0 oy
503 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,831 puan) tarafından
4 kardeş toplanıp ev almışlar ve her evi yine beraber ödemişler. Alınan 4 evin 1 tanesi 3+1 diğerleri 2+1. Bizler sıkış tıkış yaşarken o eltim rahat rahat yaşıyor. Madem herkes tüm evleri ödüyor o zaman eşitlik için hepsinin aynı kademede olması gerekiyor diyorum yanlış düşünüyorsun diyorlar sizce de haksızlık değil mi

17 Cevaplar

+1 oy
(9,238 puan) tarafından
Sen karışma eşin halletsin
(1,831 puan) tarafından
Eşim de ses etmiyor. Ama haksızlık yapılan. Kimsenin beğenmediği evi de bana kitlediler. Hepsinin evi kat irtifaklı benimki hisseli tapu her türlü bana zarar yanı. Hakkımı yemelerini istemiyorum
(9,238 puan) tarafından
Haklısın ama el kızı sen oluyorsun kocanın konusmasi lazım ...
(1,831 puan) tarafından
Ay ona kalsa bu evi de verir ellerine
(310 puan) tarafından
Bacım ben pek bi sorun görmedim basta konuşulmalı böyle şeyler kosusjrsan kötü olursun ha bide ya huzurun varsan mutluluğum varsa napcan isterse elti villada otursun bizde benle 7 eltiyiz herkesin kendine ait evi var ben son gelinim allab razi olsun düğünüm falan herşey dört dörtlüktü ama şuan kiradayım evimim tüm eşyasınıda annemler aldılar ve inanki şuan yaşadığım yer mecbureiyytn kalma öyle diyebilirim yani demek oki huzura bak geçen geçmiş zaten napcan haklıyı haksızı evinde mutluluğuna bak
-Reklam-
0 oy
(135,753 puan) tarafından
bu 3 odali ev kime nasi dusmus sans isimi esin ve digerleri halletmeli ama nasi olurki
(1,831 puan) tarafından
Şimdi sevda benim evi almışlar her evlenen gelin benim eve geliyor bir sonraki kardeş evleneceği zaman evde oturana sormuşlar burda mı kalmak istersin yeni eve mı geçmek istersin diye. Hepsi yeni ev aldırmış gitmis. Bu ilk alınan ev de haliyle en son gelin olan bana kaldı. 3. Alınan ev 3+1 ikinci geline almışlar kimse de o zaman çıkıp bu ev neden 3+1 dememiş. Hepsinin evi kat irtifakli benim ki hisseli tapu. Evleri yeni ve herkes kendi beğenmiş gelinlerin. Ben mecburi burda kalıyorum. Bende şimdi dedim ki o zaman ben de ev begeneyim bu evi satıp ev alalım herkes beğenmiş de ben neden beğenmiyorum. Ayrıca madem ortak alınıyor bizlerin ki 2+1 ise onun da Öyle olması gerekmez mi
(135,753 puan) tarafından
iste bastan ona 3w1 olmamaliydi niye kimse itiraz etmemis  ozaman 2w1 olanlar satsin sirayla yine herkez 3w1 alinsin
(1,831 puan) tarafından
Nerde bunlarda o adalet
0 oy
(2,040 puan) tarafından
Yani temelde haklısın ama eşitlik her zaman adalet değildir kuzum oda sayıları farklı ama evlerin alınma zamanları imkanlar konumları filan bir çok şey etki eder bu duruma 
(1,831 puan) tarafından
Canım evlerin hepsi bir arada hepsinin arasında iki sokak var mahalle semt her şey aynı
(2,040 puan) tarafından
Anlıyorum canım ama bu konudan huzursuzluk çıkarma bence kötü olan sen olursun illa her ailede oluyor bak mesela benim eşimde abisiyle ortak kesemizde bir sözde ayrı gayrı yok ben 3+1 evdeyim eltim üst katimda onunki dubleks ev benimkinin 2 katı oluyor yani
0 oy
(2,768 puan) tarafından
Benim eşimde 6 erkek kardeş hepsine birlik olup ev almışlar biz en küçükleri oluyoruz. Bütün kayınlarimin evi 3+1 ve dubleks ben dubleks evleri sevmiyorum pek ama eşit olsun adaletsizlik olmasin diye bizede dubleks aldılar. Kese bir olduğu için zamanında öyle gerekti kimse kimseye birşey diyemiyor çünkü herkez eşit oldu. Ama bu konuda genelde bizde erkekler devreye girer eşin konussun kardeşleriyle 
