+1 oy
299 göst.
Diğer kategorisinde (129 puan) tarafından
Herkese merhaba 75 günlük bebeğim var hamilelik sürecinden bu yana doğum da dahil çok yıprandım. Doğum sonrası yemek yiyemez oldum. Üstüne bebeğim de süt alerjisi çıktı atıştırma için bazen kaseye yoğurt falan koyup hızlı hızlı yerdim şu an onu bile yapamıyorum sabah akşam tabii günde 1 öğün yiyorum nadiren sabah akşam oluyor. Çay içiyorum sürekli yanında kahvaltılık yiyorum. Eşimin vardiyasına göre yemek yapabilirsem yapıyorum. Bebeğim yarım saat uyuyor geri uyanıyor. Gün içinde sürekli onunla uğraşıyorum. O süreçte evi falan temizleyeme bir şeyler atıştırmaya çalışıyorum. 3 ay olacak neredeyse etrafında bebeği 5 dakika olsa dahi tutacak kimse yok. Bu süreci nasıl atlattınız ne zaman geçti. Psikolojik olarak çöküntüdeyim. Gece olduğunda zaten pilim bitiyor eşim üstüne sen beni sevmekten vazgeçtin diyor ama benim kendime ayıracak vaktim bile olmuyor çok bunaldım. Böyle bir süreç yaşadıysanız inşallah çabuk geçmiştir sizde 

13 Cevaplar

0 oy
(14,909 puan) tarafından

En İyi Cevap
Oturmaya başlayınca biraz daha düzeldi mama sandalyesine koyup yemeğimi yiyordum. Çok normal adapte olma süresi var ben en çok hamileyken yıprandım dogurunca birşey yaşamadım ana kucagina koyup işimi yapardım ben nereye o oraya giderdik yani hiç kimse de gelip bakmadı cocuguma en kötü günümde bile düşün. Boşver biraz büyüyünce herşey geçecek ❣️
(129 puan) tarafından
Evet gazı var. Doktor mamasını değiştirdi süt alerjisi olan bebeklere özel mama varmış ondan sonrasında da daha çok oldu sanki kuru fasulye yemiş gibi gazını çıkarıyor aslında ama çıkarırken de ağlıyor uyanıyor. Bazen geceleri nadiren uykuda çıkarıyor uyanmıyor bazı geceler rahat ediyorum. Yani gazını çıkarsa da çıkarmasa da ağlıyor
(14,909 puan) tarafından
Tekrar bir doktora göstersen canım ? Gaz ilacı kullanıyor musun
(129 puan) tarafından
Doktora söyledim bu uygun dedi. Gaz ilacı kullanıyorum aynı büyük insan gibi gaz çıkarıyor yani ben 1 haftada zorlasam o kadar çıkaramam. Poposunda çatlak vardı büyük ihtimalle gaz yapınca ya da kaka yapınca acıyor. Doktor iyileşme var dedi ama bakalım. Yani ne yapacağımı şaşırdım yarım saat bir vakit verse bana o da yeter de şu an uyuyor ama bir yandan sallıyorum mesela yanından ayrılamıyorum
(2,632 puan) tarafından
Ana kucağı yada sling alıp bağlasan ya kendine belki iş yapman daha rahat olur
(129 puan) tarafından
Ama kucağı vsr ama bir süre sonra sıkılıyor yalnız kalınca deliriyor
-Reklam-
0 oy
tarafından

Canım ben eskı düzenime hiç bir zaman dönemedim :) Allah yardımcın olsun papatya çayı için sakinleştiren emziren annelere özel bitki çayları 

