0 oy
536 göst.
Diğer kategorisinde (3,431 puan) tarafından
Misafirim gelecek bayağı kalabalık olacak 15 20 kişi nekadar pirinc kullanmalıyım sizce bide nasıl lezzetli ve güzel pilav yapabilirim ne tür tencere kullanmalıyım?

21 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ben granıt tencerede yapıyorum ama bu kadar fazla kısıye 3 tencerede ayrı yapardım lapa olur cunku, tane tane olsun dıye tereyagı kullanırım ve cok kavururum pılavı bır de lımon sıkarım 2 damla 
tarafından
Kuzum hem parlak yapıyor hemde tane tane yapıyor pılavı
tarafından
Bidakine denicem bende:)
(8,080 puan) tarafından
Bir de bir küp şeker tamamdır  :)
tarafından
Kup sekeriii pılavı ıslatırkennn atıyorum bennn :)
(8,080 puan) tarafından
Ben de suyu koymadan önce atıyorum  :)
-Reklam-
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Ben granitte yapıyorum ekstra bişey yapmıyorum klasik tereyağlı pilav işte her zaman tane tane ve lezzetli olur el ayarıyla alakalı birazda 
(3,431 puan) tarafından
Teşekkürler
0 oy
tarafından
Pilav tenceresi varsa onu kullan 

Ölçü bilmiyorum çünkü hiç ölçüyle yapmadım internetten yaz 
(3,431 puan) tarafından
Teşekkürler
0 oy
(135,704 puan) tarafından
teflon veya granitte yap basmati alirsan lapa olmaz pilavin
(3,431 puan) tarafından
Onunla lezzetli olur mu
0 oy
(419 puan) tarafından
Ben ölçüyü su bardagini kullanırım 1 su bardağı iki kişi diye hesap ederim ama benm pirinç pişince çoğalır ondan 
(3,431 puan) tarafından
1 su bardağı pirince nekadar su koyuyorsun
(419 puan) tarafından
Şu göz kararı koyarım canm pirinç biraz üstü olacak çok karıştırma su koyduktan sonra kaynarken bir kez hafif karıştır artık eleme suyu çekince tekrar hafif karıştır tadına bak sertse 1 su bardağı su tekrar köy kapağını kapat ceksin sert değilse altını kapat demeni cekcin çok karıştırma pişerken ne kadr karistirsan o kadr lapa olur
0 oy
(7,374 puan) tarafından
3-4 su bardağı kadar pirinç kullan yarım saat öncesinden sıcak suda beklet sonra güzelce yika duru su akana kadar yika sonra sehriyeyi kavur pirinci dök içine baya kavur varsa tavuk suyu yoksa normal suyun içine iki tane tavuk bulyon at güzelce erit dök pirincin üstüne kaynamaya baslayinca altını kıs pistikten sonrada guzelce sar bu kadar
(3,431 puan) tarafından
1 bardak pirince kac bardak su koyuyorsun bide suyunu iyice çekene kadar mı pisiriyorsun yoksa hafif sulu mu kalmalı
(7,374 puan) tarafından
Suyunu iyice çekene kadar pisiriyorum suyu da göz kararı koyuyorum aslinda onda ölçü kullanmam kullandığın pirinç su kaldiriyosa biraz fazla koyuyorum degilse üstünü geçecek kadar koyuyorum
0 oy
(2 puan) tarafından
Granit tavada 1e 2 ölçüsü olarak yapiyorm  suya saliyorm pirinci çokta güzel tane tane oluyor 
(3,431 puan) tarafından
Kavurmadan lezzetli oluyor mu
(2 puan) tarafından
Bnde görenler artk kavurmadan yapıyor pilavı
0 oy
(14,420 puan) tarafından
Basmati kullan canım riske atmak istemiyosan

Baldo kullanıyorum ben,pirinci 20dk ıslat,yıka ve iyice süzdür kuru gibi olsun en önemli püf noktası budur 
(3,431 puan) tarafından
Teşekkürler
0 oy
(1,243 puan) tarafından

