+1 oy
835 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,530 puan) tarafından
Kizlar biz bugün doktora gittik çok şükür bı sknti çikmadi otizm olduğunu dusunmuyorum dedi sosyal beceri eksikliği ve çok fazla ekrana maruz kalmış dedi ama oyun odasında bakalım bide randevu alın dedi te Mayıs'a verdiler ..bide agte testi yaptırın dedi gelişim testi Ankara'da böyle yaltiran var mı digru gozlemliyolar mi çocuğu benm kızım sohbet ve erisi yok soru sorunca da cvp vermez bu kişilere ya o gün hiç pas vermezse testten gecemezsek çok korkuyorum .. bize de sorular soruyolsrms gerld nasl oluyor anlatirmsnz sonrasında doktora gidiyor musunuz psikaytrste test sonucu çıkıyor mu hemen ..wlla kizlar aklımda deli soeular içime su serpildi ama .. kreşe verme imkannz varmı dedi psikolog bizde veririz dedik ama burdaki kresler hiç iyi değil ..ilk goturdugumuz özel eğitim hocasıni aradım böyle böyle dedim ben e ilk kreşte zorlanır çocuk sohbet etmiyor cvp vermiyor ya en iyisi 2 3 ay eğitim alsın biz size evde ödevler verelim sonrasında kreşe hazır diyelim dedi sizce napym.. bu testleri beklersen geç kalırız .. ya gerçekten çok zor oluyor böyle yani herşeyi nalstiyor 50ye yakın cümle var ama sohbet yok aciktim dışarı çıkalım hadi su yapalım oynayın flnda diyor 3yasinda kızım

36 Cevaplar

0 oy
(1,856 puan) tarafından
Kaç aylık çocuğun 
(2,530 puan) tarafından
3yasindaa
(1,856 puan) tarafından
Yazdıklarını okudum ekran maruziyeti diye bir şeye inanmıyorum ben otizim doğuştan gelir ama senin demene göre konuşması var sadece cevap vermiyor Bera testi yani işitme testi yaptınız mı ayrıca günleriniz nasıl geçiyor çocukla hiç lunaparka ne bileyim müzeye vb yerlere göturuyor musunuz
-Reklam-
0 oy
(3,090 puan) tarafından
Tatlım doktorun dediği gibi tlfon tvden uzak tut değişikliği göreceksin oğlum 3 yaşında kelime söylüyor ama cümle kurmak yoktu doktorun dediği tv tlfon kesinlikle olmasın surekli kalabalık ortamlara sokun dedi ve bizden kan tahlili istedi kanı değeri cinko vitamin b12 hepsi alt seviyedeydi Buda çok etkiler cocugu dedi ve şuan oğlum 4 kelimelik cümle kuruyor 
0 oy
(554 puan) tarafından
Ya canım biz 3 kardeşiz iki kız bir de erkek kardeşim var. Benle kız kardeşim çok erken konuşmaya başlamışiz hele kız kardesim yaşına girdiğinde konuştuğu kelimeleri duyman lazımdı erkek kardeşim iki buçuk üç yaşında konuşmaya başladı ve görsen aşırı zeki dersleri falan süper gittiği okullar cok iyi bence içini rahat tut su an ki çocuklar çok fazla çocukta görmüyor ben bu konuşma işini yapıya bağlıyorum biraz da
0 oy
(2,720 puan) tarafından
Gelişim testinden korkma çocuğun dikkatini sorulara nasıl tepki verdiğini falan bakıyo sanada şöyle böyle yapabiliyomu diye soruyo benim oğlanda 2ay gelişim geriliği çıktı
0 oy
(508 puan) tarafından
Evde bol bol etkinlik yaptır iletişim kur canım 
0 oy
(2,531 puan) tarafından
Kızım ara ara boynunu yana bırakıyordu nöroloğa gittik bir sıkıntı yok dedi tortikolis değil dedi ben de buraya yönlendiren Dr beyinden gelen bir sıkıntı vardır belki dedi deyince nörolog güldü isterseniz çocuk gelişimci bir görsün dedi biz orada 3. sıradaydık bizden önce giren çocuklar 1 saat kadar içeride kaldı birini az çok biz de takip ettik sıra beklerken çocuk sinirliydi fevri hareketler yapıyordu bizden sonra girecek olan çocuk da 2 yaşında konuşmuyor diye getirmişti annesi. Kızım 7.5 aylık yeni muayene olduk biz de. Ama çok şükür yapması gerekenden fazlasını yaptı zaten ben gelişimini ayına göre takip ediyordum gayet iyi içimiz rahatlasın diye gitmiş olduk. Kızım küçük olduğu için oyuncaklarla tutma becerisini yere atıldığı bir nesneyi takip ediyor mu çıkan sese yöneliyor mu vs diye baktı Dr ablamız 10 dk sürmeden çıktık biz. Bizden önce giren sinirli olan çocukla olan konuşmaları koridora geliyordu Dr bir şeyler getirmesini annesine vermesini vs istiyordu ondan daha sonra çocuğu çıkardılar yarım saat de anne ile konuştu.
