontrole girmişsin ben seni USG ye sokmam falan dedi. Çocuğa ses dalgası veriyoruz rahatsız ediyoruz hamilelikte 3 defa USG girilmesi lazım bizim insanimiz her gün girmek istiyor vs saydı durdu ağlamamak için zor durdum. Çıktım muayne etmeden eve geldim geri. Çok kararsızım nerde doğum yapacağıma. 28 haftalığım ve doğumlarım sezeryan oluyo.

19 Cevaplar

+2 oy
(15,891 puan) tarafından
Aslinda azarlama degil dogru söylemis doktor ama hamileyken insanin zoruna gidiyor. 
(15,891 puan) tarafından
Ben hamileyken ozeldeki Doktor bile uygun dille surekli usg cekmemesi gerektigini anlatmisti. Doktor hakli ama belki üslubu kötüdür.
(3,147 puan) tarafından
Mervecim haklı olabilirsin ama eşim bir var bir yok ben gurbette tek başıma 3 ve 5 yaşındaki çocukları siz evde bekleyin diyerek muayeneye gidemem sen gidebilirsen tebrik ederim vallahi. Yol uzak olduğundan eşimde yeni gelmişti götürdü sağolsun arabada muayne saatine kadar çocuklar sıkılınca da yukarıya çıktılar dışarıda soğukta dikilmemek için. İçeriye alma konusunda evet yasak olduğunu biliyordum ama arkadaşımin eşi ve oğlunu sokunca bende bı sorayım şansımı deniyim dedim insan gibi sokamayiz yasak dese yeterliydi. Kaldı ki bu Dr beni en son 12 haftada gördü takibini yapmadı. Detaylı USG şeker tahlili vs götürmüştüm yanımda doğumu onda yapacağım için napsaydim yeni muayne oldum diye gitmeyip doğumda sezeryan günü almaya geldim mi deseydim?
(3,147 puan) tarafından
Kukuli ya USG çektirmenin zararlı olmadığını düşünüyorum çünkü USG röntgen tarzında değil. Kaldiki gitmesek de bu defa sorumsuz kontrollere gelmiyor ihmalkar diyorlar. Diyelim öyle bile olsa bu benim tercihimdir istersem her gün gider farklı Dr da USG cektiririm görmek isterim bebeğimi. Bu Dr beni en son 12 haftada görmüştü ben tahlillerimi hep orda burda yaptırdım doğumu bunda düşündüğüm için de randevu bulmuşken gittim takibimi surdursun diye sonuçta nasıl ilerlediğimi bilmiyor diye. Tahlillerimi bile göstermeden çıktım
tarafından
Canim esininde yanında olmasını istiyorda devlette malesef izin vermiyorlar .
Düzenli tkp gitmiyorsun sistem.goruyorlar doğuma.gelecek hasta gözü ile bakıyorlar direk .
Esin ile gideceksen özel bir hastane tercih edebilirsin ozellerde bu sorun yok esin ile girip bakabilirsiniz. Devler hastaneleri malesef ki böyle. İyi dr denk gelmen lazım oda çok nadir. Şans işi.
Birde cohid salgın var dr anlamak lazım odasında 2 3 kişi birden olunca onlarda rahatsız oluyor bu durumda senin gibi günde 50 hasta gelse yanında 2 kişi ile birde onlarda düşünmek lazım.
Dr üslubu belki ters olmuş olabilir ama haklı.  Seninde hamilelik.hormonlqrin uzulmekte haklısın. Hakkında hayırlısı olsun bundan sonrası için
(3,147 puan) tarafından
Yok canım dediğim gibi arkadaşımı aynı hst de diğer Dr eşiyle çocuğuyla alınca bende benimkine sorayım dedim ikisi de aynı hastanenin doktoru sonuçta diye hani. Yoksa tabiki öyle özellikle şu dönemde tabiki kurallara riayet eden birisiyim. İlla eşim de girisn diye derdim yoktu işte arkadaş öyle deyince bı şansımı deniyim bı kerelik dedim ama neyse hayırlısı artık saolasin
-Reklam-
0 oy
(4,876 puan) tarafından
Tepkini gösterseydin canım . 