image

  Yayla nın tane tane pirinicini tavsiye ederim hem lezzetli hemde pilavı tane tane oluyor
(3,431 puan) tarafından
Teşekkürler almanyada yaşıyorum Türk bakkalına bakarım yinede
tarafından
Bende yayla kullanıyorum güzel oluyor ben biraz isliyorum bardakla ölçüp koyuyorum 2 bardak pirinç den yaparım hep 3 bardan su koyarım tam karar çıkıyorda öyle çok miktarda  hiç yapmadım
0 oy
tarafından
Ben tane tane pilav yapardım ama tam anlamıyla memnun kalmazdim bende misafirlerime yaptım daha yeni bayildilar yıka ılık suda beklet beyaz olacak nişastası gidecek arada karıştır sonra yıka tavada iyice kavurman lazım tat dersende tavuk suyu kesinlikle birde iyice suyunu çekmeden kapağını kaldırma çelikte yaptım pilav tenceresinde 2. Tabağı istediler sonunda istediğim pilava kavustum
(3,431 puan) tarafından
Peki 1 bardak pirince nekadar su koyuyorsun bide suyunu iyice çektikten sonra mi altini kapatmaliyim yoksa hafif sulu mu kalmalı
tarafından
İslattigim için bire bir koyuyorum iyice çeksin suyunu zaten nemli oluyor sonra üstüne havlu kağıt koy dinlenmeye birak tuzu unutmuşum islatirken tuz at bide
0 oy
(441 puan) tarafından
Pirinci önceden sıcak su ile haşlarsanız, tane tane oluyor. Ama ölçü işine bir şey diyemem ben kişi başı 1.5 avuç koyuyorum elime döküp, suyu da göz kararı üstünü geçecek kadar eklerim hep. +parlaklık için birkaç damla limon sıkıyorum

Ama misafir sayınız çok fazla önceden ölçü denemesi yaparsınız daha iyi olur
(3,431 puan) tarafından
Tamam teşekkürler
0 oy
(1,019 puan) tarafından
Valla canm kadir ezildi geçen bı tüyo verdiydi :) pirinci hem sıcak suda bekletip hemde sicak suyla demlemek pirinci lapalaştiriyomus bı güzel o beyaz su gidene kadar yıka ılık su ile demle granit tencerede yapiyorm ben daha güzel oluyo üstünü 1-2 parmak geçsin su yeterli pirincin cinsine göre baldo yapiyorm ben pilavda. Suyu çok olmasin ki su eksik gelsede eklersin fazlasina çare yoktur lapa yapar ha bide yağda tane tane ayrılana kadarda kavur sonra su ekle 
(2,554 puan) tarafından
Teşekkür ederim ☺️♥️♥️
(1,019 puan) tarafından
Bacılar sakin olun... Olabilir sizinki öyle güzel oluyodur benmkide böyle güzel oluyo her yiğidin bi yoğurt yiyişi var değil mi ne coştunuz böyle gı
(2,554 puan) tarafından
Yok canım tabi ki senin ki de öyle güzel olabilir olmaz demedik ki. Sen sıcak suyla olmaz diyorsun ona itiraz ettik. Yoksa herkes bildiği yöntemle yapıyor tabi ki.
(1,019 puan) tarafından
Sıcak suyla olmaz demedim canm bende geçen aya kadar sicak suyla yapardm sıcak suda bekletirdim öyle de Güzel oluyordu böyle de güzel oluyor arada fark oluyor biraz ama
(2,554 puan) tarafından
Pirinç parçalanıyor lapa oluyor yazmışsın ya canım yukarıda. Bende suyunu fazla koymazsan öyle olmaz dedim.
0 oy
(897 puan) tarafından
Cnm 1 saat soguk suda beklet snr o suyu dök pilav yap. 4..5 damla limon sık çok güzel tane tane olur.. Limon yoksa limon tozu da olur az bişe 
(3,431 puan) tarafından
Teşekkürler deniyecem
0 oy
(8,581 puan) tarafından
Granit tencerede iyice kavururum. Tereyağlı yaparım . Güzel olur
(3,431 puan) tarafından
Teşekkürler
0 oy
(2,554 puan) tarafından
Ben sana yazayım canım sürekli tane tane olur. 2 kişiye 1 bardak diye hesap et öncelikle hesap ettikten sonra 1 bardak fazla koy belki tekrar isteyen olur. Bak öncelikle pilavı yapmadan 1 saat önce kaynar suda üzerine biraz tuz atıp beklet nisastasini döksün iyice. Sonra yağını koy tencereye üzerine yeteri kadar şehriye kizart. Ondan önce de o pirincini tekrar bol suda beyaz rengi açılana kadar yıka yine. Sonra pirincini dök tencereye ama teflon döküm filan olsun çelikte kesinlikle olmaz. Neyse sonra başla kavurmaya arada karıştırarak çok da karıştırma kırılmasın taneler. Böyle pirincini birbirine yapışıp tek tek olana kadar kavur.  Sonra suyunu ayarlamaya geldi pirincinin üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekle. 1 parmak dediğim parmağını duz değil yan tutacaksın. Sonra tuzunu ekle bak tadına ocağı en kisiga ver bekle 1 2 defa kapağını açıp karostorabilirsin ama çok değil ustelkiler de iyice pissin diye . Sonra suyunu çekince bakarsın pişmemişse tam az daha su ekle yine kapağını kapat. Birde et bulyonu unuttum kesinlikle koy çok güzel tad veriyor 15 kişilik yapacaksan 4 tane at et bulyon onu pirincin suyunu ilk koyacağın zaman bardakta suda eritip de at canım. Direk atma dagilmiyor. Neyse işte baktın pisti pilavın kapat ocağını. en son üzerine tereyağı koy kapağını kapat kendi kendine erisin. Tabaklara koyacağın zaman bir iki tür karıştır ki tereyağı dağılsın iyice. Tereyağını sakın sehriyeyle birlikte eritip koyma hiç tad vermiyor. Eğer anlattığım gibi yaparsan gerçekten çok güzel bir pilav yaparsın canım kesin sürekli tutuyor pilavim ve yiyen herkes çok beğeniyor gerçekten. Aklıma takılan bir şey olursa sorabilirsin. Afiyet olsun ♥️
tarafından
Çok güzel anlatmissin canım
(1,842 puan) tarafından
Tereyağini ben şehriyeyle beraber atıyordum yarın yaptığımda bende öyle denicem çok mantıklı çok güzel anlattın :)))
(2,554 puan) tarafından
Deneyin kızlar :) gerçekten çok güzel bir pilav oluyor. Yani annemler kaynım gorumcelerimgeln misaforler o kadar çok beğeniyorlar ki hatta bebeğinize gaz yapmazsa birde içine şehriye yerine nohutlu yapın muhteşem oluyor inanın.
(1,842 puan) tarafından
Benim ki büyüdü nohutlu da denerim :)) benim pilavlarim da kötü olmuyor ama sen daha güzel anlattın ve tereyağını sonradan eklemek en merak ettiğim şey oldu :)) bugün belki yaparım :)) eline sağlık teşekkür ederim ♥️
(2,554 puan) tarafından
Afiyet olsun canım ♥️☺️ eminim çok güzel olacaktır.
0 oy
(1,926 puan) tarafından
1 bardak pirince 2 bardak su olacak şekilde pilavlı pirinç kullanın.  1 2 saat öncesinden sıcak tuzlu su ile pirinci ıslatın. 7 8 bardak ya yeter ya yetmez. Emin olamıyorum. 

