Cuma, Haziran 21, 2024
Ana SayfaSponsorFilipinli Bakıcı ile Çocuğunuzun Yabancı Dil Sorunu Kalmasın

Filipinli Bakıcı ile Çocuğunuzun Yabancı Dil Sorunu Kalmasın

Bakıcılık, son zamanlarda yaygınlaşmaya ve hayatımızda daha çok yer almaya başladı. Kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alması ve ebeveynlerin kendine daha fazla vakit ayırma isteği son zamanlarda bakım hizmetlerinin revaçta olma nedenleri arasında gösterilebilir.

Ebeveynler bazen çocuklarını emanet edebilecekleri ve taleplerini tam anlamıyla karşılayabilecek bakıcı bulmakta zorlanabilir. Her ebeveyn, çocuğu için en iyisi olsun ister. Bu yüzden de bakıcı seçiminde oldukça hassas davranır.

Ailelerin, bakıcı seçerken önem verdikleri noktalardan biri; bakıcının, çocuğa bir şeyler katabilmesidir. Yabancı bakıcılar bunun için çok uygun bir seçenektir. Gerek kültürleri, gerek dilleri, gerek eğitimleri sayesinde, çocuğu daha küçük yaşlarda eğitimine katkı sağlarlar.

Filipinli dadılar son yıllarda oldukça fazla tercih edilmektedir. Bakıcım Gelsin, Filipinli bakıcı bulmak isteyen ailelerin ilk tercihi olmaktadır. Aradığı özelliklere sahip Filipinli bakıcılara en hızlı şekilde ulaşmak isteyen ailelerin yardımına Bakıcım Gelsin ekibi koşmaktadır.

Filipinli bakıcılar ikinci anadilleri İngilizce olması ve sıcakkanlı olmalarından kaynaklı birçok ebeveynin ilk tercihleri haline gelmiştir. Çocuklarınızın veya sevdiklerinizin için doğru bakıcıyı bulmak zor olabilir. Sizin için bu süreci çok kolay hale getiren bir ekip var: Bakıcım gelsin ekibi. Bakıcım Gelsin, Türkiye’nin her yerinde ihtiyacı olan bütün aileler için en uygun bakıcıyı arıyor ve buluyor. İş arayan bakıcıları ise uygun işverenler ile buluşturuyor.

Filipinli Çocuk Bakıcısının Artı Özellikleri

Çocuk ve bebek bakımı birçok aşamaya sahip olan zor bir süreçtir. Çocuğun, güvenilir kişilere emanet edilmesi, çocuğun bakımının ve eğitiminin yeterli düzeyde olması ebeveynlerin genellikle önceliğidir.

Ebeveynler, Filipinli dadıdan ne istediklerini, ne beklediklerini açık ve net bir şekilde ifade etmelidir. Bu beklentilerini, bakıcı adayı ile paylaşmalı ve bir değerlendirme yapılmalıdır.

Her bakıcının özellikleri farklıdır. Bazı bakıcılar, çocuğun bakımı dışında ev işleriyle de ilgilenirken bazı bakıcılar yalnızca çocuğun bakımı ile üstlenirler. Bu sebeple hem bakıcı hem de ebeveynler, tüm taleplerini en net şekilde ifade etmelidir.

Çocuk Bakıcısının Temel Görevleri

Her çocuk bakıcısının belli başlı temel görevleri bulunmaktadır. Bu durum, Filipin bakıcılarda da aynen geçerlidir. Bakıcı ile işveren arasında bir anlaşma sağlanmadan önce hem bakıcının hem de ebeveynlerin beklentileri tartışılmalıdır. Filipinli çocuk bakıcılarının temel görevlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

●      Çocuğun Beslenmesi

Filipinli çocuk bakıcıları, bakmakla yükümlü oldukları çocukların beslenmesi ile sorumludur. Çocuğun, zamanında ve yeterince yemek yemesi bakıcının kontrolü altındadır. Bu yemek yeme düzenine elbette ki çocuğun ailesi ile birlikte karar verilmektedir. Filipinli çocuk bakıcısı, belirlenen bu beslenme düzeninin korunmasını sağlamaktadır.