Düzgünce izah edebilirdi. .

Başka doktor yokmu yada bulunduğun yerde şehir hastanesi filan .

Eşin askermiş istersen ayarla özelde yap .
(3,147 puan) tarafından
Yani normal zamanlarda böyle drlara mutlaka cevap veririm ama hamilelikte bı tuhaf oldum dondum kaldım ya. Esim asker de borcumuz çok bide üçüncü bebek bilmiyorum nasip artık böyle devam ederse gerekirse borçla gider özelde dogururum
0 oy
(20,664 puan) tarafından
Randevu sıkıntısı yüzünden bende perişan oldum sabit bi doktora gidemedik nerde randevu bulursak gittik onların yüzünden bebek kaç haftalık bilmiyorum ve bu çok yorucu özele bi kaç kez gittim yine gidicem benimde şehir hastanesinde gittiğim doktor sinirliydi ama ben cevabını verdim kimsenin kimseyi azarlama lüksü yok hayırdır yani herşeyin usulü var düzgünce söylesin ayıp zaten hassasız hamileyiz 
(1,217 puan) tarafından
14 şubatta dogacak bebek ne kaldı ☺
(20,664 puan) tarafından
Hayırlısı
(1,217 puan) tarafından
Sağlıklı sıhatli dogsunda kuzu
(3,147 puan) tarafından
Gerçekten öyle çok üzüldüm ben bide baştan beri hangi Dr gittiysem azar yedim hep. Yaşım 26 3.gebeligim ve sezeryan olduğu için nelerneler duydum bu yaşta bu kadar çocuk ne böyle sen Suriyeli misin niye yapiyosun daha yeniyken git bunu aldır vs eşini ikna et mutlaka aldır diyen bir sürü şey yani. 7 aylık oldu her gittiğim randevuda ağlayarak cikiyorum ben Dr gidesim yok artık
(20,664 puan) tarafından
Ohaaa ona noluyo ne saçmalıyo şikayet etmedinmi bu sözler çok ağır valla başhekimlikten tutta sağlık bakanlığına kadar giderim bana bu lafı diyecek doktorun varya anasını ağlatırım nasıl ne cürret la
0 oy
(935 puan) tarafından
Parçalarım ben o doktoru kim oluyor o bee 
(3,147 puan) tarafından
Vallahi şok oldum kaldım
0 oy
tarafından
Böyle doktorları şikayet edeceksiniz işte. Kimse bişey demediği için yüz buluyorlar. Keşke orada cevabını verseydin. Tek doktor o mu kaldı sanki koca dünyada. Yanına kimseyi alamam dışarıda beklesinler demek varken neyin ukalalığı bu bağırıp çağırmalar. 
(3,147 puan) tarafından
Yanii bence de bide arkadasin Dr u eşiyle oğlunu alıp tek tek gösterip resim falan verince bende bı sormak istedim belki alır diye. Terslemesine gerek yoktu ayrıca hst ye kimle gideceğimi ona mı sorcam ben gurbetteyiz bırakacak kimsem yok yani
tarafından
ya odaya almayabilir ama usulünce söylemek ye bişey var. Sen kimsin ki bağırıp azarlayacaksın. Doktorluk saygıyı hakeden bir meslek ama bunlar yüzünden artık insanlar saygı duymaz oldu.
(3,147 puan) tarafından
İşte demek istediğim yani almadiklarini zaten biliyordum sadece ssansimj denemek istedim insanca biz sokamayiz yasak dese yeterdi. Bide hastaneye ailece gelmişim diye azar yiyorum bu onu ilgilendiren bı durum degilki. Benim eşim vefat etmiş kimsesiz vs de olabilirdim Allah korusun. Napacaktim o zaman yani. Ayrıca 10gun önce muayne olmuşsun diye muayne etmemek ne yani belki bı terslik var bişey var detaylı USG de böbrek buyumem çıkmıştı çünkü. Son durumum nedir öğrenmek hakkım değil mi.
0 oy
tarafından
Bend dbuna benzer bir durum yaşadım şikayet etmiştik sende şikayet et gerizekalı bunlar doktor değil işte hamile birinin kalbini kırıyorlar pislikler
