0 oy
1,849 göst.
Diğer kategorisinde (769 puan) tarafından
Kızlar ya bu gurbetlik ne kadar zor çocuğumuza tikim yapalım diye yurt dışına yerleştik türküz diye kirayı çok alıyorlar 350 dolar buraya veriyoruz 2 bin TL de Türkiye deki eve veriyoruz her ay 7 bin neredeyse boşa gidiyor bazen çok üzülüyorum allahım herşeyin hayırlısını versin tabi. Bize hiç birşey kalmıyor neredeyse günü geçiriyoruz ee diyorum bço zaman neden yurt dışındayız ki. 

31 Cevaplar

0 oy
(164,157 puan) tarafından
valla 350 neymis market parasi kadar resmen belese oturuyon ben kirada degilim ama burdan en ucuzu 1000 eurodan basliyo suan bide kirayi tl cevirmen mantikli degil cunlu dolar kazanip dolar veriyon
-Reklam-
0 oy
(891 puan) tarafından
Aa olurmu oyle şey yurtdusinda yaşamak süper hersey uyguna  1 haftaya ev araba alirisn
0 oy
tarafından
Yahuu doları neden TL ye çevirip hsp yapıyorsunuz ki böylr mantıksiz bişi olabilir mi ya. Yurt dışında yaşayıpda fakirlik çeken mi var Allah aşkına. Dön madem Türkiyeye de fakirlik gör. Bulmışta bunuyorlar
0 oy
(24,274 puan) tarafından
Bacım maaşınızı gelirinizi yaz da ona göre değerlendirelim. Hiç bişey almasaniz ennnnnnnn aşağı 1500 dolar maaş aliyosunuzdur. Maasinizin 5 TE 1 i kiraya gider. Türkiye'de maaşın yarışı belki daha fazlası artık kiraya gidiyor. 

Burda bir çok insan için sebze yemek bele hayal oldu. 1200 TL doğalgaz 300 TL elektrik faturası ödüyoruz burda. 
0 oy
tarafından
Bencede sen dön trye burda asgari ücretle ise gir çalış . Burası çok ucuz kesin dönüş yapın. Hayatının hatasını yapmışsın oraya tasinmakla. Amannn gurbet çekilir mi hiç herşey çok pahalı 350 kira mi olur devenin nalı. Arkadaşım yeni eve taşındı 3 bin bedava geldi şuan gözüme. Size acıdım ya dönün lütfen. 
(24,274 puan) tarafından
Asahasdgg helal
tarafından
İnsanı salakkk yerine koyuyorlar. Bir bunlar akıllı zaten. Maaşı Euro al , orda Euroyla alışveriş yap sonra trye çevir. Nankörlük resmen ya
0 oy
tarafından
Yavv bıktıkk artık senin gibi düşünenlerden. Okumamış etmemiş benimde çok akrabam, tanıdığım var yurtdışında yaşayan sürekli agliyorlar. Burası pahalı zart zurt. Madem öyle gelsene buraya. Yemezz tabi. Kimse gitmesin diye yapıyorsunuz. Bir siz mi akillisiniz. Yurtdışında çalışıp açız, yetmiyor demesin kimse. Burda en az 3 tane evi son model arası var hepsinin. Ki bu en fakiri ,. Burda ne iş yapsa o kadar mali mülkü bankada parası olurdu. Biraz ayak uydurun, gelişin , dil öğrenin. Elinizdekinin kıymetini bilin ya ayıptır .  Buraya gelip yasamayacksan şikayette etme . Ama gavurun parasını yerken iyi dimi gel burda çalış yaşa, kolaysa. 
(164,157 puan) tarafından
aayy bacim cok sinirle yazmissin ama cokda hakli seyler yazmissin
tarafından
Ay ama öyle Sevda , sende yurtdışındasin nerde olduğunu bilmiyorum ama. Benim 5 farklı ülkede akrabam var hepsi ağlıyor. Bunların en egitimlisi lise mezunu düşün yani . Ama her yıl 1 ay gelir trde en iyi otellerde kalırlar , burda emlak zengini ,altında son model araba hala bik bik otuyorlar. Ben üni mezunuyum ,yl yaptım. Eşim desen iki üni mezunu ama hayatta sahip olamayacağız bu imkanlara. Nankör ve çakal  insana tahammülüm yok. Euro ile maaş alıp tl ile hesap yapıyor . İşine geldiği gibi davranıyorlar. Bazen burda memur olacağına orda işçi ol daha mantıklı diyorum. Geleceğin garanti , çocuğun egitimi için de öyle. Ama kıymetini bilmiyorlar lafa gelince milleyetciler. Gel ülkende kal o zman çok seviyorsan niye gittin dicen mecburuz dicek madem öyle kötüleme dimi insan ekmeğini yediği yeri kotulemez , ay neyse çok doluyum da bu konuda.
0 oy
(2,362 puan) tarafından
Orada ki kiranı niye TL olarak hesapliyorsun. Oraya göre 350 dolar çok iyi. Nasıl bi saçma düşünce. 
0 oy
tarafından
350 dolar bedava yurtdışı için. kazancını da yazsaydın daha mantıklı olurdu. 500 dolar mı kazanıyorsunuz da yetmiyor. Valla kusura bakma da biz burda 350 dolara kiralık ev bulsak beleşe oturuyoruz diye herkese anlatırız sen dert yanıyorsun. Çok sıkıntıdaki kişiler mutlaka devlet desteği de alıyor ayrıca. 
0 oy
tarafından
avrupada olmak para demek degil. çocuklarının daha iyi bir gelecek ve egitim gormesi eşitlik ozgurluk demek. standartlarinin sakip sabanci olmasi gelir gelmez mumkun dgl. ama en azindan kirani odeyip giderlerini karsilayabiliosun.
(7,617 puan) tarafından
Ozbekistan da sartlar zor demekki
tarafından
ozbekistabda mi. ben avrupada sandim. avrupa birliginde ki ulkelerin genel sistemi ve standartları asagi yukari aynidir. o konu hakkinda konuştum. orayi bilemem :)
(7,617 puan) tarafından
Özbekistan yazmış yukarı da :)avrupa görmüş adamin hali bir başka oliyirrr:)
tarafından
okumamistim askim ya direk yorum yaptim bu saatte butun yorumlara mi bakam : D
0 oy
tarafından
dolar burda para ediyor ama senin kaldigin yerde 350 dolar aslinda turkiye bazinda bakarsan 350tl
0 oy
(1,772 puan) tarafından
Kız o kadar üzüldüm ki sana iban at hemen yardımcı olim :) tlye çevirip de söylüyorsun ne alaka ya oraya göre uygun neyin havası arkadaşım yok diye diye yok olcaniz bi gün 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 370 göst.
28 Aralık 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Dilekk (1,160 puan) tarafından soruldu
+2 oy
20 cevap 786 göst.
25 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde dobrabirisii23 (80 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 695 göst.
0 oy
15 cevap 538 göst.
15 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeynepjdjdjd (366 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,496,180 soru

24,441,278 cevap

353,295 kullanıcı

...