0 oy
592 göst.
Diğer kategorisinde (3,437 puan) tarafından
17 günlük bebeğim var birlikte yaşıyoruz kaynanamla bugüne kadar böyle yapmıyordu ama şu son günlerde ona bıraktım gündüz bebeği bende evi temizliyorum veya biraz uyuyorum gece de vermemi söylüyor sürekli ama ben vermedim bebeğimi zaten emziriyorum 

Az önce kizimin karnı ağrıyordu biraz ağladı o da duştan cikar çıkmaz geldi direk ver dedi kucagimdan aldi tam da o anda bebek gazını çıkarmıştı sakinleşti öyle oldu ki sanki ona gidince sakinleşti gibi 

İlk defa yaptı bunu okadar zoruma gidiyor ki şu anda diğer odaya götürdü bebeği uyuyakaldı kızım sahipleniyor mu kızımı acaba bu durumun önüne nasıl geçebilirim 

23 Cevaplar

+2 oy
(1,404 puan) tarafından
Bende yol yakınken tepkini koy gündüzde evi sen değil kayınvaliden temizlesin senin tüm ilgi odagin bebeğin olsun. Lohusasin senin bebeğine bebegininde sana ihtiyacı var kayinvalidene degil. Gündüzde pek vermemeye calis kendin ilgilen. Ha yeri gelir tabiki destek olur ama alipta bebeği diğer odaya gitmekte neymis. Onun annesi sensin..
-Reklam-
+1 oy
(14,902 puan) tarafından
Bebekle bağın olması lazım 17 gün önce doğum yapmışsın senin değil kaynananın iş yapması lazım. 
(360 puan) tarafından
+++++
(426 puan) tarafından
Git ve bebegni yanina al canm onun senin kokuna ihtyci var kaynanayada deki sabah islerm vardi die verdm ama suan musaitim bebegimi alaym yanima emzireym bi ilgileneym de belki ayikir yani
0 oy
(1,257 puan) tarafından
Tabikiide annesi sen olduğunun bilincindedir Kadın sana Ne güzel yardımcı oluyor bence bu kadar on yargıyla davranmayın 

