Salı, Nisan 23, 2024
Ana SayfaHamilelikHamilelikte BeslenmeHamilelikte Kuşkonmaz Sağlıklı Mı?

Hamilelikte Kuşkonmaz Sağlıklı Mı?

Kuşkonmaz sadece inanılmaz derecede lezzetli değil, aynı zamanda çok sağlıklıdır. Düşük kalorili içeriğe sahip popüler bahar sebzeleri, birçok önemli besin sağlar. Bu yüzden birçok hamile annenin de kuşkonmazı tercih etmesi söz konusudur. Ancak hamilelikte kuşkonmaz gerçekten yenir mi? Yoksa beslenme planından çıkarmalı mıyız? 

Hamilelikte kuşkonmaz yiyebilir miyim?

Kesinlikle evet! Ayrıca hamilelikte de tereddüt etmeden kuşkonmazın tadını istediğiniz kadar çıkarabilirsiniz. Buharda pişirmeyi, kızartmayı veya hatta kuşkonmazı çiğ yemeyi tercih etmeniz fark etmez. Çünkü kuşkonmaz her şekilde sağlıklıdır, siz ve bebeğiniz onunla daha sağlıklı olabilirsiniz. Bu kadar folik asit içeren başka bir sebze yoktur. Ve bu özellikle hamilelikte önemlidir (bu arada, çocuk sahibi olmak istediğinizde de faydalı olacaktır).

Kuşkonmaz hamilelikte sağlıklı mıdır?

Evet! Kuşkonmaz sadece sağlıklı değil, aynı zamanda tipik hamilelik belirtilerinde size yardımcı olabilir. Çünkü sebzeler sadece magnezyum, kalsiyum, potasyum, demir, iyot ve çinko yönünden zengin değil. Aynı zamanda bir boşaltma etkisine sahiptir, bu nedenle hamilelik sırasında olası su tutma için mükemmeldir. Ayrıca, kabızlık çeken hamile kadınlardan biriyseniz, kuşkonmaz size yardımcı olabilir. İçerdiği yüksek miktardaki lif sindirimi düzenlemeye yardımcı olur. Özellikle kuşkonmazda bulunan inülin, doğal bir probiyotik gibi davranır ve dengeli bir bağırsak florasına katkıda bulunur. Optimal ve sağlıklı bir şekilde gelişmesi için çocuğunuzun buna ihtiyacı vardır. Unutulmaması gereken, kuşkonmazın yüksek vitamin içeriğidir. Sebzeler A, B, C ve K vitaminleri bakımından zengindir. Ayrıca, toksinlerin vücudunuzdan atılmasını sağlayan diüretik etkisi de vardır.

Kuşkonmazın enerji veren özelliği de bulunmaktadır. Yüksek E vitamini içeriği nedeniyle vücudun seks hormonlarını salmasına da yardımcı olur.

 

Hamilelikte yeşil kuşkonmaza izin verilir mi?

Yeşil kuşkonmaz, beyazdan daha fazla vitamin ve mineral içerir. Aynı zamanda size çok fazla enerji kazandırır. 

Kuşkonmazı çiğ yiyebilir miyim?

Kuşkonmazı nasıl yemek istediğiniz tamamen size kalmış. Kaynatabilir, kızartabilir, rendeleyebilir veya salata olarak çiğ olarak yiyebilirsiniz. Çiğ olanı pişmiş kuşkonmazdan daha fazla folik asit içerir çünkü vitamin ısıya nispeten duyarlıdır. Taze kuşkonmaz alıp soymadan önce iyice yıkamanız önemlidir.

Yedikten sonra kuşkonmaz kaldıysa, bu da sorun değildir. Kalanları buzdolabında saklarsanız, tereddüt etmeden 24 saat içinde tekrar ısıtıp yiyebilirsiniz. Çubukları en az 70 derecede iyice pişirdiğinizden emin olmalısınız. Böylece olası patojenlerin öldüğünden emin olabilirsiniz.

Hamilelikte kuşkonmaz tüketimi sınırlı mı?

hamilelikte kuşkonmaz

Maalesef bir sınırlama var. Kuşkonmazınızı somon jambonu ve hollandez sos ile yemeyi tercih ediyorsanız, hamilelik sırasında bir alternatif düşünmelisiniz. Jambon çiğ etten yapılır ve çiğ yumurta hollandez sosunda kullanılır. Anne adayı olarak ikisi de sakıncalı listesindedir. Jambon toksoplazmoz patojenleri içerebilir ve çiğ yumurta salmonella içerir. Her ikisi de doğmamış çocuğunuz için çok tehlikeli olabilir ve en kötü durumda hayatı tehdit edebilir.

Ancak endişelenmeyin, örneğin jambonu haşlayarak kullanabilirsiniz. Üretim sırasında o kadar ısıtılır ki tüm mikroplar ölür. Ve yumurtasız yapılan hollandez sosu için lezzetli tarifler vardır.

Gördüğünüz gibi, hamilelikte kuşkonmaz sağlıklı bir şekilde tüketilebilir. Ve farklı şekillerde yiyebilmeniz için birçok alternatif vardır.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et