Sıvıyağla şehriyeyi kavurun. Pirinci süz aktar kavur tuzla birlikte. Suyunu dök ölçerek. Tereyağını suyu koyduktan sonra koy.
0 oy
(3,283 puan) tarafından
4 yada 5 bardak yeterli olur 1 küp şeker 2 3 damla limon sık kavururken
0 oy
(1,105 puan) tarafından
Granit tencere de yapıyorum canım ben kişi başı olarak 1 çay bardağı pirinç kullanıyorum kalabalık olduğumuz zamanlarda pirincin nişastası çıkana kadar iyice yıkıyorum ne zamanki beyaz su almamaya başlıyor ozaman bırakıyorum sonrasında bir kabın içine koyuyorum pirinçleri üzerine sıcak su ekleyip 15 dakika o şekilde bekletiyorum sonrasında süzüp iyice kavuruyorum suyunu ekledikten sonra da birkaç damla limon suyu damlatiyorum bu şekilde hep tane tane olur pilavim
0 oy
(929 puan) tarafından
Ölçü ile yaparim ben bir bardak pirinç su bardağı yani ortalama 2 dolu tabak oluyor gerisini sen hesap yap artık canım 
0 oy
(6,857 puan) tarafından
2 yada 3 kerede yap cnm birlestirirsin büyük tencerede mevkutteki gbi :) 

Pirinci Isla sonra iyice yika. Tereyağı koymam ben sıvıyağ iyice kızınca dök iyice kavur ben göz kararı su koyuyorm hafif üstünü geçer tuz karistir kapat bitti gitti :) eşim Çorumlu pirinç ekerler kayinvalidemler mesela efsane yaparlar bnde artık çözdüm işi

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 389 göst.
3 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 178 göst.
25 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Violett2111 (592 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 387 göst.
12 Mayıs 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 419 göst.
3 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,451 soru

12,385,756 cevap

43,514 kullanıcı

Kategoriler

...