0 oy
649 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde tarafından
Günaydın Kuaför diyor derine yapışmıyor ama sonucta kirpiğe de yapışsa aynı.

?? 

4 Cevaplar

0 oy
(19 puan) tarafından
Niyet önemli bu kadsr çok takmayın bence 
tarafından
Öyle deme canım iğne ucu kadar bile olsa kuru yer kalmayacak
(19 puan) tarafından
Önemli olan ruhta pislik beyinde kötü düşünce olmasın arınmak böyle bişey bence
tarafından
Farklı düşünüyodun ama gerçekte böyle değil malesef
(1,950 puan) tarafından
Mezhebin mi farklı canim
tarafından
Bencede mezhebi farklı
(19 puan) tarafından
Müslümanım
(1,950 puan) tarafından
Hepimiz muslumaniz Müslümanlık mezhep değildir.
tarafından
Niyetle ne alaka ya, emir belli yani kuru yer kalmayacak vücutta...
Bu dediğin namaz kilmiyorum oruç tutmuyorum ama kalbim temizle aynı şey...
(19 puan) tarafından
Müslümanlıktw mezhep yoktur olmaması lazım. Müslümansan müslümansındır ayrım yapmaya gerek yok. Müminler emevi mezhebini mi benimsr olmuş. Hz muhammedin mezhebi neydi.. Neye kime iman ediyorsunuz dallandırıp durdunuz islamı
(1,950 puan) tarafından
Emeviler arapti yalniz mezheple alakası yok. Neyse bilmeyen biriyle tarstismamayi kendime ödül sayarım. Iyi günler.
(1,566 puan) tarafından
Niyetle bitmiyor canm dinimiz neyi gerektiriyorsa odur tırnakta ojenin nokta kadar kalmasiyla bile abdest tutmaz niyet önemli tamamda abdestin tutmuycagini bile bilede niyet önemli demek saçma olur kendini kandirmis olursun sadece
tarafından
Aynen, valla kendimizi ve çevreyi kandirabiliriz ama Allah'ı kandıramayız yani
(19 puan) tarafından
Emeviler araptı hz Muhammed Türk müydü. Emevi hükümdari be oğlu yezidin hz aliyi şehit ermesi hasam Hüseyin şehit etmesi... Emevilik dönemi islamını bak bakalım. Şafii caferi sünni hanefi alevi...  Senin bildiğin bişi bile yok. Sen daha islam tasavvufunu dahi anlamamışken ne desek boş.
(1,950 puan) tarafından
Tarih ogretmeniyim 8 yildir emevi devletini anlatirim  ama senin anlattığın cok alakasiz bu konuyla:D
(19 puan) tarafından
Ojeyi silip abdest alabilirsin zaten. Ama dövmesi olan veyahut hemen çıkaramayadak bir şey varsa vucütta napsın zaten abdest alamam diyip bıraksın mı? Keza suyun bulunmadığı bir yerde olsan su yok diye ibadet etmeyecek misin. İslam kolaylık dinimi zorluk dini mi? Sen namaza duracakken seni temizleyeni su sanırsın. Ağıza burna su vererek kirlerden arınamazsın. İslamın özünü bilmeyende tankerle su dök iflah olmaz.
(1,950 puan) tarafından
Gusül mu almıyorlar emeviler onu anlamiyorum su an konu ne alaka yani. Tasavvuf baska bir sey konu ne alaka biliyosun anladıkta bilgiler yanlış yerde konu o değil. Arkada ki dörtlu gibi davraniyosun su an.
(19 puan) tarafından
O zaman islam döneminde emevilere daha iyi bakmanı öneririm. Yezid öğretileri ile işimiz olmamalı
(1,950 puan) tarafından
Müslüman da dovmenin isi ne bacim iyi misin sen
(19 puan) tarafından
Gusül ve abdestin sudan ibaret olmadığını anlatmaya çalışıyorum ama kime
(1,950 puan) tarafından
Yezid sasirdi su an yazdiklarina
(1,950 puan) tarafından
Tamam sen oyle gez o zaman.
(19 puan) tarafından