●      Temizlik

Filipinli çocuk bakıcıları, çocuğun bakımı dışında hafif ev temizliği de yapabilir. Buna işe alınma sürecinde aile ile birlikte karar verilmelidir. Eğer en başta temizlik konusunda bir anlaşma yapıldıysa bu anlaşmaya uyum sağlanmaktadır.

●      Çamaşır Yıkamak

Çamaşır yıkamak da temizlik gibi işe alınma aşamasında netleştirilmesi gereken bir konudur. Bakıcıdan, çamaşır yıkanması talep edilebilir. Çamaşır yıkama konusu netleştirildikten sonra Filipinli bakıcı da üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmektedir.

●      Bebeğin Bezini Değiştirmek

Filipinli bakıcının, bakmakla yükümlü olduğu çocuk, henüz tuvalet eğitimi almamışsa veya daha çok küçük yaşlarda ise, bezlenmesi gerekiyorsa, bakıcı çocuğun bezini değiştirmelidir.

●      Çocuğu Okula Hazırlamak

Filipinli bakıcının, bakımı ile sorumlu olduğu çocuk okul çağında ise çocuğun okula hazırlanması gerekmektedir. Filipinli bakıcı, çocuğu okula hazırlamalıdır. Bu hazırlığa; beslenme çantası hazırlamak, çocuğun kıyafetlerini ütülemek ve çocuğu giydirmek gibi eylemler dâhildir.

●      Çocuğun Günlük Rutinlerine Eşlik Etmek

Çocuk, herhangi bir kursa gidiyorsa, Filipinli bakıcı çocuğu getirip götürmelidir. Çocuğun arkadaşının doğum gününe gitmek gibi bazı talepleri de olabilmektedir. Eğer talep edilirse,

●      Ödevlerine Yardım Etmek

Çocuklar, ev ödevlerinde yardıma ihtiyaç duyabilmektedir. Bakıcı, böyle durumlarda çocuğa yardım etmelidir.

●      Çocuğu Uykuya Hazırlamak

Filipinli bakıcı, yatılı olarak hizmet verecekse uykuya geçiş aşamasında da çocuğa eşlik edebilir. Bazı ebeveynler bununla kendileri ilgilenmek isterken, bazı ebeveynlerin buna vakti olmayabilir. Böyle durumlarda bakıcı çocuğu uykuya hazır hale getirir.

filipinli bakıcı

Çocuk Bakıcısının Diğer Görevleri

Çocuk bakıcısının, temel görevlerini ve temel görevleri dışındaki tüm görevlerini şu şekilde sıralamak mümkündür.

●      Çocuğun her türlü bakımı ile ilgilenmek ve yardıma ihtiyaç duyduğu konularda yardımcı olmak.

●      Çocuk için yemek, bebek için mama hazırlamak.

●      Çocukların sevebileceği yemek ve atıştırmalıklar hazırlamak.

●      Çocuğun eğitimine yardımcı olmak, ev ödevlerine yardım etmek.

●      Çocuğun kıyafetlerini yıkamak ve ütülemek.

●      Bebeğin bezini değiştirmek. Talep olursa tuvalet eğitimine alıştırmak.

●      Kıyafetleri hazırlamak, gerekirse yıkamak.

●      Boş zaman aktiviteleri geliştirmek.

●      Çocukların okul ulaşımlarını sağlamak.

Çocuk bakıcısının görevlerini, çocuğu ilgilendiren her şey olarak tanımlamak mümkündür. Çocuğun beslenmesini, temizliğini sağlamak bakıcının temel görevlerindendir. 

