Perşembe, Nisan 18, 2024
Ana SayfaGenel SağlıkSaç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir?

Saç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir?

Herkes ipeksi, düzgün, dolgun, yoğun saçlara sahip olmayı ister. Sabah tarayınca dökülmeyen, diplerinde boşluk olmayan bir gürünüm… Bunun için evde yapabileceğiniz yöntemler elbette bulunmaktadır. Ancak tedaviye geçmeden önce saç dökülmesinin sebeplerini bilmek gerekir.

saç dökülmesi

Saç Dökülmesinin Nedenleri

  • Stres: Stres uyku eksikliğine bağlı aşırı saç dökülmesine neden oluyor. Stresten kaçınmak için herhangi bir fiziksel aktiviteye gitmek ve meditasyon yapmak daha iyidir.
  • Depresyon: Şu dönemde gençlerin %90’ı depresyonda, bu da vücudumuzda stres ve dengesizliğe yol açıyor. Bütün bunlar saç dökülmesine neden olur.
  • Aşırı saç şekillendirme: Farklı saç modeli denemek ve birçok saç ürünü uygulamak, saçın zayıflamasına ve dolayısıyla saç dökülmesine neden olur.
  • Yağsız masaj: Saç derimizi sağlıklı tutmak için çok gereklidir. Uygun bir yağ masajı, saç derisini sağlıklı tutmanın ve saçı beslemenin en iyi yoludur.
  • Doğru beslenememe: Ne yerseniz yiyin, her şey sağlığınızı ve vücudunuzu etkiler. Aşırı saç dökülmesini önlemek için diyetinizdeki proteini zenginleştirmek çok önemlidir. Protein saçın büyümesini destekler ve ayrıca saç dökülmesini önler.
  • Uygun şampuan kullanmamak: Günümüzde birçok kimyasal yüklü şampuan var. Saça yapışırlar ve saç derisini zayıflatırlar. Saç dökülmesini önlemek ve saç büyümesini teşvik etmek için Paraben ve Sülfat içermeyen şampuan kullanmak çok gereklidir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et