Dövmesi var die müslüman olamaz mı? Allah la kul arasına sen kimisinde giriyorsun. Ön yargılarınızı bırakın lütfen siz kimsenin imanının nasıl olduğunu bilemezsiniz. İnanç kafayı hörgüç gibi kapatıp su ile abdest almaktan dahs öte birşey. Önce Müslüman kimseyi ayrıştırmadan ötekileştirmeden yaklaşmalı imanın asıl ehemmiyeti inanmaktır.
(19 puan) tarafından
Anladım ben seni
(1,950 puan) tarafından
Kizim bana bak sen gusulden imana geldin saçmalamaya başladın yakarım beynini senin. İmam gazaliden bir girerim haldunden çıkarım. Bilmiyorsan susarsın konu gusül sen nereye getirdin. Hadi iyi günler bos zamanım yok. Cahille sahbeti de kesemiyorsun ki yazıp duruyor.
(1,950 puan) tarafından
Anlayamazsin sınıflar farkli. Yallah
(1,566 puan) tarafından
Gusül dinimizce gerekli birşey cinsel münasebetten sonra gusul adet bitince gusul bunlar dinimizin emrettiģi durumlardır inkar etmek şirke girer tabiki suyla da bitmiyor suyun olmadigi yerde teyemmüm abdesti alinir ojeydi dövmeydi eğer derinin altınaa su geçmezsede o abdest tutmaz siz ister niyet değin ister başka birşey ama doğrusu budur tabiki her abdest alan namaz kılan veya oruç tutan şu şundan üstündür diyemeyiz onu Allahtan başkasi bilemez ama abdestten konuyu nerelere getirdiniz anlamadım kimse kimseye hakaret ederek özelliklede din üzerinden yürümesin lütfen buda yanlis birsey
tarafından
Allah aşkına kadın birşey bilmiyor boşverin gerçrkten şoklardayım yazdıkları karşısında munakaşaya girmeye değmez
tarafından
İşte millet bi taraflarından uyduruyor biseyler,yok kalp temizliği yok niyet bilmem ne, yav emir belli kitapta yazan ve söylenen belli daha neyin tartışmasını yapıyoruz ki anlamıyorum yani...
Kalbimiz temiz ve niyetim güzel diye anca kendimizi kandiririz o da zaten öbür dünyada bi halta yaramaz kurtarmaz bizi yani :D
Amaaaaan boşverin ya her koyun kendi bacağından :D
(19 puan) tarafından
Hepiniz ayrı sıkıntılısınız... Mezhebimi soran sizsiniz bu konu oradan buralara geldi. İslamda mezhepçiliği doğru bulmuyorum dedim. Siz tekrar konuyu alıp buralara getirdiniz. Hepiniz birer sığ düşünceli insanlarmışsınız yazık. Türk milleti de böyle arap bedevi emevi soyuna mı benzeyecekti. Hepimiz müslümansınız en iyisini doğrusunu siz bilirsiniz aman aman yobazın gericisi ile de konuşmak mümkün değil. Siz beni cahil bile durun. Hak ile batılı ayırmadan burdam gusuş abdest diye durun. Hepiniz cennette olacaksınız  beynimi yakarmış biride hani olmayan beyni ile benim beynimi yakacakmış olanı da ziyan etme. Allahın verdiği aklı kullanmayı sorgulamıyı ve gerçekleri görmenizi temmeni ederim. Bir kere gönül kırdınsa o kıldığın namaz namaz değiş demiş erenler. Canlar kalın sağlıcakla.
(19 puan) tarafından
Rabbim senin gibi müslümandan korusun herkesi...
tarafından
Sen ileri görüşlü (!) Olmaya devam et kuzucum, yobaz diye beni de katiyorsan işin içine yobazin önde gideni sensin bu 1...
İkincisi mezhebini sormadım ben,kim sordu bakmadım da, ister Hanefi ister Şafii ol ya da başka mezhepten ol kural aynı kuraldır,ona bakılırsa inen kitaplarda da aynı şey yazıyordu ama millet kendi kafasına göre değiştirdi içeriğini,aslolan sadece Kur'an i kerim kaldı, çünkü bir tek o degistirilmedi...
Yapılan ve yapılmayan her ibadetten ayrı ayrı sorguya cekilecez ama kalbim temiz niyetim güzel diyerek siyrilamayiz bu işten...
Ku-ral bel-li......