Filipinli Yaşlı Bakıcısı

Aileniz söz konusu olduğunda, onların mutlu ve sağlıklı olduklarından emin olmak istersiniz. Ebeveynlerinizin gün geçtikçe biraz daha yaşlanması size biraz daha fazla yardıma ihtiyaçları olduğunu anlamanıza neden olabilir. Ancak, onların problemlerini, ihtiyaçlarını tam olarak anlayamayabilir veya bunları çözmeye nereden başlayacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Kıdemli bir bakıcıyı işe almak, sevdiklerinize bakılacağı ve hak ettikleri yardımı alacağı konusunda size gönül rahatlığı verebilir. Bakıcılarımız sevdiklerinize yardım etmek için buradalar. Yaşlı ve hasta bakıcılarımızın görevlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

●      Hastanın kullanması gereken ilaçları takip etmek; ilaçların doğru zamanda ve doğru dozda alınmasını sağlamak,

●      Hastanın tuvalete gitmesine, yemek yemesine, üstünü değiştirmesine ve kişisel temizliğine yardımcı olmak,

●      Doktorun talimatlarına göre hasta bakımına dikkat etmek,

●      Hastanın odasının temiz tutmak,

●     Gereken durumlarda ilk yardım uygulamak.

Filipinli Bakıcı Arıyorum Ne Yapmalıyım?

Çocuğunuz için güvenilir bir Filipinli bakıcı arıyorsanız, bunun için hiç şüphesiz en doğru adres, Bakıcım Gelsin olacaktır.

Bakıcım Gelsin, yabancı bakıcı hizmeti konusunda oldukça profesyonel ve titizlikle çalışan bir ekibe sahiptir. Bakıcım Gelsin ile çalışacak tüm Filipinli bakıcı adayları özenle seçilmektedir. Bu bakıcı adayları arasından taleplerinize en uygun olan ile anlaşma sağlayabilirsiniz. Filipinli bakıcı arayan ebeveynler genellikle internet üzerinden birtakım sitelere başvurmaktadır. Bu sitelerin güvenilir olması çok önemlidir. Eğer hızlı bir şekilde aradığınız bakıcıya ulaşmak istiyorsanız Bakıcım Gelsin web sitesini veya Instagram adresini ziyaret edebilirsiniz.

Filipinli Bakıcıların Tercih Edilme Sebepleri

Filipinli bakıcılar, son yıllarda çokça tercih edilmektedir. Bu kadar fazla tercih edilmelerinin elbette ki bazı sebepleri vardır.

Filipinli bakıcılar, aldıkları üniversite eğitimi ve dil eğitimi sebebiyle çok sık tercih edilmektedir. Üst düzey İngilizce seviyesine sahip olmaları, çocuklara çok büyük katkı sağlamaktadır.

Filipinli bakıcılar çocuğun bakımı dışında ev temizliği gibi konularda da aileye yardımcı olmaktadır. Filipinli bakıcıların tercih edilmesindeki en temel sebepleri şu şekilde sıralayabiliriz;

●      Filipinli bakıcıların bu kadar sık tercih edilmesinin ilk sebebi, Filipinli bakıcıların ileri düzey İngilizceye sahip olmalarıdır. İleri düzey İngilizce bilgisine sahip olmaları, çocuğun gelişimine çok büyük katkı sağlamaktadır.

●        Filipinli bakıcılar, kendilerini geliştirmeye açık olan kişilerdir. Bu sebeple de Türkiye’ye geldiklerinde çok uzun süre adaptasyon problemi yaşamadan buraya ayak uydurabilirler. Kendi kültürleri ve Türk kültürünü harmanlayarak, çocuğun gelişimine katkı sağlayabilirler.

●        Bazı Filipinli bakıcı adayları, kendi ülkelerinde hemşirelik veya öğretmenlik eğitimi almaktadır. Bu eğitimler, bakıcılık hizmetlerinde profesyonel davranmalarına katkı sağlamaktadır.