Sen annesin sürekli ben bakayım istiyorsun ama O yorgunluğu yıllar önce tecrübeyle kayınvaliden yaşamış olduğu için sana sadece Yardım ediyor sana tecrübe kazandırmış oluyor İlerde sende öyle olacaksın 
(1,397 puan) tarafından
Yardm etmek istiyosa yemek yapsin temizlik yapsn haaaa bakti yapamiyorum adam gb yardm etsn kimin cocugunu kimden kaciriyor boyle tip insanlar yardm etmez bebeginden sogutur bunlari da savunmayin kadn  belli ki rahatsiz olmus size iyisi denk gelmis olabilir ama bize malesef art niyetli olanlar gelir
tarafından
Saçmalamayın Allah aşkına. Ben var ya o kayınvalidem yüzünden sütüm azaldı. Bir b*k bildiklerini sanıyorlar ama hiç bir halt bilmiyorlar. Çocuğum daha 1 haftalık emzik verdirdi bana rahat edersin dedi. Gece o emzik yüzünden ağlayıp da emziremedim yavrumu. Doktor iki saatte bir doyur çocuğu dedi. Oğlum ağlamıyordu ben burnunu sıkıp uyandırıyordum. Hemen kalkardı niye uyandırıyorsun çocuğu diyordu. Ah ah neler yaşadım. Herkes çektiğini bilir. Onun yüzünden sütüm azaldı benim şimdi de oğlum emmiyor. Kına yaksın. O da yetmemiş gibi kavga etti benimle. Bu çocuğun yüzünü zor görürsün demişti bana Allahım dan bulsun inşaAllah
(1,257 puan) tarafından
Yaa bilmiyorum yaşam tarzını ama benim kynvalide iyiydi o zaman  Allah'ım nee insanlar vaar ne bilim bacım Şaşıyorum insanlara büyük diyip biliyolar diyorum altında bin türlü seyler çıkıyormuş Allah ıslah etsin böyle insanları Yanii benim demek istediğim aslında annelik iç güdüsü fazla oluyor yeni olduğu için Kayınvalide yardım ediyor tadını çıkar demekti demekki iyi kaynana kötü kaynana torunda da belli oluyormuş Allah yardım etsin
tarafından
Tabi canım senin kaynanan iyiymiş demek ki Allah razı olsun ondan ellerinden öp sar sarmala. Kıymetini bil. Abartmıyorum hastanede doğum yapalı bir gün olmuş. Taburcu olmayı bekliyorum yanımda annem yok kaynanam birde eşim kaldı. Hastane odasında benimle kavga etti. Gelmiş geçmiş ne var ne yok önüme döktü. Orda boynuna sarılıp anne böyle değil beni çok yanlış anlamışsın demesem daha öyle o halimle benimle kavga edecekti. Yetmedi eve geldik 2 hafta oldu doğum yapalı eşimle tartıştım o da tartışmamıza şahit oldu. Eşimin tarafına geçti. Mutsuzum dediğimde evlenmeseydin o zaman dedi. Üstüme yürüdü. Boşanırsan bu çocuğun yüzünü zor görürsün dedi bana. O lohusa halimle beni bir düşün. Hiç içimden çıkmıyor hem de hiç. Ben yine de o kadar şeye rağmen dün aradım kandilini kutladım. Allah bilsin yeter. O ne güzel vekildir.
(1,257 puan) tarafından
Yaaa :(((
Aynen Allah bilsin yeter kimse kimseye yaşattığınin acısıyla kalmaz bu dünyada
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Vermeyerek..... 
0 oy
(273 puan) tarafından
Belki o anlık denk geldi. Daha 17 günlük diyorsun şimdi o sana hasret kokuna hasret. Kendinden ayırma bebeği. Kayinvaliden için kötü bise demiycem belki iyi niyettendir. Ama kendini sakın yetersiz görme sen Anne oldn farkına var o bebek seninle iyidir sensiz kötü unutma 
0 oy
(1,313 puan) tarafından
Benimde büyük kızımda kaynanam böyle yaptı doğum yaptım kendi evim dururken ısrarla beni yanına götürdü neyse 40 im çıkana kadar kalırım yardımcı olur dedim gittim bebeğimin altını bile değiştirmeme izin vermiyordu 10. Gün artık yeter dedim ben evime gidiyorum beni rahatsız etmeyin dedim aldım bebeğimi eşimle birlikte evimize geldik izin verme 
0 oy
(3,550 puan) tarafından
17 günlük lohusa kadın ev temizliği yapmamalı. Kaynana. Yapsın. Doguran kadının 40 gün kefeni dikili durur derler. Bebekle bağının tam güçlenecehi zaman. Bu konuda kaynanam konuşsa da Bi dinlesen keşke. Huzurumu bozarım yine vermem o benim derim o kadar. 
(3,437 puan) tarafından
Vermeyi hiç düşünmüyorum zaten ilk defa yaptı böyle devam ederse tavrımı koyucam
0 oy
(4,658 puan) tarafından
Lohusasın 17günlük bebek annesi den başka kimse almamalı. Başta iyi niyetli oluyo ama sonra çocuğa ben baktım ben büyüttüm oluyo. Lütfen bebeklerinizi kimseye vermeyin 
(3,437 puan) tarafından
Yok vermeyi hiç düşünmüyorum zaten şimdi ilk defa yaptı böyle devam ederse tavrımı koyucam
0 oy
(1,048 puan) tarafından
Bence gidin alin bebeğinizi size ihtiyaci var gecede bakim mama verkm derse kabul etmeyin biberona veya mamaya alirirsa dahada emmez benim oğlum alıştı gunde 1 defa anca emiyo 2 kere emerse şükrediyorum herseyi anliyorum bizde birikte oturuyoruz ama gece benim yanimda kalsin ne demek ya yaşınız kac merak ettim 
(3,437 puan) tarafından
Evet öyle dedi zaten mama veririm siz uyuyun diyor Dedim gerek yok biberona alışır sustu
(1,048 puan) tarafından
Doymazsa emzirince az verin tabikide oglum doymadigi icin verdim basta sonra 4 ay atagi derkrn emmedi hala sütüm var ama mama istiyo mamalarda cok pahali varsa sütünüz alistirmayin yasinizi sormustum söylemek  istemezseniz anlarim
(3,437 puan) tarafından
20 yaşındayım
(1,048 puan) tarafından
Bende 20 yasindayim haziranda 21 olucam sessiz bi yapim vardır kimseye hayir diyemem ama o sizjn bebeginiz gerekirse alin kaynanaizdan ben bakarim anne diyin odaniza gecin isi gucu bosverin  bebegin size ihtiyaci var