(129 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Geçici bir dönem öncelikle psikolojini bozmamaya çalış kendini kötü hissettiğinde yakın çevrenden yardım isteyebilirsin bundan hiç çekinme ben hiçbir zaman düzenimi bozmadım gebelikten sonra illaki sarsılmalar oluyor ama ben her şeyimi planlı yaptığım için çok zorlanmadım açıkçası şu an kızım 2 yaşında hala da öyleyim ev işim temizliğim yemeğim olsun her şeyim planlıdır benim. Allah yardımcın olsun bacım
(129 puan) tarafından
Teşekkür ederim inşallah geçer bazen ağlayınca oturup bende ağlıyorum yakınımda hiç kimse yok şu çocuğu tut 2 dk tuvalete gideyim diyecek bile. Eşim evdeyken destek oluyor ama ona da isten yorgun geldiği için kıyamıyorum. Süt alerjisi olduktan sonra da yiyeceğim şeyler çok kısıtlandı yapacak bir şey bile bulamıyorum üstüne çok gazlı. Gaz yapan her şeyi de çıkardım hayatımdan geriye zaten hiçbir şey kalmıyor böyle olunca da çok halsiz kalıyorum. Sadece evi süpürmeye vaktim kalıyor bazı günler.
0 oy
(135,811 puan) tarafından
ilk kirk gun felekatti 3 ayda rayina oturttuk
0 oy
(1,542 puan) tarafından
8 aylık hala hiç bişe eskisi gibi değil ne yemek yapabiliyorum düzgün ne yemek yiyorum ne temizlik yapabiliyorum hepsi burnumdan geliyor çok yoruluyorum kendimi tükenmiş hissediyorum    
(129 puan) tarafından
Bir yeri mi ağrıyor derdi ne Bi söylese bende ona göre hareket edeceğim de ne yapacağımı bilmiyorum bazen çaresiz kalıyorum
(1,542 puan) tarafından
Aynen öyle kızım dün akşam acıkmış okdr agliyorki kıpkırmızı oldu biseyi var sandım panik yaptım hastaneye gidicktik meğer acıkmış halbuki yeni yemişti doymamış biberini ağzına verince sustu uyudu çocuk bazen aç oldunu bile anlamiyorum
(129 puan) tarafından
Bir kez de bana öyle olmuştu hastaneye götürecektik Bi emdi sonra uyumuştu küçükken
(1,542 puan) tarafından
Öyle oluyor malesef öğreniyoruz
(129 puan) tarafından
Konuşmaya bir başlayıp derdini söyleseydi diye bekliyorum öyle Rabbim sağlık versin de
0 oy
tarafından
Daha çok küçük canım illaki düzene girer ama bebek doğduktan sonra insan eskiye tamamen dönemiyor büyüsede bütün günün onunla geçecek hayatımızı onlara odaklı yaşıyoruz büyüsün rahat ederim diye süşünüyorsun bu seferde okul ders işleri çıkıyor onlarda ayrı zor rabbim sağlık sıhhat versin gerisi hallolur 
(129 puan) tarafından
Keske onlar olsa tek şu an ağlıyor neye ağlıyor bilmiyorum gazı var gazını yapıyor ağlıyor yapamıyor ağlıyor. Sanki canı istedikçe ağlıyor gibi hissediyorum artık. Uğraşmak yıpratmıyır da o kadar uğraş sonucunda ağlaması ömrümü yiyor
tarafından
Benim kızım 20 aylık bazen bende neden ağladığını anlamıyorum canım :) alışmaya çalış başka çaren yok
(129 puan) tarafından
Anneler ne için ağlar anlar diyorlar ama ben anlamıyorum kendimi yetersiz hissediyorum yanlış bir şey mi yapıyorum acaba diyorum
0 oy
(82 puan) tarafından
Canım maksimum bir ayın var. Etrafını izlemeye, eline oyuncak almaya başlayınca rahatlayacaksın. Zaten hareketli şeyleri izlemeyi çok seviyorlar. Yani sen ev iş yaparken, yemek yaparken, duş alırken, saçlarını kuruturken vs. zevk alıyorlar. 
(129 puan) tarafından
İnşallah yani yanından söyle iki dk ayrıldığında ağlamasın yeter benim için
0 oy
(116 puan) tarafından
Benim kızımda 7 aylık yardımcı olucak kimsem yok akşamları eşim geldiğinde kızım yatana kadar 1 saat falan bakıyordu onun dışında gün içinde hep kucağımda bu şekilde bisjleri yapmaya çalışmaktan ev işlerine yetişmeye çalışmaktan sinirlerim çok yıprandı herseye sinirleniyorum eşim ne dese sinirleniyorum batiyo bana adam resmen sizi çok iyi anlıyorum malesef 
(129 puan) tarafından
Bana da batıyor ama ses de edemiyorum çünkü çok duygusal hemen beni sevmiyor musun vs diyor yani kime yeteceğime şaşırdım
(116 puan) tarafından
Valla esime yetmek gibi bir derdim yok şuan canım halimi görüyordur anlayışlı olması gerek bizde bu düzene alisicaz yapcak başka bisi yok eski düzen geri gelmiyor çünkü
(129 puan) tarafından
Haklısınız anlasa bir de yani keske ben işe giysem de sen evde durup baksan anlarsın diyorum
0 oy
(3,145 puan) tarafından
Korkutmak gibi olmasın ama 17 ay oldu hala daha zorlanıyorum çünkü doğdu doğalı başbaşayız kimse yok yakınımızda ama alışıyorsun bir yerden sonra
(129 puan) tarafından
Ama eskisi gibi değildir sanırım şu an yanından ayrılayım 2 dk olsa bir ağlıyor tuvalete koşa koşa gidiyorum
(3,145 puan) tarafından
Tuvalete tek başıma gidemiyorum ahahahhah
(129 puan) tarafından