(1,831 puan) tarafından
Anam benim eşime kalsa bu evide verecek onlara
(2,768 puan) tarafından
Yok canm hakkını savunsun sen güzellikle konuş. Emeğiniz boşa gitmesin. Adalat yerini bulsun kimsenin hakkı kimsede kalmasın. Eşini bu konuda aydınlat
(1,831 puan) tarafından
Öbür abilerinin de haklarını savunmaları lazım. Onların evleri de 2+1 yani neden sadece bir tane 3+1 almışlar ki tamamen saçmalık şimdi herkesin düzeni var kimseyi evinden edemeyiz modundalar. Hakkımı helal etmiyorum onlara.
(2,768 puan) tarafından
Tabi çoğunluk olarak herkez hakkını savunsa onlarda birşey diyemez. Ama tek başınıza baş etmeniz biraz zor.
0 oy
tarafından
O fazla verdiyse hakkıdır bu senin değil eşinin sorumşuluğuymuş dua et ki evin var kirada olanlar var
(1,831 puan) tarafından
Kimsenin fazla verdiği yok işte. Örnek veriyorum ev 100 bine alındıysa herkes 25 bin ödüyor
(1,831 puan) tarafından
Ayrıca ben de ödüyorum bu borcu tabiki de söz hakkım var. Kirada değilim diye hakkımızı yemeklerine göz mu yumayim yorumunuz tamamen sinir ziplatmalik
tarafından
O zaman o eşinin suçu
tarafından
Napim o zaman hanfendi kardeşlerinin sinirini benden mi çıkaracan yazaydın üste madem ben borç ödüyorum diye Allahım yarabbim dğşğncemi söyledim bunda ne suç var
(1,831 puan) tarafından
Canım soruda ne diyorum 4 kardeş ev almış ve her evi beraber ödemişler. E bende bu adamla evliysem borcu beraber ödüyoruz anlamına gelir. Yani anlaşılır olduğunu düşünüyorum k.bakma anlasilmiyorsa
0 oy
(630 puan) tarafından
Oda sayısı önemli evet ama eşitlik için yeterli bir kriter değil.  Evin muhuti kaçıncı kat olduğu emsallerinin değeri binanın kaç yıllık olduğu vs .. daha bir çok kriter sayılabilir. Bunlar da önemli. Senin en evin 2+1dir. Diğeri 3+1 ama baksan fiyat olarak eşittir belki. 
(1,831 puan) tarafından
Bebeğim evlerin hepsi aynı yerde benim evim ortada biri iki sokak önümde biri iki sokak arkamda biri de iki sokak yukarıda kalıyor konum falan aynı.
(1,831 puan) tarafından
Onların evleri kat irtifaklı benimki hisseli Tapu mesela bu bile bana zarar ettiriyor
0 oy
tarafından
Gayet haklısın madem herkes oduyo niye biri 3+1 diğeri 2+1 madem öyle büyük evde oturan daha fazla ödesin digerleri daha az 
(1,831 puan) tarafından
Öyle yapılmadı ve ben bunu söyleyince suçlu oluyorum
tarafından
Doğru söyleyen hem suçlu hem aç gözlü damgası yer eş ailesi tarafından bu bı gercek
0 oy
tarafından
Eşin almış, eşin anlaşmış. Bu durumda sana birşey demek düşmez bence. Senden önce olan bir olay çünkü. İstemiyorsan komple sattır evi üzerine koy yenisini al
(1,831 puan) tarafından
Benden önce bir olay değil canım. Evlendik 5 senedir ben köpek gibi çalışıp ödedim son alınan evin taksitlerinden eşime düşen kısmı
0 oy
(134 puan) tarafından
Buna neden evlenmeden önce tepki vermedin evlendikten sonra zor canım evlenmeden önce bende girmiyorum o eve yeni ev beğencem yoksa olmaz deseydin ya 
(1,831 puan) tarafından
Eltimin evine evlendikten sonra gittim öncesinde hiç cagirmadi ki 3+1 olduğunu bilmiyordum
0 oy
tarafından
Ben bu konuyu daha önceden hatırlıyorum . Valla iş kocanda bitiyor yoksa sen kendini uzdugunle kalırsın. 
0 oy
(3,051 puan) tarafından
Tek sen 2+1 değilmişsin bozma kendini. Durumunuz varsa ev eskiymiş büyük ev alırsınız 
(1,831 puan) tarafından
Durumum olsa zaten stres yapmam ki. Ama haksızlık herkesin evi 2+1 olmalıydı hakkima girdikleri için hakkımı helal etmiyorum
0 oy
(14,748 puan) tarafından
K.pederim bu konular da xok adildir 

