Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaEğlenceEv-YaşamDünya Çapında En Çok Ziyaret Edilen Ünlü Mimarlık Müzeleri

Dünya Çapında En Çok Ziyaret Edilen Ünlü Mimarlık Müzeleri

Mimarlık müzeleri, özellikle dekorasyon ve tasarım alanına ilgi duyanlar için büyük bir nimet olarak görülüyor.

Mimarlık müzeleri, özellikle dekorasyon ve tasarım alanına ilgi duyanlar için büyük bir nimet olarak görülüyor. Türkiye’de olduğu gibi dünyanın dört bir yanında birbirinden önemli eserlerin sergilendiği mimarlık müzeleri bulunmakta. Yurt dışı gezileri sırasında tesadüfen keşfetmenizin zor olacağı bu mimarlık müzeleri hakkında ayrıntılı bilgileri yazımızın devamından alabilirsiniz. Böylelikle dünyanın farklı ülkelerini gezerken aynı zamanda mimarlık ile ilgili çarpıcı eserleri de yakından görebilme fırsatı bulacaksınız. İşte sizler için hazırladığımız en güzel mimarlık müzesi örnekleri!

Alvar Aalto Müzesi

Yurt dışı gezileri için tercihiniz Finlandiya’dan yana ise Alvar Aalto Müzesi’ni mutlaka görmelisiniz. Mimarlık, mobilya, cam ve tekstil alanındaki tasarımlarıyla bilinen Alvar Aalto’ya ait önemli örnekleri inceleyebileceğiniz müzenin ana binası Jyväskylä’da yer alıyor. Dekorasyon ile ilgilenenler için ilham verici bir gezi deneyimi sunan müzenin diğer binası ise Helsinki’de bulunmakta. Ancak burada daha çok akademik yönden yapılan çalışmalar yer alıyor. Eğer dekorasyon ve mimarlık alanında yeni keşiflere yelken açmak istiyorsanız Finlandiya’daki Alvar Aalto Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Alvar

Dizayn Müzesi

Dizayn Müzesi, İngiltere’nin en entelektüel yerlerinden biri konumunda. Mimarlık, tasarım ve dekorasyon kapsamında çarpıcı örnekleri bulabileceğiniz müze, Londra kentinde hizmet vermekte. Design Museum adıyla bilinen müzede geçici ve kalıcı sergiler tertip ediliyor. Özellikle kalıcı sergi bölümünde yeni tasarımları keşfedebilme imkânı sunuyor. 10 bin metrekarelik geniş bir alan üzerinde ziyaretçilerini ağırlayan müzeyi İngiltere ziyaretleriniz sırasında büyük bir keyifle gezebilirsiniz.

Triennale Tasarım Müzesi

İtalya’nın Milano şehrinde bulunan müze, tasarım alanında ülkenin en ünlü yerlerinden biri. Birbirinden önemli örneklerin oluşturduğu zengin koleksiyonuyla ziyaretçilerini etkilemeyi başaran Triennale Tasarım Müzesi’nde yüzlerce eser sergileniyor. Eğer tasarım ve dekorasyon konusunda İtalyan dokunuşlarını keşfetmek isterseniz bu müze tam da size göre.

Het Nieuwe Enstitüsü

Hollanda tatilleriniz sırasında eğer Rotterdam’a gelirseniz rotanıza mutlaka Het Nieuwe Enstitüsü’nü dahil etmelisiniz. Mimari, dekorasyon ve dijital kültür alanında önemli çalışmaların yapıldığı enstitüde çok sayıda eser sergilenmekte. Nieuwe Bouwen akımının kuruluşundan günümüzdeki haline kadarlık sürece geniş açıdan bakabilmenize olanak sağlayan Het Nieuwe Enstitüsü, tasarımcıların mutlaka görmesi gereken yerlerden biri konumunda.

Vitra Tasarım Müzesi

Dünya çapında bilinen en ünlü mimarlık ve tasarım müzelerinden biri de Vitra Tasarım Müzesi. Almanya’da yer alan müze, dünyaca ünlü Vitra firması tarafından 1989 yılında kurulmuş durumda. Weil am Rhein şehri sınırları içerisinde yer alan müze oldukça geniş bir alanda ziyaretçilerini ağırlıyor. İçerisindeki eserlerin yanı sıra bünyesindeki binaların tasarımlarının da sıra dışı olduğu Vitra Tasarım Müzesi’nde mobilya, tasarım ve cam sanatı ile ilgili önemli örnekler yer alıyor.

Bauhaus Arşivi Tasarım Müzesi

Almanya’nın Berlin şehrinde bulunan Bauhaus Arşivi Tasarım Müzesi, mimarlık tarihi kapsamında mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden. Bauhaus-Archiv Museum für Gestaltung adıyla hizmet veren müzenin aslında geçmişi 1900’lü yılların başına uzanıyor. Kaynağını, 1919 yılında başlayan ve etkileri 1933’e kadar devam eden Bauhaus Sanat ve Tasarım Okulu’ndan alan müzede bu dönemlere ait eserler görülebiliyor. Eserlerin yanı sıra proje çalışmalarının orijinal belgelerini görebileceğiniz Bauhaus Arşivi Tasarım Müzesi, mimarlık ile ilgili dünyanın en önemli yerlerinden biri olarak görülüyor.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et