Çarşamba, Haziran 26, 2024
Ana SayfaBebekBebek BeslenmesiBebekler İçin Doğru Biberon Seçimi

Bebekler İçin Doğru Biberon Seçimi

Emzirmenin bir çocuğu beslemenin en iyi yolu olduğuna şüphe olmasa da, bazı yeni anneler çeşitli nedenlerden dolayı doğru biberon tercih etmek zorundadır. İster kendi anne sütünüzü pompalıyor olun, ister bebek mama ile besliyor olun, bebekler için doğru biberon seçmek çok önemlidir. İşte bebeğiniz için doğru biberon seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı faktörler.

Biberon ve emzik seçiminde en önemli unsur tabii ki bebeğin onları kabul etmesidir. Yeni bir anne olarak, temizlik ve bakım sizin için rutin işler haline geleceği için onları rahatça kullanabilmeniz de neredeyse eşit derecede önemlidir.

Doğru biberon için şişe seçimi

Geleneksel olarak şişeler camdan yapılır. Sağlıklıdır çünkü kimyasal içermezler ve daha uzun ömürlüdürler. Ancak, daha pahalıdırlar ve kırılma tehlikesi vardır. Hasar görmemesi için şişeler için silikon kılıflar alabilirsiniz.
Plastik şişeler kırılmaz, ancak bozulurlar ve sık sık değiştirilmeleri gerekir. Yontulmuş veya çatlak şişelere dikkat edin. Plastikteki kimyasallardan şüphe duyuyorsanız, ‘BPA İçermeyen’ etiketli olanları seçin.
Başlangıç ​​olarak, yeni doğmuş bebeğiniz için küçük bir şişe seçebilirsiniz. Daha sonra bebeğiniz büyüdükçe ve iştahı arttıkça büyük olanlara geçebilirsiniz.

Şişe seçmek için birkaç ipucu:

  • Süt pompanızla aynı markanın biberonlarını seçin, böylece sütü doğrudan sağabilirsiniz.
  • Daha geniş boyunlu şişeler satın alın. Temizlemesi daha kolaydır.
  • Tek kullanımlık astarlı şişeleri tercih edebilirsiniz. Süt asla şişeye temas etmez ve temizlik çok daha kolaydır.
  • Bebeğiniz kolik ise açılı boyunlu biberonları deneyin. Gaz oluşumunu azaltırlar.
  • Bebeğiniz büyüdükçe kırılabilecek şişelere dikkat edin.
doğru biberonu

Şişe nipeli seçimi

Piyasada geniş bir çeşitlilik mevcuttur. Bununla birlikte, ikisi genellikle bir paket olarak geldiğinden, seçiminiz şişe seçimiyle sınırlı olabilir. Her durumda, aynı markanın bir kombinasyonunu tercih etmek iyi bir fikirdir, çünkü sızıntıyı önlemek için daha iyi bir uyum sağlayacaktır.

Lateks ve silikon uçlar

Yeni annelerin yapması gereken ilk seçim, lateks ve silikon meme uçları arasındadır. Lateks meme uçları daha yumuşak ve esnek oldukları için annenin göğsüne daha çok benzemektedir. Bununla birlikte silikon nipeller daha uzun ömürlüdür, daha az gözeneklidir ve bulaşık makinesine girebildikleri ve ayrıca ısıya daha dayanıklı oldukları için bakımı daha kolaydır. Ayrıca bakteriyel enfeksiyonlara daha az eğilimlidirler.

Doğru biberon seçiminde meme ucu boyutu

Meme uçlarında bir yaş göstergesi bulunsa da, bilgiyi kaba bir kılavuz olarak kullanın. Şişeyi ters çevirdiğinizde süt, sabit damlalar halinde damlamalıdır. Meme ucu çok küçükse, akış çok yavaş olabilir ve bebeğin çabalamasına ve onu yormasına neden olabilir. Çok büyük bir beden çok fazla süte izin verebilir ve boğulmaya neden olabilir. Her yeni biberonu denediğinizde bebeği dikkatlice izleyin.

Meme uçlarının çoğu geleneksel olarak yuvarlak şekildedir. Ayrıca bazı özel olanları da tercih edebilirsiniz:

  • Doğal şekilli meme uçları daha geniş bir tabana sahiptir. Bunlar, bebek memeden biberona geçiş yaparken iyidir çünkü memenin şeklini daha iyi taklit ederler.
  • Ortodontik meme uçları bebeğin diş çıkarması için idealdir. Bebeğin diline dayanan tarafta düzdürler.
  • Pahalı olsa da havalandırmalı meme uçları da iyi bir seçimdir. Vakum oluşumunu önlemek için küçük bir delikleri vardır, bu da süt akışını kolaylaştırır. Kolik ve gazdan kaçınmak için özellikle faydalıdırlar.

Doğru biberon seçimi yapmak bebeğinizin rahat bir şekilde beslenmesini, gaz sorununu azaltmasını, hijyenik olmasını sağlayacaktır.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et