Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaDoğum ve SonrasıDoğum Sonrası AnneHamilelikten Sonra Karnı Sıkılaştırmak

Hamilelikten Sonra Karnı Sıkılaştırmak

Bebek doğduktan sonra birçok kadın ideal kilosunu geri kazanma ve her şeyden önce doğumdan önceki gibi bir göbeğe sahip olma sorunuyla karşı karşıyadır. Karın bölgesini yeniden toparlamak ve aynı zamanda cildin sıkılığını geri kazanmak için yapmanız gereken bazı yöntemler mevcuttur. Karnı sıkılaştırmak için, belirli kozmetiklerin veya doğal ürünlerin fiziksel aktivite ile birleştirildiği tedaviler bulunmaktadır.

Yeni doğum yaptıysanız, hamilelikten sonra karnınızı nasıl sıkılaştıracağınızı kesinlikle merak ediyorsunuzdur. Bu makalemizde yapmanız gereken farklı seçenekleri açıklayacağız. Ancak her zaman doktorunuzun önerilerini ve kriterlerini uygulamanız oldukça önemlidir.

Hamilelikten sonra karnı sıkılaştırmak için atılacak adımlar

Doğumdan sonra karnı sıkılaştırmak için cilde özen göstererek başlamak önemlidir. Bebeği barındırmak için karın bölgesindeki artışın bir sonucu olarak elastikiyet kazanması gerektiğini unutmayınız. Bu durumlarda kullanabileceğiniz en iyi şey cildi beslemenin yanı sıra mükemmel nemlendirme sağlayan kremlerdir, çünkü bu cildin yeniden yapılandırılmasını kolaylaştırır ve normal durumuna dönebilir.

Mevcut seçenekler arasında nemlendirici ve besleyici özelliklere sahip olan ve aynı zamanda yağ içerenler öne çıkar. Bununla birlikte, bitkisel yağları doğrudan da uygulayabilirsiniz, çünkü bunlar zaten nemlendirici ve besleyicidir.

Hamilelik sonrası karın fazlalıkları için kullanabileceğiniz yağlar şunlardır:

  • Argan Yağı
  • Tatlı badem yağı
  • Badem yağı
  • Jojoba yağı
  • Kuşburnu yağı
  • Gotu kola yağı

Bunlar doğumdan sonra karnı sıkılaştırma için oldukça etkilidir. Önemli olan, hidrasyon ve beslenmenin daha büyük katkısı sayesinde dokuları yeniden yapılandırmaya yardımcı olan ürünler olmalarıdır.

Bitkisel yağ kullanmak istemiyorsanız, mağazalarda doğumdan sonra cildi yeniden kazanmaya yardımcı olan kremler de bulabilirsiniz. Bu durumda, suyu dermisin hücrelerine ulaştırmak için çok yardımcı olan ve böylece daha fazla sertlik sağlayan shea yağı içerenleri seçmelisiniz. Elastin, kollajen ve E vitamini içeren bir krem de satın almayı da tercih edebilirsiniz.

Ayrıca, çok fazla karın kalmışsa, göbek için özel azaltıcı kremler de kullanabilirsiniz. Bu durumlarda her zaman tamamen etkili olmasalar da, şişkin karın genellikle sıvı tutulmasına veya yağ birikimine tepki vermez.

Doğumdan sonra düz bir karın için ne yenir?

Cildi dıştan tedavi etmenin yanı sıra, beslenerek içten de sıkılaşmaya katkıda bulunabilirsiniz. Bahsettiğimiz alışkanlıklar özellikle iyi bir diyet uygulamak ve bol su içmektir. Karın sıkılaştırma ve düz bir vücut için aşağıdaki besinleri tercih edebilirsiniz:

  • Meyve ve sebzeler

Özellikle yeşil yapraklı sebzeler ve kırmızı meyveler gibi büyük antioksidan gücüne sahip besinlerdir. Bununla birlikte, her zaman vücut, meyve ve sebzelerden aldığı tüm vitamin ve minerallerle iyi bir şekilde beslemesi gerekir. Ayrıca çok çeşitli olduğu için tüketimini her gün değiştirerek yeterli bir katkı sağlamak zor değildir.

  • Hububat

Tahıllar güvenilir bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Bunları bir bütün olarak tüketmelisiniz çünkü bu, abdominal şişkinliği önleyecektir.

  • Omega 3 bakımından zengin besinler

Omega 3, cildin sıkılığı ve pürüzsüzlüğü için hayati öneme sahiptir. Esas olarak lüfer ve yağlı balıklarda bulunur.

Kar sıkılaştırmak için egzersiz yapmak

Hamilelikten sonra karnı sıkılaştırmanın temel dayanaklarından bir diğeri de egzersiz yapmaktır. En iyi seçenek hipopresif jimnastiği veya hipopresif egzersizi yapmaktır. Bu tip egzersizin bir avantajı vardır, yani pelvik tabanın ve karnın aynı anda toparlanmasına izin verir.

Ancak, egzersiz yapmak için aşırıya kaçmayın. Doktor izin verdiği zaman başlanması her zaman tavsiye edilir. Bu süre her kadında değişebilir. Bazı durumlarda 3 aya kadar beklemeniz gerekebilir.

Genel olarak, seans her zaman beş ila on dakikalık bir ısınma ile başlar. Bu süre zarfında hipopresif jimnastiği yaparken sahip olacağı solunum ritmini uyarlamak için, kişi solunum egzersizleri yapılmalıdır.

Sonuç

Hamilelikten sonra karnınızı nasıl sıkılaştıracağınıza dair bu ipuçlarıyla, çocuğunuzu doğurduktan sonra fiziksel olarak daha iyi hissetmek, vücudunuzu, cildinizi mümkün olan en kısa sürede toparlamak için neler yapabileceğinizi bilmenize yardımcı olduğumuzu umuyoruz. Karnı sıkılaştırmak için neler yapabileceğinizi doktorlara ve sizin için en uygun hipopresif jimnastiğe hazırlanmak için fizyoterapistlere danışmayı unutmayın.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et