Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaÇocukÇocuk BeslenmesiÇocuklar İçin En Faydalı Sebzeler

Çocuklar İçin En Faydalı Sebzeler

Çocuklar için sebzeler ve yeşillikler, büyük miktarlarda besin sağlayan ve sağlığımıza faydalı doğal besinler oldukları için oldukça önemlidir. Bazen bu tür yiyeceklere ilgi duymalarını sağlamak kolay olmasa da, çocuklara özel farklı teknikler ve tariflerle bunu başarabilirsiniz. Bu şekilde, çocuğunuzun diyetine insan vücudu için sağlıklı ve gerekli yiyecekleri eklemesini sağlayacaksınız. Bu yazımızda sebzeler arasında çocuklar için en şifalı, vitamin kaynağı olanlardan bazılarını tanıtacağız.

Pancar

Öncelikle çok hoş bir tada sahip olmasa da bol miktarda enerji içeren, demir, B ve C vitaminleri, potasyum bulunan pancarın tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Ayrıca sakkaroz türü şeker içerir. Aneminin yanı sıra kanla ilgili hastalıklarla mücadele edilmesinde önerilir.

Ispanak ve pazı

İkincisi olan ıspanak, lezzetli şekillerde tadılabileceğinden çocuklar için en çok tavsiye edilen sebzelerden biridir. En isteksiz çocukları bile memnun edecek lezzetli ıspanak ve peynir kroketleridir. Ispanak yenilebilir sebzeler arasında en fazla vitamin ve minerale sahiptir. Vitaminleri arasında A, C ve E vitaminleri vardır.

Pazı da bu vitaminleri sağlar, böylece çocuklarınızın menülerini her iki yiyecekle de değiştirebilirsiniz. Örneğin, hafta boyunca bir veya iki gün ıspanak ve birkaç gün pazı hazırlayabilirsiniz. Aynı şekilde, bu sebzeleri pişirebilir ve yumurta, patates, baklagiller veya pirinçle birleştirmeniz önerilir.

Patlıcan

Patlıcan, bol miktarda su ve potasyumun yanı sıra magnezyum ve kalsiyum içerirler. Patlıcanlar da yağ içermez, bu nedenle çocukluk çağı obezitesini önler. Bu nedenle çocuklar ve yetişkinler için sağlıklı bir seçenektir.

Kabak ve havuç

Büyümeyi destekleyen A ve B vitaminleri bakımından zengin olan kabak, neredeyse hiç yağ içermez. Bu sebze kızartılarak yenebilir, püre haline getirilebilir veya biraz pirinçle pişirilebilir. Ayrıca çocukların damak zevkine hitap edecek kabak kekleri de yapılabilir.

Havuçla ilgili olarak, görme yeteneğini güçlendirdikleri bilinmektedir. Çiğ olarak tüketilirse dişleri güçlendirir, bu nedenle rendelenip salata veya makarna yapmak ilgi çeker. Bununla birlikte, kavrulmuş, haşlanmış ve kızartılmış olarak da pişirilebilirler, bu seçeneklerden herhangi biri küçüklerin doğru beslenmesini desteklemek için çok uygundur.

Sebzeler çocuklara nasıl sevdirilir?

Son olarak, çocuklar için sebze hazırlamanın en iyi yolunun biraz hayal gücü eklemek olduğunu unutmayın. Basitçe yemeklerinize biraz yaratıcılık katarak, bu sağlıklı yiyecekle beslenen küçükleri elde edebilirsiniz. Bunu yapmak için renklerle oynamaktan ve masaları güzel bebek resimleri gibi dekore etmekten çekinmeyiniz. Çünkü bu şekilde sebze yerken eğleneceklerdir. Öte yandan, çocukların kolay tüketebilmesi için sebzeleri küçük parçalara ayırmanız tavsiye edilir. Bir yaşından büyük oldukları sürece ezilmemesi veya lapa yapılmaması tercih edilir.

Ayrıca sebzeler buharda pişirildiğinde besin maddelerini en az düzeyde kaybetmesine neden olduğunu ve bu sağlıklı yiyeceklerin lezzetini tam olarak korumalarına rağmen, tüketimini çocuklar tarafından yenilebilir hale getirmek için her zaman lezzetli bir beşamel sosu hazırlayabileceğinizi unutmayın.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et