Hamileyim, çok yakında doğumum olacak inşallah. kızıma gökçe ismini koymak istiyorum. Eşimin ailesi hamileliğimin başından beri adı ne olacak diye soruyor daha biz ne olsun diye düşünmediğimiz zamandan beri soruyorlardı bıkmıştım bu sorudan. (Benim ailemden kimse hala sormaz) Eşim de sorduklarında hafize dedi (kaynanamın adı) kardeşlerinin, annesinin,babasının yanında hafize dedi ben istemiyorum deme dedikçe dedi ama evde bana olmasa da olur biraz eski yanına pek bir isim de uymuyor yanına uyacak isim bulursak koyalım diyordu. Kardeşlerine ben hafıza koymak istemiyorum diye açıkça söyledim kendi kendine konuşuyor esim dedim. Annesi de 3 tane kız torun oldu biri de adımı vermedi diye eşime dert yanmış eşim de iyice hafize dedi tabi. başka zaman ise kaynanam benim adımı koymayın istediğinizi koyun demiş belki benim istemediğimi duydu bilemiyorum. ben de görümceme anneniz de istemiyor zaten dedim görümcem de öyle söyler ama içten içe ister dedi. Görümcem eşime hafizenin yanına yengemin istedigi bir ismi koyarsınız onun da gönlü olsun diyor telefonda. Ben de gökçe istiyorum demiştim kardeşlerine. Bekar kaynım var o da sürekli hafize gökce diyor. Ben sadece gökçe diye düzeltiyorum. Israrla hafize gökçe diyor, bana bırakmayın annemin ismini koymayı diyor. evli bir kaynım daha var, 2 yaşında kızı var çocuğa kayınvalidemler bakıyor, maddi manevi her şeyine onlar bakıyor çocuk sadece gece yatmaya evine götürülüyor annesi pek ilgilenmiyor, ona vermemişler kaynanamın adını. benim çocuğuma bakmayacak zaten bakmasını da beklemiyorum, istemiyorum. o kadar emeği olacağı belli olan çocuğa adı verilmemiş benim yavruma niye veriliyor? Benim kuzuma birinin adının verilmesi, hele de demode isim verilmesi kuzuma haksızlık değil mi? kendi adım da demodeydi hep üzülürdüm okulda adımı duymak istemezdim. Bu arada kaynanamı seviyorum o da beni sever iyi bir kadındır, sadece gereksiz, fazla konuşur, susmaz baş ağrıtır adı biraz daha hoş bir sey olsaydı, elif zeynep gibi bir şey yine koyalm derdim ama bu isim içime hic sinmiyor ve baskı yapılması da cok rahatsız ediyor. baskı olduğu için inadına vermek de istemiyorum. görümcemin de iki kızı var o da vermemiş modern isimler vermiş. Siz olsanız ne yapardınız ?