Uymak ya da uymamak bize kalmış elbette
tarafından
İnan tartışmaya değmez bu kadınla boşver
(19 puan) tarafından
Bende bunu diyorum zaten  mezhepleri boşver asl olan kuran ı kerimdir. Onu da doğru yorumlaya bilirsen. Ben kurani kerime göre konuşuyorum bana kalkıpta Muaviye soyununn kattıklsrını din diye koyamaz kimse. Kurani keriöde abdest gusul geçer aöa nasıl geçer.... Namaz kaç rekat nasıl hangi dualar okunır ne zamam kılınır anlatmış mo hayır.? Neye göre yaparsın mezhebe göre...
tarafından
Yok ay tartışmak değil aslında ama niyetin önemli kalbin temiz vs diye bi taraflardan uydurulunca ona sinirleniyorum,lan zaten emredilen belli,ha ister yaparsın ister yapmazsın bu kimseyi bağlamaz kişinin  kendisinden başka...
 Ama yobazlık Arap bilmem ne ne alaka yani,Arapligi kim karıştırdı kız :D  konu nerden nereye gelmiş :D
(19 puan) tarafından
Tartışma o zaman kafana silah mı dayıyorlar yaz diye neye hangü saçmalığa inanıyorsan inan banane
(19 puan) tarafından
Bakın hanım efendi. Kim ne kadar Müslüman kimseyi ilgilendirmez. Türk devletimde Türk olarak yaşıyorum. Çok şükür bektaşi veli mevlana yunus Emre öğretileri ile büyüdük Türk islam sentezi ile yetişmiş bir insanım. Kendi yorumumu söyledim herkes hurra üstüme geldi eyvallah doğrı değildir size göre ama bama göre doğru olan bu saygı duymak zorundasınız.. Ameller niyetlere göredir. Bu demek sıyrılırz herşeyden demek değiş zaten. Fitne ficurla yaptığın kırdığın gönülle allahım huzuruna çıkılmaz asıl önemli olan bu demek istedim
-Reklam-
0 oy
(1,011 puan) tarafından
Benim bildiğim kadarı ile vücudunda kendine ait olmayan parça olmayacak. Oje kirpik vs. Vs. Çünkü ıslanmayan yer kalmamalı diye biliyorum. Kirpiğine yapışık olduğu yere su değmez
tarafından
Aynen o yuzden yaptırmadım
0 oy
(1,950 puan) tarafından
Gusül abdesti alıp oyle yaptir sende 
tarafından
Yok vazgeçtim ya içim rahat olmazdı
0 oy
(5,368 puan) tarafından
Deriye suyun ulaşmasını engelleyen şeylerde gusul gecerli olmaz canim 
tarafından
Aynen deriye değil kirpiğe yapıştırıyor ama genede engel bence
(5,368 puan) tarafından
Kirpige suyun geçmesini engelliyorsa oda caiz olmaz zaten

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 74 göst.
2 Nisan 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Nisan KC (4,098 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 97 göst.
21 Şubat 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Pinar95 (154 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 163 göst.
16 Aralık 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde Pimpirik anne (133 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 122 göst.
11 Ağustos 2022 Güzellik-Bakım kategorisinde Tubaka (177 puan) tarafından soruldu

405,703 soru

12,157,371 cevap

36,595 kullanıcı

...