0 oy
368 göst.
Diğer kategorisinde (1,523 puan) tarafından
Günaydın kızlar, içimi daraltan Bi konuyu paylaşmak istiyorum bunaldım gerçekten.. Bir oğlum var 3 yaşında, eşimin ailesinde de benim ailemde de oğlan çocuk fazla onlar da da 1" kız torun var sadece eltimin, bzdede bir kız torun var kardeşimin. Diğerleri erkek. Bu kız bebek beklentisi beni çok yordu insanların imaları inşallah kız olır demeleri çok sıkıldım artık bunaldım bıktım. Bebeğime 16 haftada doktor kız görünüyor dedi annemgl kayınvaldem sorunca kız görünüyor dedi ama kesin değil detaylıda netleşir dedim, dedim ama maşallah herkes kıza adapte etmiş kendini, dün detaylı vardı kesin erkek dedi iki doktor da bende gördüm yani erkek. Bende isterim bir oğlum var bir de kızım olsun ama Rabbim bana erkek çocuk uygun görmüş başım gözüm üstüne. Ne yapabilirim değil mi? Kayınvaldeme söyledim resmen üzüldü olsun diyo bana ne olsun ya ne olsun olmuş zaten erkek olunca ne bu üzüntü ya, kendi anneme söyledim yüzü düştü tühlemeye başladı anne niye öyle söylüyorsun Rabbim benim için böyle uygun görmüş diyebildim sadece. Ama bu beklenti ve erkek olduğunu öğrendiklerinde ki bu tavırları beni çok üzdü çok üzülüyorum gerçekten sanki benim elimdeymiş gibi. Zaman gerçekten tersine döndü eskiden kıza aynı şey olurmuş, şimdi de erkek çocuğa oluyor malesef niye ya ikiside Rabbimin ikramı değil mi? Oğlan diyince adeta acıyarak bakan gözlerden çok sıkıldım... 

24 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Ya inanır mısın dert değil ama insanın içine bi sıkıntı veriyorlar aynı durumdayım. Eşimin aile tarafı da hep kız. Kızlara toplum olarak zaten bi alerjileri var. Bi tanesinin 4 kız 1 erkek. 5 kız 1 erkek. 3 kız 1 erkek. Erkeği bulan çocuk yapmayı bırakmış. Ve o erkekler tövbe haşa peygamber torunu gibi şımartılıyor.  Resmen oğlum olsun istemez hale geleceğim korkuyorum taparlar da kızımı üzerler diye. Demek ki genetik olarak bu sülale kız çocuğuna yatkın. Hepsine de özenirim ne güzel 4-5 tane kızları var diye. Benimde bir kızım var herkesin ağzında inşallah bide oğlun olur. Yav niye demiyorsunuz inşallah sağlıklı evladın olur. Hamileyim cinsiyeti bilmiyorum Allah ne verirse mutlu olurum. Ama herkeste bir yas havası var. Sanki kız olduğunu öğrenmişiz üzüldüğümüz için söylemiyoruz gibi. Çok değişikler. Ben kimsenin soyunun devamı makinesi değilim yahu. 
(1,523 puan) tarafından
Sende haklısın insanlar neden herşeye bu kadar burnunu sokar ki
-Reklam-
0 oy
(1,523 puan) tarafından
Çok uzun yazmışım belki okuyan çıkar yine de :D
(101 puan) tarafından
Boşverin çevrenin ne düşündüğünü bebişin cinsiyeti yok bence, zaten oğlunuzda yasamıssınızdır. Doğdugu anda insanın aklına bile gelmiyor kızmış erkekmiş. Sağlıkla gelsin önemli olan o
(561 puan) tarafından
Ben de okudum :D ama evladin kızı erkeği degil hayirlisini dilemek lazım cevrenin ne dedigi benim umrumda olmazdı şahsen rabbimden daha mi iyi bilecekler ya tövbe haşa takma kafana :))
(1,523 puan) tarafından
Ben çok sevindim canım zaten, detaylı da yüzünü ellerini görmek o kadar güzeldi ki zaten plansız gebelikti çok duygulandım ağladım bu güzellik sevilmez mi istenmez mi diye. Ama insanlar çenelerini tutmayı bilmiyor kız isteyen kendi soğursa benimde yakamı Bi bıraksa keşke
(561 puan) tarafından
He işte sen de böyle de kiz isteyen kendi dogurup sevsin de :D
0 oy
(2,139 puan) tarafından
Amann boşver takma canım ya hamileliğinin tadını çıkar. Eğer çok baskı yaparlarsa ağızlarının payını ver sustur.
(1,523 puan) tarafından
Kız isteyen kendi doğursun diycem artık napıyım :/
0 oy
(13,442 puan) tarafından
Verdikleri tepki yanlış kuzum tamam erkek çok diye kız istemiş olabilirler ama keşke öyle bi tepki vermemeleri rabbim sağlıkla kucağına versin inşallah sen takma böyle şeyleri kafana o muhabbet bizde de var eşimin tarafta kız yok Allah nasip ederse kızımız olacak çok heveslendiler biraz anlayabiliyorum
(1,523 puan) tarafından
Ben bunu hiç Bi zaman anlayamıycam canım malesef, çocuk yapmak yada cinsiyet seçmek bizim elimizde değil Bi kere en önemli detayı insanlar hep atlıyor
(13,442 puan) tarafından
Tabikide cahil cahil konuşup hareket edenleri bende anlayamıyorum ve kızıyorum sadece herkesin gönlünden bisi geçer o olsun ister olup olmaması allahin taktiri
0 oy
tarafından
Rabbim hayırlı evlat etsin canım sen bakma onlara dua et bebeğim sağlıkla dünyaya gelsin 
(1,523 puan) tarafından
Tabiki ediyorum canım ben sevindim zaten oğluma arkadaş gelecek diye ama insanlar susmuyor eminim susmayacaklar da, ilk oğlumda da aynı şeyi yapmışlardı
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Canm takma bosver bnm eşimin aileside komple erkek kız yok gibi bisey 2.ci oğlum yolda geliyo kaynanamda bnde istedm kız olsn ama nasıp erkk olduğunu duyunca sevindiler dediler biz erkk cocuklarnida sevyorz çok var dediler yani takarak bir yere varamzsn olan sana oluyor sadece bosver 
(1,523 puan) tarafından
Seninkiler ne güzel demiş bak, kayınvaldem tutturdu kız çocuğu başka diye çünkü kendi kızı yok, annemi de öyle anlıyorum oğullarından çok çekti kızlarından çok memnun ama bu benim çocuğum bu farklı Bi hayat bir türlü anlamıyo
(1,122 puan) tarafından
Benim kaynnamnda yok cnm 3 oğlu var 1 kızı olmuş karnında ölms ama öyle takıntılı değiller şükür kaynnmda dedi bi tane prensesmz olsa güzel olur ama nasip yani rabbim olmayana versin cnm bunu bulamayan çok insan var bosver hiç takma sende
0 oy
(47 puan) tarafından
Anlamıyorum bu insanları gerçekten sağlıklı olduktan sonra kız ya da erkek ne farkeder. Benzer durumu bende yaşadım ne hissediyorsun kız mı erkek mi diye elli kez soruyor ve elli kez sağlıklı olsunda dememe rağmen ısrarla aynı şeyi soruyor kaynanam benim içime erkekmiş gibi geliyor diyor. Geçen teyzem bişey örmüş ortak renklerden keşke mavili orseymis diyor ya sabır.

