0 oy
403 göst.
Aile kategorisinde (22 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bebeğim 6 aylık, uzaktan göz teması kuruyor ama yakından hiç bakmıyor hep gözünü kaçırıyor, yabancı birini görünce devamlı ağlıyor, kablolarla oynamayi seviyor. Internette hep otizm yazıyor, doktordan randevu aldım gideceğim ama daha önce bunu yaşayan var mı? Nasıl ve ne zaman anladınız? Lütfen bilgi verir misiniz?

Bebek hemşiresi arkadaşım ben farketmistim ama çok erken diye seni korkutmak istemedim dedi, o bile farketmis, bütün gün bebeklerle çünkü. 

15 Cevaplar

0 oy
(9,242 puan) tarafından
Kuzenın cocugu otızmlı. Ama 3 yasında suan lkmbelirtisi tek kalmak oldu kimseyi istemedi
-Reklam-
0 oy
(14,695 puan) tarafından
Canım şuan çok küçük yaa internete kalırsa öleceğimiz günü bile söyler 
0 oy
tarafından
Öyle yapma canim getirme aklına bunu psikolojiyi normal davran Gül'ün oynayın olmaz inşallah rabbim sağlık versin
0 oy
(4,092 puan) tarafından
Bu teşhis için çok erken benim kızımda 3. Aydan sonra yabancılayıp gelene gidene ağlamaya başladı doktor bana tam tersine bu güzel bi şey bebeğin artık seni ayırt edebiliyor yabancı yerin farkına varıyor güvensiz hissettiğinden ağlıyor çok normal demişti kablolar ipler o ayda dikkat çekiyor ben kızıma sen kedi misin derdim hep
(22 puan) tarafından
İnşallah
0 oy
(25,224 puan) tarafından
6 aylık bir bebekte otizm belirtileri görülmez ileri aylarda çıkar ortaya varsa da. Otizm i bu kadar basit sanmayın ciddi belirtileri var, göz teması kurmuyo diye 6 aylık bebeğe teşhis koyulmaz 
(22 puan) tarafından
Geç kalmak kötü diyorlar, yine her ihtimalle karşı götüreceğim.
(25,224 puan) tarafından
Geç kalmak kötü evet ama 6 aylık bebekten bahsediyorsun canım doktor bile tuhaf bakar yani olaya. Ki anlattığın şey gayet normal. Sen bilirsin tabi
0 oy
tarafından
Bebekler zAten o aylarda yabanci kisileri gorunce dudak bukup aglar normal bence 
0 oy
(4,060 puan) tarafından
Senin saydığın herseyi benim kızım da ypti o aylarda çok normal İnternete bakarak teşhis çok saçma kuzum doktora gitsen adam der bnle dalga geçme çok küçük bebeğin daha 16 aylık kızım hala çok nadir göz teması kuruyor oyuzden hemn bu şekilde canınızı sıkıp hayatınızı zindan etmeyin güzel günleriniz mahfolmasin 
(22 puan) tarafından
İnşallah, çok teşekkür ederim
(4,060 puan) tarafından
Rica ederim canım bnm
0 oy
tarafından
Allah korusun yavrum inşallah güzel haberler alırsın 
0 oy
(622 puan) tarafından
Anlattıkların gayet.normal canım otizm için çok erken daha bunlar her bebekte görülen şeyler benim kızım 8 aylık hala kablo bağımlısı 4. Ayından 7. Ayına kadar yabancı herkese hatta ortama bile ağladı buda gayet normal yine sen bilirsin ama boşa evham yapıp kendinide yorma derim bekle biraz 
0 oy
(348 puan) tarafından
Arkasından adıyla seslendiğinizde ya da herhangi bir ses çıkarttığınız da (parmak şıklatma, oyuncakları birbirine vurma gibi) dönüp bakıyor mu?
(348 puan) tarafından
Bir çocuk psikoloğuna götürmenizde fayda var. Ben de psikoloğum, her çocukta aynı olmamakla beraber bebeklerde en önemli özelliklerinden biri ismine ya da herhangi bir sese dönüp bakabilmesi. Çoğu kişi 6 ay erken demiş ancak bu çok yanlış bir düşünce. Ne kadar erken fark edilir ve bu yönde çocukla çalışılırsa çocuk için de aile için de o kadar iyi olur
(22 puan) tarafından
Teşekkürler, oyuncaklara bakıyor, ben oyuncakları çevirdigimde izleyip o da aynısını yapabiliyor. Yatirdigimda karşıdan bakıp takip ediyor beni ama direkt kucağımda tutup yüzüme baktirdigimda asla bakmiyor
(348 puan) tarafından
Dokunmayı seviyor mu? Sarıldığınızda filan tepkileri nasıl oluyor?
(22 puan) tarafından
Ben sarılınca seviyor, hep kucakta durmak isteyen bir çocuk ama başkası kucağına aldığında özellikle yüzünü öptüğünde ağlıyor.
(348 puan) tarafından
Genelde o aydaki otizmli çocuklar dokunulmayı da pek sevmezler. Ama dediğim gibi, bir çocuk psikoloğuna götürün aklınızda soru işareti kalmasın
0 oy
(337 puan) tarafından
Oğlum üç yaşında otizimin bütün belirtileri olmasına rağmen otizm değil uyaran eksikliği denildi 
(22 puan) tarafından
Çok TV izledi mi peki?
(337 puan) tarafından
Evet telefon ve televizyonu kestik toparlandı konuşmaya başladı su an tek sıkıntımız çiğnemeyi bilmiyor
(22 puan) tarafından
Çok TV izleyen bebeklerde görülüyormus, kesinlikle izletmeyin diyorlar. Ben yemek yerken bazen bırakıyordum ağlamasın diye ama artık izletmiyorum. Eğer otizme yatkınlık varsa tetikliyormus
0 oy
tarafından
Kuzum benim kızımda kablolara takıntılı 8 aylık ve doktorlar bir sorun göremedi ama göz teması vs kuruyor sakin ol kuruntu yapıyor olabilirsin
0 oy
(454 puan) tarafından
8 aylık hala kucagima alınca çevresine bakar bana bakmaz ama hiç otizm belirtiisi olduğunu düşünmüyorum sen doktora git çok takıyorsun eğer ama bu söylediklerin çok normal bebgimin göz teması yok ama zehir gibi kafa 
0 oy
(50,953 puan) tarafından
O kadar erken belli.olmuyo diye okumustum canim dikkat daginikligi vardir kabloyla her cocuk oynar

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 260 göst.
18 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Zeynepyanardag (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 430 göst.
20 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Minnoşun Annesi ❤️ (2,651 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 227 göst.
7 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Mother of deniz (913 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 241 göst.
18 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Meleksss (5,297 puan) tarafından soruldu

405,700 soru

12,157,046 cevap

36,595 kullanıcı

...