0 oy
110 göst.
Diğer kategorisinde (1,169 puan) tarafından
Kızım çok zor uykuya dalan bi bebekti. Bugün yine salladım salladım uyumadı sinirlendim koydum beşiğine ağladı ağladı sonra sakinleştirdim tuttum elinden anlattım ona kendi başına uyuyabileceğini arkadaşlarının adını saydım onlar böyle uyuyor vs. Sakinleşti ama arada ağlama krizlerine girdi ninni söylemeye çalıştım biraz sustu ağladı. Gözünü kapatmak istemedi başını yastığa bile koymak istemedi. Bende bağırdım baya kızdım çıktım odadan abdest aldım odaya döndüm kızımıda alıp beşiğine geri koydum. Ben namaza dururken o da battaniyesini çekti üzerine arada bi beni yokladı kafasını kaldırıp sonra uykuya daldı. Yaklaşık 1 saat sürdü bu yaşananlar. Şimdi ben yarın buna devam etmek istiyorum yine aynı inadı yapacak biliyorum başka hangi yollar denemeliyim onun o şekilde uyumak istemesi için? 

4 Cevaplar

0 oy
(9,624 puan) tarafından
8 den 11 ekadar anca uyuttum arada sinirlendim beşiğine koydum yok uyumadı kendi kendine 

Sende yine kendisi yatır yanında dur canım 
(1,169 puan) tarafından
Bu sefer inat ettim daha önce de denedim ama ağladı çok biraz sustu yapacak bişey yok valla yoruldum
-Reklam-
0 oy
(307 puan) tarafından
Aslında uyku eğitimi ne kadar erken verilirse o kadar iyi. Çünkü uzun süreli alışkanlığı bıraktırmak zorlar. Bir de 2 yaş yani inadın sinirin tavan yaptığı bir yaş. Artık sizi anlayabildiği için her gün sakince anlatın konuşun. Bağırmayın biliyorum bazen annelerin de sabrı tükeniyor ama bağırmak daha da inatlaşmaya sebep olabilir. Alışkanlığını bırakmaya zorlanıyor ve yaşı itibariyle bunun farkında artık. Onun yanında olduğunuzu güvende olduğunu hissetmesini sağlayın. Konuşurken ses tonunuz önemli. Ağladığında müdahale etmeyin kızmayın yanında olun. Temas edin. Temas istemiyorsa zorlamayın kendi haline bırakın. Sustuğunda tekrar sakince anlatın. Yatağına koyunca uyku öncesi kitap okuyup odak noktasını değiştirebilirsiniz. En azından kitap sonrası uyuması gerektiğini anlar bir süre sonra ve ağlamalar azalır diye düşünüyorum. Veya uyku öncesi başka bir şey de yapabilirsiniz. 
0 oy
(538 puan) tarafından
Uykusu muhakkak bi  sekilde gelecek. Sabah  1 saat erken kalkarsa iyi olabilir yada evde boyle kosmali tempolu bi oyun oynayarak yorulursada  uykusu gelebilir. Zaten bu sıpalar ya uyumazlar yada yemek yemezler yada hep aglarlar . Uykudan once duş olabilir. Zaten bu kışta hersey sınırlı.  Evden sıkılmıştır o yuzden de uyumak istemeyebilir. Ya bazen cok yemek yedigindede belki uyumak istemeyebilir. Cips çikolata paketli yiyeceklerde uyku duzenini bozabilir.  Gereksiz enerji veriyor çünkü.  Uyku kaçırıyor. 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 256 göst.
18 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Ummebrar (1,169 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 104 göst.
26 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 28.08.ecrinim (810 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 93 göst.
29 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 164 göst.
11 Ocak 2021 Diğer kategorisinde tugcevepars (392 puan) tarafından soruldu

380,424 soru

11,390,051 cevap

34,898 kullanıcı

...