(3,147 puan) tarafından
Kalp kırmayı geçtim belki yasak olabilir ama sadece bizde yasak izin vermiyoruz dese yeterdi
tarafından
Tabikide yasak diyebilir çok küçük düşürücü konusuyolar benide doktor konusturmadi bile ameliyatlarim var senin duygu durumunu dinleyemem dedi düşük yapmıştım bide yumurtalık karımın alınma ihtimali var ağlaya ağlaya çıkmış tim
(3,147 puan) tarafından
Gerçekten yazık hep Suriyeliler yüzünden bence. Adamlar çatır çatır dogurmaktan kadın dogumcular artık yoruldu tahammül sınırları kalmadı bence. Ben ikinci gebeligimde sancilanmistim 36.haftada ambulans aramıştım bize dedikleri ilk şey Suriyeli misiniz. Suriyeli ıslak gelmeyeceklerdi yani o kadar bikmislar. Faturası bize patlıyor işte ama.
tarafından
Bundan dolayı olacağı hiç aklıma gelmemişti çok uzucu gerçekten
(3,147 puan) tarafından
Allah yardımcımiz olsun ya vallahi
0 oy
(9,235 puan) tarafından
Cokta haklı soylemiş
(3,147 puan) tarafından
Hangi konuda? Hastaneye kimle gittiğim onu ilgilendirmiyor ben gurbette tek başıma yaşıyorum eşim bir var bir yok 3 ve 5 yaşındaki çocukları nereye bırakıp gidebilirim kontrollerine? Gitmesem sorumsuz ilgisiz gelmiyor vs derler gitsem böyle yaparlar. Kaldı ki normalde devletlerde alınmadığını biliyorum arkadaşımın Dr u eşi ve oğlunu sokunca bende buna bı sorayım belki alır diye düşündüm insan gibi yasak sokamayiz dese de anlama kapasitem vardı yani.
(9,235 puan) tarafından
Bende gurbette tek basıma yasıyorum benimkide asker. Kontrole gıttıgımızde asla ıcerı girmedi .doktora gelince hıncını senden almış demekki herkes o sekilde dawranıyor ve bunada eminim herkes suan uc bes kişi gidiyor doktora sen zorda oldugun için yapmıssın baskalari keyfi ama adam nerden bilsin senin durumunu ... Keşke ona deseydin yasak deseniz anlardım diye...
(3,147 puan) tarafından
Sen içeriye gittiğinde çocuğun dışarıda mi bekliyor yani ben böyle biseyi yapamam ki henüz çok küçükler. Yani başkalarının nasıl gittiğini bilmiyorum ama normalde ailece de gitsem tekte gitsem zaten ben içeri yalnız giriyordum sadece arkadaşım öyle deyince sormak amaçlı öyle soyledim hınç alacak bı durum yoktu ki durumumu bilmez tabi çünkü en son 12 haftalık muayne etti beni tahlillerimi hep orda burda yaptırdım doğumu bunda düşündüğüm için de bı baksın neyim nasıl ilerliyor diye randevu bulmuşken geleyim dedim zaten zor sıra buluyoruz. Adam diyorki hamilelik boyunca 3 defa USG ye girilir E iyi o zaman bende bidaha doğum sancım başlarsa gideyim apar topar alsın sezeryana. Coks açma değil mi
(9,235 puan) tarafından
Orası hangi sehir
(3,147 puan) tarafından
İzmir
0 oy
(3,694 puan) tarafından
Haklılık payı var evet ama doktor oldu diye bana azar yapamaz kusura bakmasın. Benden farklı değil.  iki gözü bi ağzı var herkeste olduğu gibi.... ımkanin varsa başka bi doktor bul ya da özelde yap canım. 
(3,147 puan) tarafından
Yani haklılığı olduğu surda doğru devlette eş vs almadıklarını biliyorum normalde diğer gebelikte sormadım bile bu yüzden ama arkadaşımda aynı hst diğer Dr gidiyor geçen defa beni götürdüğü hani. Eşini oğlunu sokmuş göstermiş falan bı sorayım belki buda alır diye merak ettim sadece. Hastaneye cumbur cemaat gitme olayı da onu ilgilendirmiyor ben gurbetteyiz bırakacak kimsem yok eşimde asker görevde vs olduğu zaman oluyor 3 ve 5 yaşındaki çocukları evde tek mi birakicam ben mesela tabiki yanımda gelecekler
