0 oy
505 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (737 puan) tarafından

10 gün önce doğum yaptım bebeğim 3 gün içerisinde sarılık oldu sarılığı 18 çıktı ışın tedavisi gördü 1 gün daha sonra 10 düştü 2 gün sonra gittiğimde 7.2 iydi geri 2 günde 14 olmuş doktor sütün yeterli olmaya bilir dedi mama takviyesi ve süt arttırıcı şurup verdi benim anlamadığım nokta bebeğim emiyor emdikten sonra memeyi kendi isteği ile bırakıyor ve emdikten sonra 2 saat aralıksız uyuyor çiş yapmasında bir sorun yok kilosu 3100 gramdı 2 gün sonra gittiğimizde 3135 gram çıktı kilo almamış hiç dedi çocuğu kaldırıyorum tartıya birdaha koyuyorum 3110 geliyor tartımı bozuktu onuda anlamadım aç olan sütü yetersiz gelen bebek nasıl uyuyor ki aç olan bebek uyumaz ağlar emdikten sonra bırakınca geri almak istemiyor 2 saati hiç geçirmeden emziriyorum ilk bebeğim çok tecrübesizim ve kafam çok karıştı emerken yutkunma sesini de duyuyorum bebeğin :(

17 Cevaplar

0 oy
(3,240 puan) tarafından
Sarılık onu uyutuyor olabilir canım 
(737 puan) tarafından
Galiba o yüzden sürekli uyuyor onu hiç düşünme dim ilk bebeğim :(
(3,240 puan) tarafından
Emzirmeyi 1 saate düşür istersen yasaya yasaya öğrenecez üzülme
(737 puan) tarafından
1 saate düşürmem gerekiyor gerçekten de ilk bebek olunca iştr ancak netlerden öğreniyorum araştıra araştıra elimden ne geliyor ise :(
-Reklam-
0 oy
(3,551 puan) tarafından
Canim aç olan bebek de uyur kan şekeri düşerse sütun iyice düzene girene kadar mama ver. Sütünü de istersen bi sagip bak miktarına 
(737 puan) tarafından
Onu hiç düşünmedim ilk bebeğim olabilir belkide sarılık uyutuyor :(
(3,551 puan) tarafından
Canim mamaya karşı onyargin olmasın özellikle yenidoganjn doymasi önemli çünkü sarılık çiş ile atılır biliyorsun. Bir süre mama ver hemde emzir
(737 puan) tarafından
Kesinlikle aç kalmasından ise mama tabiki veririm bide sarılık çok canımı sıkıyor zaten 1 gün boyunca kaldı ışın tedavisinde
(3,551 puan) tarafından
Bol bol beslenip cisle atacak canın korkma güzel besle düzelir Allahin izniyle
0 oy
(4,876 puan) tarafından
İlk zamanlar saatte bir emzirrmen gerek sarılığı yüksek olan bebekte sürekli uyur uyanmak istemez canım pompan varsa göğsünü var sağ bakalım ne kadar sütün geliyor. 
(737 puan) tarafından
2 saate bir emzirmen yeterli dediği için 2 saate bir emzirdim az önce ablamda öyle dedi 1 saate emzirmen lazım diye :(
(4,876 puan) tarafından
Canım doktorlar hep öyle söylüyor 2 saatte bir diye. Ama bebek yeni doğduğu için saatte bir emzir sütünü sağ sen ne kadar emzirirsen hem sütün daha çok çoğalır hemde bebeğin sarılığı o şekilde düşer
(737 puan) tarafından
Tek çaresi zaten evde tedavi olarak bol bol emzirmek miş artık 1 saate bir emziricem ama :(
0 oy
tarafından
sarılığı olan bebekler uykuya meyilli olurlar canım. O dönemlerde bebekler hızlı kilo aldığı için az almış demiştir doktor. Bence doktorunu dinle bir de bir öğün sağ bakalım ne kadar sütün çıkıyor. 
(737 puan) tarafından
Sağmayı denemedim bide sağıp bakacağım acana göüsümü iyi kavrayamıyor mu onuda düşünüyorum :(
tarafından
olabilir tabi öğrenecek küçük daha. ucunu değil komple yuvarlak kahve kısmı ağzına ver.
0 oy
(3,051 puan) tarafından
Benim de ilk bebek uyuyodu yeni doğduğunda ben de anlamıyordum emzirmiyordum uyurken . Sen uyurken bol boll emzir hem uyku düzeni de tam oturur çok uyanmaz. Sarılıktam dolayı uyuşuk olabilir. Uykuda emen bebekler kilo da alır. Satılık çoğu bebekte oluyor geçer çok takma sadece emzirmeye bak
(737 puan) tarafından
Uyandırıp emzirmek iyi olacak sanırım yoksa çok ilerleyecek sarılığı :(
(3,051 puan) tarafından
Sıkma canını canım stres yapma düzelir
0 oy
(7,456 puan) tarafından
Sarılıktan uyur yeni doğduğu için uyur
(737 puan) tarafından
Sarılık yokkende bu kadar çok uyuyor du ama galiba yeni doğduğu için birazda uyuma düşkünlüğü var
(7,456 puan) tarafından
Evet evet yeni doğduğu için uyuyor siz altını açın uyanır beslemek için
(737 puan) tarafından
Bazen vucuduna ıslak mendil değdiriyorum hemen uyanıyor mamayı biberonda mı versem şılınga damı acaba biberonla verirsem göüsümü tamamen red eder diye korkuyorum :(
(7,456 puan) tarafından
Benimki reddetmemişti ama her bebek farklı anne memesine benzer biberonlar var yavaş akışkanlı onlardan varsa verebilirsiniz ya da kaşık biberon ile verebilirsin onlarda iyi oluyor
0 oy
(14,862 puan) tarafından
