Buzdolabına koyulmaması gereken yiyecekler, soğan, muz, sarımsak, bal gibi besinlerdir. Buzdolabına koyulmaması gereken besinler, dolabın soğukluğunda vitamin ve mineral değerlerini kaybeden, daha hızlı biçimde çürümeye başlayan sebze ve meyvelerden oluşurlar. Dolap içindeki nem ise bu besinlerin filizlenmesine neden olur.
Soğan
Soğan, buzdolabına koyulmaması gereken yiyecekler arasında yer alır. Soğan buzdolabına koyulduğunda kısa süre içinde yumuşar ve küflenmeye başlar. Çünkü bu alandaki soğukluk derece soğan için uygun değildir. Soğan kuru havanın bulunduğu serin bir yerde muhafaza edilmelidir.
Ama yine de buzdolabında saklanmak isteniyorsa öncelikle kabukları soyulmalıdır. Ardından havası alınmış olan bir kaba koyularak buzdolabının en al sebzelik bölümünde muhafaza edilmelidir. Bu şekilde çürüme ve filizlenme önlenir.
Muz
Muz, buzdolabında saklamaya uygun olmayan meyveler arasında yer alır. Çünkü muzu buzdolabında saklamak, muzun olgulaşma süresinin gecikmesine neden olur. Muzun içinde yer alan besin değerleri de buzdolabında saklama şartları altında azalır. Muzun besin değerini ve vitaminlerini kaybetmemesi için serin bir yerde saklanması ve uzun süre bekletilmeden tüketilmesi tercih edilir.
Patates
Patates, serin, kuru ve karanlık bir alanda saklanması gereken besinler arasında yer alır. Buzdolabında saklanan patateslerin tadı değişir ve tatlı patates tadı pişirildikten sonra kaybolur. Soğuk ortamda sadece nişasta ve şeker içeriğine dönüşen patates, karanlık ve serin ortamda saklanmalıdır.
Bal
Bal, buzdolabında saklandığında kristalize bir forma gelir ve koyu bir renk alır. Bu gibi problemleri önlemek için balın oda sıcaklığında, ağzı sıkı şekilde kapatılmış bir kavanozda saklamak gerekir. Buzdolabına koyulmaması gereken besinler arasında olan bal, buzdolabında saklanması halinde akışkanlığını da kaybeder. Diğer yandan tat açısında da net bir değişim oluştuğu hissedilir.
Kahve
Kahve, kuru ve serin bir ortamda paketinde veya bir kavanoz içinde saklanmalıdır. Buzdolabından saklana kahve yoğun tadını yitirir. Diğer yandan kahve kokusunu kaybeder. Pişirildiğinde istenilen kıvam ve doku elde edilemez.
Sarımsak
Sarımsak, buzdolabında saklandığında daha hızlı şekilde küflenen bir besindir. Buzdolabında saklanan sarımsağı yapısı değişir. İçerisindeki minerallerin korunması için serin ve nemsiz bir alanda saklanması gerekir. Özellikle buzdolabında buzluk bölümüne yakın konuma koyulan sarımsaklar nem etkisi ile yeşermeye ve sulanmaya başlarlar.
Avokado
Avokado, henüz olgunlaşmamış ve yumuşamamışsa buzdolabında saklanmaması gereken besinler arasında yer alır. Bu tip avokadolar bir kağıda sarılarak öncelikle, serin bir alanda bekletilmelidirler. Bu alanda olgunlaştıktan sonra en lezzetli ve yararlı halleri ile tüketilirler.
Ekmek
Ekmek, buzdolabında saklandığı zaman sakız kıvamına gelen bir hamur ürünüdür. Ekmek serin bir alanda saklanmalı ve kısa süre içinde tüketilmelidir. Buzdolabındaki soğuk hava taze ekmeğin daha sert bir hale gelmesini sağlar ve tadını bozar. Hoş taze ekmek kokusunu alır, sakız kıvamına neden olur.
Zeytinyağı
Zeytinyağı, buzdolabında saklandığında donar ve tortulanır. Buzdolabı soğukluğunda duran zeytinyağı, bir süre ardından tereyağı kıvamına gelir. Salataların üzerinden gezdirilebilecek akışkanlığını kaybeder. Diğer yandan zeytinyağı buzdolabında içinde ışıksız bir ortamda kaldığı için tadını ve faydasını kaybeder. Doğru olan zeytinyağını cam bir şişe içinde mutfağı açık yerinde muhafaza etmekti. Çünkü ışık aldıkça aside olur ve daha lezzetli hale gelir.
Kayısı
Kayısı, buzdolabında saklanması tercih edilen ancak vitaminlerini ve minerallerini buzdolabında kaybeden besindir. Kayısı hatalı bir şekilde genel olarak buzdolabında saklanır. Buzdolabına koyulmaması gereken besinler arasındaki kayısıyı, yararlı içeriklerinden faydalanabilmek için serin bir yerde, dış alanda saklamak, kısa sürede tüketmek gerekir.