En güzel zamanlarımızı böyle gecirmemize izin vermeyelim kafana takma sende Allah sağlıklı hayırlı evlat versin gerisi boş
(1,523 puan) tarafından
Amin canım ben hep öyle diyorum zaten sağlıcakla da kucağıma almak istiyorum.  İnsanlar üzüyor diğerlerine yine bakma ama kendi anneme çok kırıldım inanırmısın aklıma geldikçe gözyaşlarımı tutamıyorum.
0 oy
(3,697 puan) tarafından

Aklıma geldi birden anlatmadan geçemeyeceğim:) benim de bi kızım var oğluma hamileyken 22 haftaya kadar kız demişlerdi. O haftaya kadar sorana söylediğimde aynı bana da üzülür gibi olsun sağlıklı olsun da dedi çoğunluk..  :) ama kız değil erkekmiş.  Doğum yaptıktan sonraki sevinçlerini görmen lazımdı..  dediğin gibi mevlam neyi uygun görüyorsa onu nasip ediyor kullarına..  velhasıl kafana bile takma. Oğlun olmasa bu sefer de keşke erkek olsaydı derlerdi bence. 

(1,523 puan) tarafından
Demezlerdi kız çocuk delisi olmuş bunlar.
0 oy
(14,440 puan) tarafından
İnsanlar hep böyle ilk Kİz dersin oglan olsaydı derler 

Oglan olur 2 de oglan olur ay napacaksin bir kızın olsa yoldaş olur derler :)
(1,523 puan) tarafından
Keşke sadece böyle deseler. İlk oğluma hamileyken '' oğlanı napcan neye yarar kız doğursaydın ya'' diyen bile oldu bana bu kulaklar neler duydu, sanki siparişle geliyor
0 oy
(1,298 puan) tarafından
Bizde de aynısı erkek baskısı vardı. Şuan erkek bebeğe hamileyim. İlk erkekmis dediğimde esimin annesi inanmadı durmadan belli olmaz doğunca anlaşılır deyip durdu
0 oy
(1,440 puan) tarafından
Eskiden kadınlara erkek bebek doğurmuyor diye zulüm ediyorlardı şimdiki kıza döndüler bir turlu eşit yaşayıp gidemedi insanoğlu 
(1,523 puan) tarafından
Çok doğru :(
0 oy
(3,952 puan) tarafından