Doyuyor ama yaramıyor olabilir canım süt kalitesini artıracak şeyler tüket kuruyemiş felan yağlı yapıyor 
(737 puan) tarafından
Hoşaf hapısa meyve süt bulgur pilavı daha bide geceleri de yemek yiyip yatıyorum elimden me geliyor ise yapıyorum ama :(
0 oy
(135,415 puan) tarafından
sarilik bebekde uyku yapar
(737 puan) tarafından
Bunu bilmiyor dum :(
0 oy
(228 puan) tarafından
canım sarılık uyku yapar bunu bilmeyen yoktur sanırım
(737 puan) tarafından
Ben bilmiyor dum ilk bebeğim acemi anneyim o kadar araştırdım nette de yazmıyor du :(
(228 puan) tarafından
Anladım canım Allah kolaylık versin
0 oy
(4,087 puan) tarafından
Yoruluyor çabuk atması normal ama 2 saat çok fazla ya tedavi görmüş yüksekmiş yarım saatte bir emzirmiştim gece bile en fazla bi saat sonra emzirdim mideleri çok küçük zaten hemen dolup boşalıyor hiç iki saati beklemedim beş günde atlattık biz sarılığı uyuması aç olmamasından değil 
(737 puan) tarafından
Doktora 40 kere sordum 2 saat ideal dedi çocuk o yüzden biraz da atlatamadı:(
(4,087 puan) tarafından
Bende çocuk doktorumuzdan her konuda çok memnunum ama bu konuda bizde anlaşamamıştık sürekli 2 saatte bir emzir sık emzirme çok kilo alıyor diyordu sanki anne sütüyle obez olacak şimdi 13 aylık hem hareketli hem diş hastalık derken kilodan eser kalmadı zaten
(737 puan) tarafından
Hem çocuk doymuyor diyor hemde 2 saate 1 emzir diyor düşürmen gerekiyor demiyor ideal li 2 saat diyor doktor değişsem mi acaba diye düşünüyorum
0 oy
(798 puan) tarafından
Yeni dogan bebegini birer saat araliklarla emzir cnm uyursada uyandir emzir
(737 puan) tarafından
Artık öyle yapıyorum aslında benim hatam doktor 2 saat dedi diye 2 saate bir emzirmemem lazımdı her saat başı tokda olsa bir kaç yudum da içse fayda işte acemilik
0 oy
(919 puan) tarafından
Kuzum benim oğlan da sarılıktı 13 iken küvezde idi 7 olunca aldık doktor her saat başı uyandır emzir saat kur yoksa artar dedi bir hafta her saat başı emzirdim atlamadım geçti gitti sarılık varsa bebek çok uyur hatta uyanmak istemez aç kalır sarılık artar 
(919 puan) tarafından
Sana tavsiyem her saat başı emzir ayağına dokun uyanır illaki emsin Allah'ın izniyle bir haftaya kalmaz geçer
(737 puan) tarafından
1 saati geçirmiyor um artık emziriyorum bide 60ml kadar mama veriyorum anne sütü ile ikisi anca bitiriyor :(
(919 puan) tarafından
Olsun atlatır kuzum sen dikkatli besle
0 oy
(4,224 puan) tarafından
Valla canım ben yaptığım birşeyi söyleyim belki karşı çıkanlar eleştirenler olur  deneyip denememek de tamamen sana kalmış. Ben bir tane hurmayı kaynar suda bekletip iyice soğuyunca suyundan iki çay kaşığı verdim 4-5 gün kadar sarılığı öyle geçti
(737 puan) tarafından
Aslında yöntem çok da ısrarla 6 ay su bile vermeyin diyince doktor elim ayağım bağlandı mamaya muhtaç kaldık iştr :(
0 oy
(238 puan) tarafından
Sarılık olan bebek devamlı uyur sen mama takviyesi ver bence ben iki bebeğimde de sarılık olmasın diye  ilk bir hafta mama verdim tabiki doktor onerisiyle
(737 puan) tarafından
Bende vermeye başladım 60 ml veriyorum günde hem anne sütü hem mama 2 si birden anca içiyor 1 günde umarım kendine gelir birazcık :(
0 oy
tarafından
Ben o sariliktan ne çektim ne cektiiiim sütüm vardi doyuyodu da ama 3 ya da 4 sefer yattık çıktık doktor sadece ac kalmasi değil sarılığın binbir cesidi sebebi var demişti bana da
(737 puan) tarafından
Ya bende anlamıyorum sütüm akıp gidiyor çeşme gibi hatta az emmeyince toplanıyor bir yerde zor rahatlatıyorum bir türlü anlamadım dilide dönmüyor ki açmı tok mu söylesin:(
0 oy
(7 puan) tarafından
Benim bebeğim de yeni doğduğunda gece uyuyordu sabahlara kadar birgun uyandim 5 saat aralıksız uyuyor hareketsiz uyandirmaya çalışıyordm ağzını büzer gene uyurdu doktora gittik sarılığı 23 e kadar çıkmıştı kilo iyice düştü tabi göz beyazlarina kadar portakal rengi direk yoğun bakima alındı 10 gun kaldi cok şükür simdi 1 yaşında Rabbim evlatlarimizin acısını göstermesin insallah 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 604 göst.
13 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,786 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 59 göst.
5 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Livmirmin1993 (561 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 111 göst.
0 oy
3 cevap 132 göst.
15 Eylül 2023 Diğer kategorisinde sinos2194 (151 puan) tarafından soruldu

411,023 soru

12,370,582 cevap

42,387 kullanıcı

Kategoriler

...