Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaHafta Hafta Gebelik11. Hafta GebelikGebelikte Hiç Belirti Olmaması Normal Midir?

Gebelikte Hiç Belirti Olmaması Normal Midir?

Hamilelik belirtileri yaşamayan kadınlar, yaşayanlara göre “daha az” hamileymiş gibi hissedebilirler. Ancak hamilelik belirtilerinin daha belirgin olması, otomatik olarak bebeğin daha gelişmiş olduğu veya hamileliğin daha stabil olduğu anlamına gelmez. Hamilelik semptomlarının nasıl ve ne zaman ortaya çıkacağı konusunda rol oynayan çok fazla bireysel faktör vardır. 

Güçlü hamilelik belirtileri hissetmeyen kadınlar, özellikle ilk üç aylık dönemde, bebek hala leğen kemiğinin altına oturacak kadar küçükken, hamile olduklarına dair bir inançsızlık duygusuna sahip olabilirler. Embriyo ve kalp atışı görüldüğü ilk taramaya kadar, kadınların pozitif gebelik testinin doğruluğundan şüphe duymaları nadir değildir. 

Hamile kalmak ve hamilelik belirtileri göstermemek yaygın değildir, ancak mümkündür. Bir kadının hamile kaldığında hangi semptomlara sahip olacağı veya bir hamilelikten diğerine aynı semptomlara sahip olup olmayacağı konusunda tahmin edilebilir hiçbir şey yoktur.

Örneğin, bazı kadınlar günün her saatinde sabah bulantısı yaşarken, bazıları yalnızca sabahları mide bulantısı hisseder ve diğerleri asla en ufak bir mide bulantısı yaşamaz. Bazı anneler, hareket halindeyken bitkin düşer. Bazı hamileler ise hamileliğin ilerleyen zamanlarına kadar hiç yorgun hissetmezler.

Belirtilerin olmaması, düşük yapacağım anlamına mı gelir?

Hiçbir zaman hamilelik belirtileri yaşamamanız, düşük yapacağınız anlamına gelmez. Bazı kadınlar için tamamen normaldir. Ancak semptomlarınız varsa ve bunlar aniden kaybolursa veya kanama, lekelenme veya karın ağrısı gibi semptomlarınız varsa doktorunuzla konuşun. Bunlar hamilelikle ilgili bir sorunun belirtileri olabilir.

Bazı insanlar için tipik hamilelik belirtileri (sabah bulantısı ve yorgunluk gibi) zorlayıcı olabilir. Diğerleri için, hamileliğin en yaygın semptomlarından çok azına sahip olduklarında veya hiç olmadığında endişeler ortaya çıkar. Hamilelik her insan için farklıdır ve her hamilelik aynı kişide bile farklı olabilir.

Hamileliğinizin herhangi bir döneminde sahip olduğunuz (veya olmayacağınız) belirtilerden endişe ediyorsanız, doktorunuzla konuşmaktan çekinmeyin. Sağlayabilecekleri güvence stresinizi azaltacak, hamileliğinizi sağlıklı ve keyifli hale getirecektir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et