●        Filipinli bakıcılar, genellikle yatılı kalmayı kabul etmektedir. Yatılı bakıcı arayan aileler için Filipinli bakıcılar oldukça iyi bir seçenektir. Aynı zamanda filipinli bakıcılar, esnek çalışma saatlerine de ayak uydurabilmektedir.

●        Filipinli bakıcılar, dil ve eğitim konusunda kendilerini geliştirmelerine rağmen diğer bakıcılara kıyasla daha uygun fiyatlara hizmet vermektedir.

●        Filipinli bakıcılar, yemek yapma konusunda da oldukça başarılıdır. Talep doğrultusunda bu anlamda da hizmet verebilirler.

Filipinli Bakıcıların Temel Özellikleri

Günümüzde bir yaşlının, bir hastanın ya da bir çocuğun bakımını başka bir kişiye bırakmak oldukça zor. Fakat genel olarak baktığımızda insanların bakımını üstlenmesini istediklerini kişiler için Filipinli bakıcılara daha çok yöneldiği görülmektedir.

Bu ilgiye sebep olan Filipinli bakıcıların temel özellikleri nazik, sabırlı, sakin, şefkatli ve güler yüzlü olmaları, pozitif ve iletişime açık kişiliğe sahip olmaları, sorumluluk sahibi olmaları, dürüst ve çalışkan olmaları, enerjik olmaları olarak sıralanmaktadır.

Her bakıcıda olması gereken özellikler olarak görülmektedir. Filipinli bakıcıların ise bu özelliklerin çoğunu eksiksiz olarak taşımaları bakıcı tercihinde Filipinlileri öne çıkaran ve tercih edilmelerine sebep olan özellikler olarak bilinmektedir. Özellikle de çocuk bakımında bu özelliklerinin çocuklara örnek teşkil ediyor olması anne-babalar tarafından önemli bir etkendir.

Bunların dışında yatılı olarak çalışmaya istekli olmaları, disiplin anlayışları ile çocuğunuzun gelişimini doğru şekilde desteklemeleri, aile üyeleri gibi davranmalarına rağmen sınırlarını iyi bilmeleri Filipinli bakıcılarının temel özelliklerinin dışında onları anlatan özelliklerdir.

Filipinli Bakıcı Fiyatları

Filipinli bakıcı fiyatları bakıcıların verecekleri hizmete göre değişiklik göstermektedir. Ailenin ya da hastanın yanında kalacak şekilde bakıcı arayan kişilerin başlıca tercihlerinden birinin Filipinlilerdir fakat her bakıcıdan istenen özellikler ve hizmet türüne bağlı olarak bakıcı fiyatları değişiklik gösterir.

Bakıcım gelsin size bu konuda doğru yönlendirme sağlayacak sağlıklı bir aracı görevi görmektedir. Siz de size uygun Filipinli bakıcınızın hizmet ücreti hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İyi bir bakıcı sizin sorumluluklarınızı azaltmanıza yardımcı olur. Bakıma ihtiyaç duyduğunuz kişilerin ise güvenle ve titizlikle ihtiyaçlarının giderilmesini sağlar. Bu konuda titiz, sabırlı ve eğitici olan bakıcılarla çalışırken kendinizi rahat hissedeceksinizdir.

Bakıcım Gelsin aracılığıyla bulacağınız Filipinli bakıcınız bu kriterleri tam olarak karşılayan biri olacaktır. Size en uygun bakıcıyı bulabilmek için Bakıcım gelsin iletişim hesaplarından bize ulaşmanız yeterli. Tek yapmanız gereken talebinizi bize iletmek. Seçeceğiniz bakıcı, bebeğinize veya sevdiklerinize güvenle bakacaktır.

Bakıcınızla güvenli bir şekilde iletişim kurmak için Bakıcım Gelsin’ e göz atabilirsiniz. Detaylar için Bakıcım Gelsin adresi üzerinden web sitemizi inceleyebilirsiniz.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et