0 oy
tarafından
Annesi sensin o değil. Herkesin durması gerektiği bir sınır var. O bunu bilmiyorsa sen bildir. Şuan önemli olan ne ev ne temizlik önce bebek. Bırak onları kayınvaliden yapsın. Asıl sana onun sen bebekle ilgilen ben yaparim demesi lazım. Biran önce tavrını koy. 
(3,437 puan) tarafından
Açıkçası onun yaptığı temizliği beğenmediğim için kalkıp kendim yapıyorum 1 2 saat ona bırakıyorum çocuğu hem demesinler ki gelin hiç bize göstermiyor diye
0 oy
(849 puan) tarafından
Şu an okuyorum kitap ve doğduktan sonra ilk 3 ay 4. trimester olarak geçiyormuş..bu dönemde bebeğin anneyle bağ kurması, annenin kokusunu varlığını hissetmesi, kendini güvende hissetmesi çok önemliymiş..onun size sizin kolunuza sizin sevginize ihtiyacı var..sizin bebeğinizle vakit geçirmeniz gerekiyor..diğer şeylere de kayınvalideniz yardım edebilir..
0 oy
(3,561 puan) tarafından
Uykusuzluktan ölüyorum 1 aylık bebeğim var yine de kimseye vermiyorum geceleri uykusuz gündüzleri yarım yamalak uykuyla yola devam. Bi bağ olacaksa önce benimle olsun isterim çünkü ne bileyim. 
(34 puan) tarafından
Çok haklısın. 2.bebeğim olacak inşallah bu sefer çizgileri sağlam belirleyip davranacağım bende
0 oy
tarafından
İlk kızımda kaynanamla yaşıyodum. Kadın çocuğu kendi doğurdu sanıyodu gece bile direk yatak odasına dalıp kucağımdan alıp çıkıyodu. Şuan büyük kızım aşırı düşkün ayrı eve çıktık kızım 8 aylıkken ama kızımla o bağı kuramadık babannesini daha çok sever. Küçük kızım pandemi bebeği insan görünce bile ağlar şimdi her geldiğinde sinir olur ona gitmiyo diye. İş falan yapma bebeğide kucağından bırakma hep göğüsünde komunu alsın kucağına alıştırma falan derse duymaamzlıkdan gel. İş yapmıyon falan derse lohusayım ben ağrım var de. İlk baştan bağ kuramazsan ilerde sıkıntı büyür al bebeğini bu zamanların tadını çıkar emzir bol bol
0 oy
(67 puan) tarafından
Bebeğin daha küçük sana ihtiyacı var ve evet sahipleniyorlar kendi kayinvalidemden biliyorm 
0 oy
(3,419 puan) tarafından
Canm diğer odaya götürürken bebeğini sen napiyorsun? Alsana bebeğini git emzir masaj yap sen uyut şimdiden vermissin ipleri eline gecmis olsun artık bütün ev işi  sana bakar bebeğine kayinvaliden biraz tepkinizi koyun kurban olayım yaa valla içim ciz etti 17 günlük bebek anneden uzak kalıyor 
0 oy
tarafından
Ben Oğluma doğum yapalı daha 2 hafta olmuştu. Evde benimle kavga etti. O da yetmemiş gibi birde bana bu çocuğu alırım yüzünü zor görürsün demişti Sen düşün. Yüz vermeyin şunlara 
0 oy
tarafından
Ayyy keşke benimki azcık baksa bi ihiltida bebeği kucağıma veriyor azcık bak nolcak diyom :) belki yardımcı olmak istiyor merak etme çocuğu kaçırmaz belliki kıyamıyor ağlamasına sürekli de olmasa arasa ver baksın 
0 oy
tarafından
Canım kayınvalidene alıştırma çocuğunu derim benden söylemesi bi ara benimkide yapıyodu sonra izin vermedim şuan 21 aylık bana ara ara memeden kesmem için bişey söylüyo yani söylemiyoda direk dolaylı olarak anlatıyo geçende parka götürdü ev ayakkabısınıda alalım dedi bende dışarıda olacaksınız nereye gideceksiniz sanki dedim belki bi yere gideriz dedi bende nereye gideceksiniz olur mu öyle şey dedim bende pilav yapıp inecektim baktım yoklar kendi evinde çıkmışlar biz aynı sitede oturuyoruz öncedende bi ara geldiğinde kendi çocuğu gibi hareketler yapıyodu kısa sürdü Allahtan yada anladı istemediğimi bilmiyorum emziricem bilmem ne diye al kucağından vermezse kaç kere bana mama vermemi söyledi sürekli sütümün yetmediğini yine dolaylı yoldan söyledi doymuyosa filan diyerek işte şu kişilerde mama veriyomuş süt ile dedi bana ek gıdaya geçtiğimizde açlıktan kurtulduğunu söylemişti telefonda 
(3,437 puan) tarafından
Ayy aynen ya banada sütun yetersiz mama alalim belki çocuk ondan agliyor diyip duruyor herseyi çok biliyorlar
tarafından
İlerdede pirinç unu vermeye çalışır verdirme sakın
0 oy
(135,759 puan) tarafından
verme bebegini 
0 oy
(7,454 puan) tarafından
Benimkinin kafasindaysa benim kokumada alissin diye yapiyor olabilir o kadar sık verme cocugunu gerekirse kilitle kapini birsey diyecek olursa yardima ihtiyacimiz olursa sesleniriz musait degilim de benimkide gece bebekle uyumaya yeltendi vermedim onun kokusu bile seni uyarır süt üretimi için ayrilma bebeginden 

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 40 göst.
4 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Canparcam (247 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 123 göst.
17 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Byzdgnn (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 814 göst.
18 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Miracinannesi.34 (1,037 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 301 göst.
23 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Papatyaamm (1,385 puan) tarafından soruldu

411,824 soru

12,397,397 cevap

44,242 kullanıcı

Kategoriler

...