Ben şu an beşiğime koyuyorum ağlasa bile yapacak bir şey yok yani yoksa altıma yapacam
0 oy
tarafından
Aynı durumdayım duşa bile giremiyorum 6 aylık ama aynı şeyleri taşıyorum gecede uykusu pek yok bende ne zmn rahatlayacağımı bilmiyorum
(129 puan) tarafından
Hiç mi düzelme olmadı bazı anneler eline oyuncak falan alsın biraz rahatlarsın demişler ama bende o zamanları bekliyorum
tarafından
Almadığım oyuncak kalmadı yürüteç te aldım yok durmuyor çocuk sürekli kucak istiyor çocuk bildiğin ben oturuyorum kucağımda oda yine durmuyor tam ayakta durucam o öyle duruyo
tarafından
Umarım seninki düzelir cnm
0 oy
(265 puan) tarafından
1kizim vardı ikizlerimde oldu eski düzen nasldi unuttum bile.ama kendime kurduğum düzende hastalık hariç oturmaya yer yok :)
(129 puan) tarafından
Buna şükür ben kesinlikle ikizlerim olsun bakamazdım sanırım bende kendime düzen kurmaya çalışıyorum ama bir günü bir gününü tutmuyor maalesef
(265 puan) tarafından
Daha çok yeni canm.uyku düzeni otursun ins o günlerde gelecek.saglikla büyüt ins.
(129 puan) tarafından
İnşallah çok teşekkür ederim moral oldu amin siz de inşallah sağlıkla büyümeye devam etsinler
0 oy
(1,391 puan) tarafından
Kendi ailenden kmse yk mu cnm yardımcı olucak Allah yardmcın olsn bende aynı durumdayım şuan 2 çocuğm dha var üstüne bebek olnca dierlerini doyur evi toparla birde üstüne dün fena halde hastaydım annem uzakta hasta gelemiyor kaynanam alt katımda ama faydası yok sen bebeğinin uyuduğu zmnlarda öncelikle dinlenmeye çalış yoksa bebeğine de bakamazsın süt alerjisi olması kötü olmş pratik ne varsa onları yapıorm ben mkarna çorba hazır gıdalar yada rn kötü ihtml hiç yapamazsam dışardan sylüyorm 
(129 puan) tarafından
Maalesef yok iste bu beni yoruyor yani 2 dk baksa yanında öyle otursa yeter ama kimsem yok. Süt ve yumurta Alerji olduktan sonra hiçbir şey yiyemiyorum sürekli çay ekmek Reçel Zeytin bunlar sadece 15 kilo vermişim normal bir kilo verme de değil bu geceleri 4 saate yakın uyuyor sadece o zaman uyuyorum o da 2 saat uyuyorum ancak çünkü 1 saat sallamakla geçiyor zaten onu da uyumasam tamamen biterim sanırım. Eşim eve geldiğinde ancak akşam yemeği yapmaya vakit buluyorum makarna nun içinde Yumurta var pilav yapsam şehriyede Yumurta var çorba desen onlarda da süt ürünü vsr yiyecek şeylerim de çok kısıtlı. Nadiren tavuk et balık falan yapayım diyorum onu da ancak eşim geldikçe yoksa ocağın başına geçmek mümkün değil
(1,391 puan) tarafından
Süt alerjisi hakkında hçbi bilgim yk makarna şehriye onlarda skıntı çkartıyorsa işin zor Allah yardm etsn cnm emzirmeyi brakana kdr yedklerine dkkt edicen mecbr ama merk etme bebeğin braz dha büyüsün en azndan uykusu düzene girer rhatlarsn brz
(129 puan) tarafından
İnşallah ya bana 1 saat süre verse yeter
(1,391 puan) tarafından
Sen sabret oda oluck
(129 puan) tarafından
İnşallah
0 oy
(489 puan) tarafından
Benimkinin daha yeni kırkı çıktı evimi de toparluyom yemeğimi de yapıyorum kocama da vakit ayririyorum masaj bile yapıyorum  etrafta dağıtacak kimse ilmadifinda evim temiz kalıyor bı uyutuyorum bebeği 1 1.5 saat yeterli oluyor gün içinde akşam yemeği de mutfakta yanımda besigine koyuyorum veriyom emziği susuyor kafam rahat oluyor geceleri de alistirdim uykuya emziriyorum gazdi beziydi bı saate tamadir hemen uyuyor iki defa kalktim mi tamamdır sabah oluyor zaten
(129 puan) tarafından
Benimki uyumuyor sorun o uyusa da yanında durup sallamak lazım yani uyusa bile iki dk bir yete gideyim mesela tuvalete gideyim hemen uyanıp ağlıyor gazı var ama gazını yapıyor ağlıyor yapmasa zaten ağlıyor uyuyunca hemen süpürgeyi alayım diyorum daha ikinci odaya geçmeden hemen uyanıyor yani keske öyle 1 saat falan uyusa şükür edeceğim
(489 puan) tarafından
Bısey diyecem bende işe yarıyor belki sende de yarar goguslerimin üstüne bı ağız mendilelridnen koyuyorum bı saat flaan kalıyor çıkartiyorum Bebek uyudugunda burnunun yanına koyuyorum kokum siniyor ya mendile oradan alıyor dalıyor hemen güvende hissediyor kendini inşallah işe yarar böyle yap
(489 puan) tarafından
Uykuya alsiti mi sende rahatlarsın
(489 puan) tarafından
Uykuya alıştı mi sende rahatlarsın
(129 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim deneyeceğim mutlaka bunu inşallah 1 saat uyusun yeter

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 181 göst.
11 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Prenses__00 (636 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 461 göst.