0 oy
285 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından

Geçen ay gözünde katarakt fark edildi kontrole gittik. Bazen metabolik hastalıktan kaynaklı olabiliyormuş diye okumuştum doktora sordum olabilir bide çocuk doktoruna götür dedi. Buraya kadar herşey normal ama diğer doktora kilosu da var karaciğerinde falan bakılsın dedi kafama takıldı. Biraz toplu duruyor ama obez gibi değil. Günde 3 öğün veririm karbonhidrat az daha çok sebze,meyve,tarhana, yulaf yani sağlıklı beslemeye çalışıyorum. Kilosu aslında çok emmesinden kaynaklı. Geceleri sık uyanır meme verene kadar ağlar. Ben zamanla normal kiloya döner diye düşünüyorum ama kilosu hastalık belirtisi midir :ermm: doktora bı dahaki ay gideceğiz ondan buraya soruyorum

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kuzum kaç kilo kaç aylık? 
tarafından
Tam bilmiyorum en son 9 aylıkken tartilmisti şimdi 11 aylık tahminen 11 buçuk kilo
tarafından
Kuzum yedirdiklerine dikkat et bende döner kilosu boya gider dedim ama öyle olmadı 18 aya geldiğimizde rejime başlattı doktor şu an 2 buçuk yaşında rejime devam ediyorduk karın bölgesinde yağlanma başlamıştı

Gerçi bu ay birden iştahı kesildi hasta olduğu için 4 kilo verdi şimdi iştah açılsın diye uğraşıyorum o ayrı
tarafından
Yaa sizinki kaç kiloydu? İnan ekmek,hamur işi, yağlı besin, şeker, tuz ,pirinç unu falan vermiyorum. Ama emmesi çok gündüz de aklına geldikçe açtırıyor gecede çok emiyo. Mesela şu an vermemek için çabaladım bağırıyo zaten gecelerimiz bölük pörçük hem memede uyumak istiyo :/
-Reklam-
0 oy
(10,884 puan) tarafından
Yaa bebeklerin kilosu geçici bana kalırsa hiç dert etme benim oğlum 5 kilo doğdu 1 yaşındayken 14 kiloydu ve boylu yapili Bi bebekti büyüdükçe aldı 2 yaşındayken 16 kiloydu Dr 3 kilo fazlası var diyete başlat dedi bende bisküviyi kestim sütü azalttım Bi dahaki kontrolde dedim hocam oğlumun kilosu insaallah  fazla değildir biraz kilo verdik doktorun dediği şey aynen şu önceki bilgilerine baktı bide simdikilerini karşılaştırdı 

Ben mi dedim zayiflasin fazla Bi kilosuna yok muş  ki boyuna doğum kilosuna göre gayet güzel zaten yapili Bi bebek masaallah ben öylece kaldım ve çok vicdan azabı çektim çocuğuma bunu yaptığım icin
(4,876 puan) tarafından
Bacım sen ne yedin de 5 kilo doğurdun ☺️☺️
tarafından
Hay maşallah Allah bağışlasın 2 aylık bebek gibi doğmuş :D aslında benim bebek çok kilolu da değil çok kalorili de beslemiyorum. Çok emdiginden biraz toplu duruyor o kadar
(10,884 puan) tarafından
Hatice ben kahvaltı yaptım ertesi güne kadar ağzıma hiç bisey girmedi 7 ay hiç bisey yiyemedim tavuk et balık makarna pilav patates aklına ne geliyorsa hiç yemedim 4 ay insan şu içmez mi ya ben ilaçlarla Bi yudum içerdim oydu 8 ay aç karna kustum  12 kilo zayıfladım kemiklerim dahi zayıflamışsın Dr demiştik eline su dahi deymicek sadece tuvalete gideceksin o kadar hep yatacaksın ee bende 2 okula giden çocuk var nasıl dinleneyim  valla Rabbım yardım etti bebeğimi  karnimda besledi ben doğuma Bi ay kala sonra kilo almaya başlamıştım biraz toparlandim
0 oy
tarafından
Canım obezite seviyesinde kilolu olması lazım ki karaciğerin yağlanma ya da vücudunun farklı işlevleri kilodan dolayı çalışmıyor olsun. Ayına göre çok da fazla değil çocuğun kilosu. Bazen doktorlar kontrol amaçlı tetkikler de isteyebiliyor sıkma canını
tarafından
Bende çok kilolu görmüyorum. Üzerinde uyku tulumu vardı ondan fazla gördü herhalde

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 890 göst.
18 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Gulselen (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 579 göst.
10 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yaso.yasemin (100 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 354 göst.
23 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,181 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,425 soru

24,400,775 cevap

350,122 kullanıcı

...