Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaHafta Hafta Gebelik37. Hafta Gebelik37. Haftada Yoğun Akıntı Yaşanması Normal Mi?

37. Haftada Yoğun Akıntı Yaşanması Normal Mi?

Hamile olsun ya da olmasın tüm kadınlar, ergenlikten bir veya 2 yıl önce başlayan ve menopozdan sonra biten bir miktar vajinal akıntı görebilir. Vajinal akıntılar zaman zaman değişir ve genellikle adetinizden hemen önce çoğalır. 37. haftada hafif lekelenme olabilir ve normalden daha fazla vajinal akıntı fark edebilirsiniz. Bu normal bir durumdur. 

Hamilelikte yoğun akıntı olması normal mi?

Hemen hemen tüm kadınların hamilelikte daha fazla vajinal akıntısı olur. Bu oldukça normaldir ve birkaç nedenden dolayı olur. Hamilelik sırasında serviks (rahim boynu) ve vajinal duvarlar yumuşar ve vajinadan rahme doğru ilerleyen enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olmak için akıntı artar. Progesteron hormonlarının artan seviyeleri de daha fazla sıvı üretmenizi sağlayabilir.

Artan akıntı hamileliğin normal bir parçasıdır, ancak buna dikkat etmeniz ve herhangi bir değişiklik olursa doktorunuza söylemeniz önemlidir.

Hamilelikte vajinal akıntı nasıl değişir?

Hamilelik boyunca akıntı miktarı artabilir. Gebeliğin sonlarına doğru 37. haftada akıntı miktarı artar ve idrarla karıştırılabilir.

Gebeliğin son haftasında akıntınız kalın mukus çizgileri ve bir miktar kan içerebilir.  Hamilelik sırasında rahim ağzınızda bulunan mukusun çıkmasıyla olur. Bu, vücudun doğum için hazırlanmaya başladığının bir işaretidir ve doğuma başlamadan önceki günlerde artabilir.

Üçüncü trimesterde daha fazla vajinal akıntı görebilirsiniz. Akış, külot astarlarınızdan ıslanacak kadar çoğalırsa, doktorunuza başvurun. Doğum tarihinize yakın, kalın, berrak veya hafif kanlı bir akıntı görebilirsiniz. Bu sizin serviksinizin doğuma hazırlanırken genişlemeye başladığının bir işaretidir. Ani bir sıvı akışı yaşarsanız, suyunuz bozulmuş olabilir (hamile kadınların sadece yaklaşık %8’i kasılmalar başlamadan önce sularını kesmiş olsa da). Suyunuz kesildikten sonra mümkün olan en kısa sürede doktorunuzu arayın.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et