(3,694 puan) tarafından
Işte onlar bunu bilmediği için kızıyor  ama uygun bi dille soyleyebilirdi. Pandemi var girdiremem vs diye.  Çocuklar  da maske falan taksalarmış keşke okuduğum kadarıyla maskesizlermis.
(3,147 puan) tarafından
Evet maske yoktu ama laf dinlemiyorlar ki çocuk bunlar neticede takıyorsun çıkarıp atıyor yani daha 31 aylık daha 3 yaşını bile bitirmemiş küçüğüm daha. Zaten öyle bişey olsa en başta ben korurum onları anneleri olarak riske atmak isteyecek son kişi benim sonuçta
0 oy
(1,060 puan) tarafından
Söylediği şey doğru da söyleme tarzı pek olmamış. Özel doktor ise değiştirmeni tavsiye ederim. Çünkü hamilelikte daha hassas oluyoruz. Kimsenin azarını yemeye gitmiyoruz. 
(3,147 puan) tarafından
Devlette malesef özele bütçe çıkmıyor. 3 ay önce bir defa gitmiştim işte esprili davranmisti o zaman bak bak takla atıyor parende de atacak şimdi falan demişti. Bide yasak olduğunu devlette biliyorum ama arkadaşımin eşini oğlunu diğer Dr sokup tek tek gösterip ilgilenince bı sorayım belki alıyordur diye merak etmsitim sadece
0 oy
tarafından
Canım doğru söylemiş doktor biraz sert söylediyse ondan alınmışsındır ama haklı çocukları evden çıkarmaya korkuyoruz siz hastaneye götürmüşsünüz ki devlette hasta dışında kimseyi almazlar odaya 
(3,147 puan) tarafından
Bırakacak kimsem yok gurbetteyiz napabilirim ki mecbur bizimle geliyorlar arabada oturmaktan sıkıldılar dışarda soğukta beklemek yerine yukarıya çıktılar. Bide arkadaşımın eşini oğlunu almış diğer Dr resim verip tek tek göstermiş organlarını falan bu şekilde döver gibi yapacağına sadece yasak biz sokamiyoruz dese yeterdi
0 oy
(2,492 puan) tarafından
Söylediklerinde haklı ama üslup yanlış bence
(3,147 puan) tarafından
Malesef çok borcun içindeyiz zaten mesele o degilki sadece. Gebe kaldigimdan beri gittiğim her Dr Dan azarla ağlayarak çıktım ben ilk değil yani. İlk öğrendim gittim bana Suriyeli misin sen bu ne üçüncü çocuk vs dediler daha sonra yine bu yaşta bu kadar çocuk niye dediler sonra aldır falan dediler ne yap et koçanı ikna et mutlaka aldırmaya gel falan dediler hala daha konuşuyorlar her randevuda bı laf yiyorum mutlaka.
(2,492 puan) tarafından
Allah Allah milletin şeyine de karisiyorlar tövbe ya Rabbi.
(3,147 puan) tarafından
Gerçekten hani artık dolmusum herkes haklı vs diyor ama mesele sadece bu Dr değil 7 aylık oldum bir sürü farklı Dr a gittim hepsinden azarlanip yada laf sokulup çıktım. Yaşım küçük olabilir ama maddiyatimiz yeterli çok şükür ve elhamdülillah bakabiliyorum çocuklarıma sizi ne ilgilendiriyor ki yani hak görüyorlar kendilerine laf söylemeyi. Çok üzülüyorum özele gidebilirim biraz sıkışıp borçla vs ama parayı ona vermek yerine bebeğe kullanmak istiyorum bilmiorum nolcak
(2,492 puan) tarafından
Ben sizi uyarmakta haklı olduğunu fakat üslubunun yanlış olduğunu söyledim. Tatlı dille de uyarabilirdi. Bu yuzden hiç devlete gitmedim bir defa bile
(3,147 puan) tarafından
