Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaEğlenceEv-YaşamDuvara Tablo Nasıl Asılır?

Duvara Tablo Nasıl Asılır?

Duvara tablo nasıl asılır diye merak edenler için kolay ve duvara zarar vermeden bu işi nasıl yapacağınızı yazımızın devamında bulabilirsiniz. Çerçeveli veya çerçevesiz tablolar, resimler ve fotoğraflarla duvarlarınıza harika, kolay ve uygun fiyatlı bir aksesuar yapabilir. Ancak en iyi şekilde görünmeleri için onları doğru asmak gerekir. Duvara tablo nasıl asılır? Sorusunu merak edenler, işte duvara tablo nasıl asılır ile ilgili detaylar.

1. Adım: Tablonuzu hazırlayın

Temiz ellerinizle fotoğrafınız çerçevesiz ise onu çıkarın ve basılı tarafı öne bakacak şekilde düz bir yüzeye koyun. Köşelerdeki kıvrılmalardan kurtulmak için dört köşenin her birini birkaç saat veya gerekirse daha uzun süre aşağı ağırlık koyun. Odanızda bulunan kitaplar, bardaklar ve diğer ağır nesneler yeterli olacaktır, sadece temiz olduklarından emin olun. Çerçeveli bir tablo ise bu adımı atlayabilirsiniz.

2. Adım: Yerinizi seçin

Duvara tablo nasıl asılır diye düşünürken, nereye asmak istediğinize de karar vermek önemlidir. Herhangi bir yer seçebilirsiniz, ancak tablonuz doğrudan güneş ışığına maruz kalırsa, zamanla solma durumu ile karılaşabilirsiniz.

Seçtiğiniz alana çıkarılabilir yapıştırıcı uygulayacağınızı unutmayın, böylece pürüzsüz olmayan veya yakın zamanda boyanmış bir nokta seçmek istemezsiniz.

3. Adım: Yapıştırma yönteminizi seçin

Çerçeveli veya çerçevesiz tablonuzu asmak için çıkarılabilir yapıştırıcılar söz konusu olduğunda çeşitli seçeneklere sahipsiniz. Standart şeffaf bant en ucuz olanı olsa da, çıkarılabilirlik için tasarlanmamıştır, bu nedenle daha sonra resim ile birlikte duvardan boya alma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Bu nedenle, duvardan çok daha temiz bir şekilde çıkması için tasarlanan yapıştırıcılarla yapıştırmak iyidir.

Tablonuz çerçevesiz ise:

Çıkarılabilir montaj bandı (3M harika bir seçenektir), poster yapıştırıcı noktaları kullanın; bunların tümü duvarda çerçevesiz bir posteri tutacak kadar güçlü bir şekilde tasarlanmıştır. İstediğiniz zaman geride hasar bırakmadan duvarınızdan çıkarabilirsiniz.

Tablonuz çerçeveli ise:

Çerçeveler varsayılan olarak daha ağır ve daha kırılgan olduğundan, bir montaj bandı şeridinden daha fazla sağlamlık sunan çıkarılabilir yapıştırıcılar kullanmak isteyeceksiniz. Çıkarılabilir resim asma kancaları veya çerçeve askıları aparatları alın.

Duvara Tablo Nasıl Asılır?

Çıkarılabilir yapıştırıcıları çıkarmak için ipuçları

Tablonuzu duvardan indirme zamanı geldiğinde, duvarlardaki boyayı onlarla birlikte kaldırmamaya dikkat edin. Çıkarılabilir yapışkan ürünler tam da bunu yapmak için tasarlanmıştır. Ancak geride kalan bir miktar yapışkan kalıntısını çıkarmanız gerekebilir.

Çıkarma ipuçları için kullandığınız yapışkan ürüne iliştirilmiş özel talimatlara bakın. Örneğin bazı çıkarılabilir montaj kancalarında, ürünü duvardan ayırmaya yardımcı olan bir çekme kulakçığı vardır. Diğerleri ise nazikçe çıkarmanız gerekecektir.

Geride kalan kalıntılardan kurtulmanın birkaç yolu vardır:

  • Sirke ve ılık su kullanın. Bir sprey şişesine beyaz veya elma sirkesi ve ılık su çözeltisi hazırlayın. Kalan yapıştırıcıya püskürtün ve birkaç dakika bekletin, ardından kalan artıkları duvardan dikkatlice silmek için yumuşak bir sünger kullanın.
  • Bulaşık deterjanı ve sıcak su kullanın. Bir sprey şişesini sıcak suyla doldurun ve birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin. Dağılması için çalkalayın, ardından kalan yapıştırıcıya püskürtün. Birkaç dakika bekleyin, ardından kalan artıkları silmek için yumuşak bir sünger kullanın.
  • İsterseniz yapışkan sökücü kullanın. Orijinal gibi bir ürün, boyalı yüzeylerden yapışkan kalıntılarını çıkarmak için güvenle kullanılabilir. Üzerine püskürtün, biraz bekleyin ve ardından temiz bir kağıt havluyla nazikçe silin. Bu yöntemi seçerseniz, satın aldığınız ürünün boyaya dayanıklı olduğundan emin olun.

Evinizi güzelleştirmeye hazır mısınız? Tabloları kolaylıkla asmak ve kaldırmak için yukarıdaki ipuçlarını kullanın. Duvara tablo nasıl asılır sorusunu da çözmüş olun.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et