Kimseye yarım metre 1 kuruş fazla olsun istemez haklısın sende altta yorumunu okudum yeni geln senin evine oturmuş saçmalık olmuş 
(1,831 puan) tarafından
Canım bu ev o kadar küçük ki o yüzden kimse burda kalmamış herkes yeni ev aldırıp gitmiş. Bende şimdi dedim ki madem herkes oturduğu evi kendi beğendi bende bir ev begeneyim burayı satıp alırız üstünü yine hep beraber öderiz akılları çıkıyor duyunca
0 oy
(2,950 puan) tarafından
İhmallik ve iletişimde kopukluk var şuan ne yapsan zor saglanir bu durum. En başta alırken kağıtlar imzalanirken konusulcakti 
(2,950 puan) tarafından
Peki eşin ne diyor haklı buluyormu bu durumu
(1,831 puan) tarafından
Haklı olduğumu biliyor ama sesini çıkarmıyor bu deli ediyor beni. Sanki gönüllerinden kopmuş da öylece ev vermişler bize gibi davranıyor. Biz para ödememişiz alınan evlere hakkımız yokmuş ne verilirse susup kabul edeceğiz gibi davranıyor. Kanser ediyor beni
(2,950 puan) tarafından
Bu ödemeler kaç yılda bitiyor peki? Daha ne kadar yılınız var bitmesi için
(1,831 puan) tarafından
4 sene kaldı son alınan evin borcunun bitmesine. Ama ben son çalıştığım yerden aldığım tazminatla kendime düşen borcun hepsini tek seferde ödedim artık taksit odemiyorum
(2,950 puan) tarafından
Sizinde söz hakkınız var yanlış davranılmiş alınırken itiraz etseydi eşiniz eşitlik önemli gerçekten umarım hal çaresi bulunur
0 oy
(51,965 puan) tarafından
Evin var sukret otur bak her ay bos yere kira oduyoruz
(51,965 puan) tarafından
Dur simdi alt yorumda okudum herkes senin evinde oturmuş sen son gelinsin sen kalmışsin sen haklisin burda satin yeni alinsin onuda herkes ödesin
(1,831 puan) tarafından
Bu evde herkesin anısı var diye satamazsiniz diyorlar
0 oy
(4,225 puan) tarafından
Bence öyle konuşmaktan ziyade sığamıyorum eski ev yetmiyor beni de anla satalım iyisini alalım gibi yapıcı konuş canım aklına gir yani eşinin diğer türlü konuşunca sen kötü olursun eşin de zıtlaştığın için hiç kabul etmez 
(1,831 puan) tarafından
Evi satmamiza kimse müsade etmiyor. Neymiş ilk alınan evmis herkesin anısı varmış falan filan
0 oy
(3,240 puan) tarafından
O evi satın yine para toplansın 3+1 alinsin
(1,831 puan) tarafından
Akılları oynar bu teklifi yapsam
(3,240 puan) tarafından
Yap canım akıllarıyla oyna :)
0 oy
(3,463 puan) tarafından
Şimdi burda eltinin suçu ne yani ? 
(1,831 puan) tarafından
Suçlu olan kayinlarim eltim mı demişim?
(3,463 puan) tarafından
Biz tıkış tıkış yaşarken eltim rahat rahat yaşıyor demişsin
(1,831 puan) tarafından
E öyle. Ama sorun evi o şekilde alanlarda

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 201 göst.
26 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Mh. 2606mt (172 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 598 göst.
11 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bbttnnmm (335 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 193 göst.
16 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (604 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 214 göst.
23 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,718 soru

12,394,430 cevap

44,060 kullanıcı

Kategoriler

...