Evet doğru kimliğine uygun bı üslup kullanmaları gerek herkesin özel hatayı kendisini ilgilendirir ama işte neyse bende ilkte özele gitmiştim daha iyi
0 oy
(135,866 puan) tarafından
devlette muayeneye esi diger cocugu almazlar dr olani demis ama hormonlar falan sana fazla gelmis
(3,147 puan) tarafından
Normalde biliyorum zaten ama arkadaşımın gittiği Dr almış eşini oğlunu tek tek göstermiş anlatmış resim vermiş ellerine bende bı sorayım belki buda alıyordur diye merak ettim. Terslemesine gerek yoktu sadece
(135,866 puan) tarafından
yaa o dr o an hastasi yoktur arkadas esini almistir devlette yuzube baktina sukur etcen
(3,147 puan) tarafından
Kız bunun da yoktu bomboştu kapının onu içerisi vs boş oturuyordu ben gittiğimde adam ben bide ikinci doğumu da o hst de başka Dr da yaptım aşırı mükemmeldi kadının ilgisi falan yani onunda eşi askermis şimdi tayin olmuş sanırım gitmiş keşke gitmeseydi. Bütçe ayarlayabilirsem özele gidicem ya gebe kaldigimdan beri azar yemeden çıktığım Dr olmadı daha.
0 oy
(3,684 puan) tarafından
Devlete gittiysen öyle yapar canım 
(3,147 puan) tarafından
Geçen seferki gidişimde bu şekilde davranmamisti gayet esprili sekilde hatta bak bak takla atıyor şimdi de parende atacak vs demişti. Bide eş sokulmadigini biliyorum devlette ama arkadaşımın gittiği Dr eşini almış oğlunu almış tek tek göstermiş bı sormak istemiştim sadece
0 oy
(1,964 puan) tarafından
Bana diyecek bir ton laf söylerim.  Ben özele gittim hamileliğimde eşim her kontrolde girdi kimsede birşey demedi. Hatta kardeşim merak ediyordu onuda soktum birkez. İyiki bir hastalık çıktı her bahaneleri hastalık oldu eşimde olan hastalık bende de vardır zaten benide alma o zaman içeriye.  İnsanların hevesini bile kursağında bırakıyorlar. İstediğim kadar girerim USG ye kesin bir zararı olduğu bile belli değil ses dalgasinin bir zararı yoktur ayrıcana. 
(3,147 puan) tarafından
Çok üzüldüm gözlerim doldu kilitlendim resmen başka zaman olsa bende keyfi davranan veya ters doktorlara mutlaka karşılık veririm ezdirmem ama hamilelik hormonları dan sanırım haklisiniz doğru diyosunuz diyip çıktım şok oldum.
(1,964 puan) tarafından
O an şoktan ne diyeceğini bilememissindir. Çok üzüldüm şuan senin adına yeni doğum yaptım banada deseler bende çok üzülürdüm. Bazı doktorlar karşındaki insanla nasıl konuşacağını bilmiyor hele hamile insanla hiç bilmiyor. İnsallah iyi bir doktora denk gelirsin canım. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
(3,147 puan) tarafından
Aynen öyle gerçekten. Çok teşekkür ederim Allah sağ salim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Umarım bende düzgün bı Dr bulurum hamile kaldigimdan beri her gittiğim Dr Dan azarla çıktım şuana kadar
0 oy
tarafından
Azarlamasina hiç gerek yok düzgünce söyleyebilir Dr olunca kendini bı BK sayıyorlar 
(3,147 puan) tarafından
Evetbende ona takıldım kuralları tabiki vardır ve normalde biliyorum pandemi de daha da hassaslar ama arkadaşım eşimi oğlumu aldı vs vs deyince bı sorayım bende dedim nolmus yani sormussam yasak sokamayiz dese yeterdi.
0 oy
(2,138 puan) tarafından
Üslup çok önemli... Azarlamadan uygun bir dille söyleseydi sende hak verirdin doktora.
