Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaSponsorAlternatif Şifa

Alternatif Şifa

Alternatif tıp ve şifalı bitkiler ile tedavi yöntemleri eski çağlardan beri insanların kullandığı yöntemler arasındadır. Standart tıbba destek olmak için kullanılan bu tedaviler, dünya genelinde insanların yarısının başvurduğu bir yöntemdir. Bitkiler, insanlık tarihinin büyük bölümünde tıbbi tedavilerin temeli olmuştur ve bu tür geleneksel tıp günümüzde hala yaygın olarak uygulanmaktadır. Modern tıp, kanıta dayalı farmasötik ilaçların temeli olarak birçok bitki türevli bileşiği kullanır.

Geleneksel tıp, “sağlığın sürdürülmesinde ve fiziksel ve ruhsal hastalıkların önlenmesi, teşhisi, iyileştirilmesi veya tedavisinde kullanılan, farklı kültürlere özgü teorilere, inançlara ve deneyimlere dayanan bilgi, beceri ve uygulamalar” dır. (Dünya Sağlık Örgütü). Geleneksel tıbbın birçok farklı sistemi vardır. Her birinin felsefesi ve uygulamaları, içinde ilk geliştiği mevcut koşullardan, çevreden ve coğrafi alandan etkilenir. Bununla birlikte, ortak bir felsefesi, hayata bütüncül bir yaklaşım, zihin ve bedenin hastalıktan çok sağlığa vurgu yapmaktır. Genel olarak odak noktası, hastanın acı çektiği belirli bir rahatsızlık veya hastalıktan ziyade bireyin genel durumu üzerinedir ve şifalı otların kullanımı, geleneksel tıbbın tüm sistemlerinin temel bir parçasıdır.

alternatif şifa

Şifalı bitkiler içerdiği çeşitli vitaminler sayesinde insanlar için oldukça faydalı bitkilerdir. Şifalı bitkilerin birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Siyatik ağrısı, kas ağrısı, âdet sancısı, diş ağrısı, sırt ağrısı, baş ağrısı, kulak ağrısı, eklem ağrısı, kesik, burkulma, böcek ısırması gibi durumlarda ağrıları giderme özelliğinden dolayı iyi geldiği bilinmektedir.

Tamamlayıcı ve alternatif tedavilerin çoğu, eğitimli ve deneyimli bir uygulayıcı tarafından yapıldığında güvenli kabul edilir. Ancak, belirli bir tedavinin sizin için daha yüksek riskler taşıdığı zamanlar olabilir. Bu konuya dikkat etmek gerekir. Doktorunuza bu konuda bilgi vermeniz ve ondan tavsiye almanız çok önemlidir.

Standart tıbba ek olarak alternatif şifa kaynaklarından faydalanabileceğiniz, tıp uzmanları tarafından da kanıtlanmış, çok önemli araştırmaları bulabileceğiniz https://alternatifsifa.com sizleri bekliyor. Hangi durumlarda, hangi bitki ve yöntemlerin kullanıldığını, kimlerin alternatif şifadan faydalanabileceği gibi birçok soruya cevap bulabileceksiniz.

Özellikle hamileler ve anneler için;

https://alternatifsifa.com/post/hamilelik-ve-bebek-bakimi yazı dizisini ve

https://alternatifsifa.com/post/dr.-aidin-salih-adet-gorememe-ve-erken-menopoz

makalelerini okumanızı tavsiye ederiz.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et