Ayyy bu insanların tepkisi. Bende 3. Oglana hamileyik canım esimin teyzeside duyunca bu bari kız olsaydı  dedi. Bende onemli olan sağlıklısı  hayirlisi dedim. Kimseyi takma canım . Ben çocuğum icin o kadar heyecanliyim ki 7 haftamız kaldi heyecanla oglumu bal küpümu bekliyorum <3 kimse umrumda degil :D

(1,523 puan) tarafından
Eşimin teyzesi dese belki bu kadar üzülmem canım ama kendi annen olunca insan çok kırılıyor.
0 oy
tarafından
İlk çocuğun kız olsaydı, bu sefer ikinci neden kız diye daha çok uzulurlerdi emin ol. Millette cinsiyet merakı çok :)
(1,523 puan) tarafından
Emin ol üzülmezlerdi gözlerini kız çocuk sevdası nasıl bürümüş görmelisin. Eşimin kuzeninin ikinci kızı olcak resmen övünüyorlar buda kız diye, iyi de anlamıyorum onların ki siparişle geliyor galiba
0 oy
(2,025 puan) tarafından

Selamünaleyküm  canm öncelikle tebrik ederim uzun zamandır yoktum  <3

Rabbim Hayırlı evlat eylesin inşaAllah erkek kız hiç farketmez biliyorum seni:)  çevreyi bosver tıka kulaklarını  sen bal oglan ve gelecek paşaya odaklan:)

(1,523 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Amin canım çok sağol, insan kendi annesine de kulak tıkayamıyor ki en çok o üzdü biliyorum kendi oğullarından çekip kızlarından çok memnun olduğu için benimde kızım olsun istiyor ben onu da anlıyorum ama sözlerinin ayarı yok çok kırıldım gerçekten... Yoksa ben nasıl odaklanmam karnımda kıpır kıpır Bi bebek çok seviyorum nasıl sevmem nasıl burun kıvırırım
0 oy
(920 puan) tarafından
Kuzum benim ilki oğlandı havalara uçtular ikinci oğlandı vay canın sağolsun yok kader buymuş yok üçüncü kız olurmuş delirttiler beni halbuki ben oğluma arkadaş olsun oğlan olsun istedim şükür iki oğlum var çok mutluyum cahillik diz boyu eşimde üzülmüştü bu arada millet kafayı yemiş yada ben bayağ geri kafalıyım 
(1,523 puan) tarafından
Yok canım sen çok haklısın millet kafayı yemiş. Bıktırdılar gerçekten oğlan çocuğunu insan yerine koymayacaklar ellerinden gelse en azından benmkiler o derece
(920 puan) tarafından
Olsun üzülme kuzum senin evlatların onlar elin ağzına bakarsak bir laf vardır  bağdata gidip pekmez yalamadan geliriz
(1,523 puan) tarafından
Tabiki benim evlatlarım ben sevindim de ama insanlar can sıkmayı adet edinmişler. Doğru diyorsun canm
(920 puan) tarafından
biraz da çekemiyorlar  gibime geliyor
0 oy
(999 puan) tarafından
Aman kız ne bozuyosun morelini benmde iki kızım var 3 hamileyim herkes erkek olur inşallah diyor ben hep hayırlısı neyse o olsun diyorum evladın kızı erkeğini olur rabbim hayırlı evlat versin bizde daha 8 haftaligiz benden çok merk ediyor herkes cinsiytni ben takmıyorum İnanki sende takma 
(1,523 puan) tarafından
Hamilelikte çok hassas çok alıngan oluyorum elimde değil çok kırıldım çok
0 oy
tarafından
hahahah Allah immm sen sabir ver .. bana da tam tersi oldu 
0 oy
tarafından
Bizdede tam tersi 2 oğlum 1 kızım var eşimin ailesi ne bi iyiliğim yardimim dokunsa Allah sana Erkek çocuk versin diyilar gülüp geçiyorum 
(1,523 puan) tarafından
Onlarda acayipmiş, insanlar hayırlısını istemeyi niye bilmez ki
tarafından
İnsan olmayı beceremedikleri içindir
0 oy
(3,938 puan) tarafından
Evet ya erkek deyince bi olsun diyorlar bizim buralarda da.
(1,523 puan) tarafından
Halt yiyorlar gerçekten
0 oy
(1,510 puan) tarafından

Bizimkiler de kendi tarafım dün kızım olacak hissediyorum dedim bi kızım daha var kız diyip durma aman doğurma ha erkek dediler :( kızımda da aynısını yapmışlardı ccanlari sıkıldı kız diye ama Allah var eşim tarafı birşey demiyor ama benim bütün akrabalarim kızımı duyunca bı dahaki erkek olur inşallah demişti çok zoruma gitmişti 

(1,523 puan) tarafından
Evet insanın zoruna gidiyor
(1,510 puan) tarafından
Vallahi kötü oysa.kizimi bı görseniz herkese yilisir herkese güler seviyorlar ama erkek bekliyorlar

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 73 göst.
2 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,695 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 150 göst.
7 Şubat 2024 Aile kategorisinde Angel1992 (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 153 göst.
30 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Citipiti (3,938 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 904 göst.