(3,147 puan) tarafından
Yine veriyorum keza ben yasak olduğunu özellikle pandemide daha hassas olduklarını biliyorum sadece arkadaşımin eşiyle oğlunu alınca bı sorayım bende dedim kızım çok heyecanlı çok merak ediyor kardeşini diye. Sadece yasak sokamayiz dese peki der geçerdim bende. Bide hastaneye kimle gittiğine kadar laf ediyor onu ilgilendirmezki bu durum.
0 oy
(924 puan) tarafından
Havlamis düzgünce anlatmamis baska doktora git canım oylelerden fayda gelmez sen hamilesin hassas konuşması gerekken azarliyorlar maalesef iyi doktorda var doktorluk unvanı için doktorluk yapanda var başka doktor bul canını sıkmış bir kere
(3,147 puan) tarafından
Ekstra bı hassasiyet beklemiyorum zaten ama sadece üslubu tıp diline uygun olsa yeterdi. Yasak hanımefendi demesi yeterli olurdu. Hastaneye kimle gittiğim onu ilgilendirmiyor ne zaman muayne olduğum da onu baglamazistersem her hafta gider görürüm bebgimi beni en son 12 haftada muayne etmiş sonuçta belki bı sorunum var tahlillerimi başka başka yerde yaptım hep görmedi haberi yok takibimden
0 oy
tarafından
Üzülme boşver insan hamileyken fazla alıngan oluyo. Ben iki doğumumuda özelde yaptım. Eşim ben her muayneye yanında gelicem dedi diye. Küçük kızım pandemide doğdu bğyük kızımı bir kere bırakıcak yer bulamayınca mecbur yanımıza aldık hastalık kapar diye. Doğurana kadar 5 kere falan ultrasona girmişimdir. Oda sonlara doğru suyum azaldı diye sık gittim. 
(3,147 puan) tarafından
Ya aslında kibarlık vs beklemiyordum mesleğine uygun üslup kullansa yeterdi. Yasaksa izin veremeyiz kurallar gereği diyip gecebilirdi peki derdim bende ne diycem sanki. Bide beni en son 12 haftada muayne etti tahlillerimi vs görmedi Durumumdan haberi yok bana diyor yeni muayne olmuşsun zaten etmem ne demek etmem takibimi yapmasi gerekiyor ki doğumumu onda yapayım bende.
0 oy
(20,350 puan) tarafından
Doktorun Söylediklerinin hepsi doğru. Ama söyleyiş tarzı doğru değil. Kimseyi azarlamaya hakları yok. Ben olsam o doktorda doğum yapmak istemezdim. 
(3,147 puan) tarafından
Yani kısmen bence. Hastaneye ne sebeple birlikte gittiğimiz bilmiyor sonuçta ben çocukların annesiyim onları riske sokmak isteyecek son kişi de benim getirdiysem geçerli sebebim vardır. İkincisi bu beni en son 12 haftada gördü baktı tahlilleri vs hep sağda solda yaptirdim durumumdan haberi yok bilmiyor nasıl ilerlediğimi doğumu bunda yapacağım takibimi bilsin tahlillerimi görsün bakayım ne durumdayım diye gittim bende randevusu açıkken zaten zor sıra alıyoruz devlette napsaydim bidaha bekleyip doğumdan önce gidip seseryan günü almaya geldim mi deseydim. Cok saçma ya

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 850 göst.
23 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Eda06 (3,744 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 427 göst.
0 oy
17 cevap 569 göst.
1 Şubat 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nazmiye pamuk (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 401 göst.
16 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Eceinn (122 puan) tarafından soruldu

412,379 soru

12,414,365 cevap

44,963 kullanıcı

Kategoriler

...