Pazar, Nisan 28, 2024
Ana SayfaSponsorHesaplı okul alışverişinin püf noktaları

Hesaplı okul alışverişinin püf noktaları

Küçülen okul kıyafetleri, her geçen yıl artan kırtasiye ihtiyaçları, yardımcı kitap masrafları, eskiyen çantalar ve ayakkabılar derken velileri zorlu bir süreç bekliyor. Peki, tüm bu ihtiyaçları kaliteden ödün vermeden hesaplı bir şekilde karşılamak mümkün mü? Püf noktalarını sizin için derledik…
Detaylı bilgi için tıklayın!

Çocuğunuzla birlikte ihtiyaç listesi hazırlayın

Alışverişin konsepti her ne olursa olsun, önceden hazırlanmış bir listeyle yola çıkmak her zaman avantajlıdır. Özellikle söz konusu alışveriş çocuklar içinse dikkat dağılması yaşamadan tüm ihtiyaçları alabilmek için liste oluşturmanız yararınıza olur. Çünkü çocuklar, alışveriş sırasında ihtiyaçları olmasa bile beğendikleri her şeyi satın almak isteyebilir. Bu durum kafanızın karışmasına ve bütçenizi yanlış yerlerde kullanmanıza neden olabilir. Alışverişe çıkmadan önce çocuğunuzla konuşarak birlikte hazırlayacağınız bir liste, hem çocuğunuzda sorumluluk bilincinin gelişmesine katkı sağlar hem de bütçenizi korur. 

Değişen trendleri dikkate alın

Çocuklar arasında her yıl yeni bir kahraman moda olabiliyor ve o sezon tüm okul eşyalarında bu kahramanın resmi olsun isteyebiliyorlar. Çocuğunuzun uzun yıllar kullanmasını istediğiniz okul çantası, ayakkabı ya da giysi gibi eşyaların kahraman figürleri içermemesini öneririz. Çünkü ertesi yıl “modası geçti” diyerek kullanmak istemeyebilir. Bunun yerine defter, silgi ve dosyalık gibi tek sezon kullanıma uygun ürünlerde istediği kahraman figürünü seçebileceği konusunda çocuğunuzla anlaşma sağlamanız yerinde olur.

Kaliteden ödün vermeyin

İhtiyaç listesinde yer alan ürünleri tamamlamak için ucuza kaçtığınızda aslında kısa vadede kâr etmiş gibi görünebilirsiniz. Ancak okul çantası, gözlük gibi çocuğunuzun sürekli kullanacağı eşyalar çok çabuk eskiyebilir ve eğer dayanıksız malzemeden yapılmışsa birkaç ayda kullanılamaz hâle gelebilir. Dolayısıyla yeniden masraf yapmak zorunda kalabilirsiniz. Yıllarca kullanıma uygun eşyalarda kaliteli seçimler yapmanız, belki alırken bütçenizi biraz zorlayabilir ama uzun vadede daha avantajlıdır.

Çocuğunuzun sağlığını önemseyin

Okul eşyalarının dış görünüşünün güzelliği çoğu zaman veliler için de aldatıcı olabiliyor. Fakat çocuğunuzun sağlığı için öncelikle etiketi incelemeniz gerekiyor. Bu anlamda ürünün zararlı kimyasal madde kullanılmadan üretilmiş ve CE sertifikasına sahip olması önem taşıyor. Özelliklegıda ile temas edecek plastik ürünlerin üzerindeki tür numaralarını kontrol edin. Üçgen sembolünün ortasında bulunan bu numaranın, 5 olmasına dikkat etmenizi öneririz. Kısaltması PP olarak bilinen bu ürün, en güvenli plastik türü olarak kabul edilir.

Kampanyaları takip edin

Bugünlerde birçok mağaza ve süpermarkette “okula dönüş” kampanyaları düzenleniyor. Bu kampanyalarda kaliteli birçok ürünü piyasa fiyatının altında satın alma imkanı bulabilirsiniz. Okul alışverişine başlamadan önce marketleri gezmenizi veya internet üzerinden kısa bir fiyat araştırması yapmanızı öneririz. Böylelikle kaliteli birçok ürünü çok hesaplı bir şekilde satın alabilirsiniz.

Okul alışverişinizden önce, Maximum Okula Dönüş MaxiPuan kampanyalarına katılmayı unutmayın!

30 Eylül’e kadar İşCep ve Maximum Mobil’den okula dönüş kampanyalarına katılarak giyim, giyim aksesuarı, ayakkabı, kırtasiye ve optik sektörleri ile seçili elektronik perakende firmalarının Maximum anlaşmalı işyerlerinden Maximum Kart ile yapacağınız okul alışverişlerinde 400 TL MaxiPuan, Maximum anlaşmalı marketlerden yapacağınız okul alışverişlerinde 600 TL MaxiPuan, toplamda ise 1.000 TL’ye varan MaxiPuan kazanma fırsatı sizi bekliyor! Ek koşullar ve ayrıntılı bilgi İşCep ve Maximum Mobil’de.

Detaylı bilgi için tıklayın!

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et