0 oy
tarafından
Kuzum korkma birşeyi yok, yeğenim 4 yaşında hiç bizimle sohbet etmiyor hicbirseye cevap vermez aynı senin anlattıkların gibi benzer. Tüm testler yapıldı otizm için hiçbir sorun çıkmadı. Şimdi özel bi pedogaga götürüyor ablam algı eksikliği varmış yeğenim de 3 seanstir gidiyor çok işe yaradi dahada götürecek, her hafta bi oyuncak veriyor doktoru kendisine o onu eve getiriyor bakıyor ediyor bidahaki gidisnde götürüyor doktoruna geri, sende bolca oyun oyna görevler ver ona
0 oy
(603 puan) tarafından
Kuzum ekrandan olabildiğince uzak tut bol bol gözlerinin içine bakarak konuş yaş seviyesine uygun kitaplar al beraber okuyun konuşturma kartları filan var onlardan edin 2 3 güne bir de parka götür akran eğitimi de çok önemli yaşıtı veya yaşına yakın arkadaşları varsa iyi olur yoksa da anneannesi babaannesi halası filan görüştür mutlaka
0 oy
(1,391 puan) tarafından
Kusura bakmayın ama çocuk biraz sizden kaynaklı bu duruma gelmiş. Ekran karşısına oturtup yada eline telfn tablet verip çocuk oyalansın derken gelişimi geriliyor ve çocuk öğrenemiyor bazen cvp vermiyor yada sadece şu cümleleri kuruyor demişsin sebebi kesinlkle ekran. Mümkünse hiiiç açmayın tvyi. Telfn tablet vermeyin eğitici bir sürü oyunlar var dikkat artırıcı oyunlar var onları oynatın ve bol bol kitap okuyun çocuğunuzla konuşun 
0 oy
(409 puan) tarafından
Benim oğlum 3 yaşında konuşmuyor aslında konuşuyor ama biz anlamıyoruz televizyona maruz kaldı kolik bir bebekti birde tekrar bir hamileliğim oldu derken evdede yalnız olunca çevrede çocukta yok biraz öyle hatalar oldu. Doktora götürdüm çocuk doktoruna işitme testi yapıldı dil bağı bakıldı bir sorun yok dendi psikiyatriye yönlendirdi gittik doktor gelişim uzmanına yönlendirdi gelişim uzmanı oğluma sorular sordu önünde çocuk kitabı vardı bizimle iletişime geçmez oğlum diğer çocuklar gibi sürekli soru sormaz merakı yok gibi ama kadının sorduklarına cevap verdi iyi kötü yani bir iletişime geçme tepkisi oldu. Bende otozimden şüpeleniyordum şükür öyle bir şey çıkmadı ama konuşma geriliği dendi doktorumuz 2 ay sonra tekrar gelin dedi televizyon izlemeyin dedi. Oğlumda açılma var zaten öyle sessiz bir çocukta değil ama iletişim sorunumuz var aslında herşeyi biliyor. Televizyona gelince kızım var televizyon açık olsun pek ilgisini çekmez ama oğlum çok sever oğlumla kızım çok farklılar sanırım her çocuk bir değil dedikleri bu olsa gerek. 
0 oy
tarafından
Yavrum yaaaa saat 1/40 ve harfleri yutmussun gözüm bozuldu sjsj
0 oy
tarafından
Bende gelişim uzmanına götürdüm okulda arkadaşlarına şiddet uyguluyodu. Doktoe bir sıkıntısı yok dediyse sakin ol. Testleri yaptır. Yaşıtlarıyla vakit geçirmesini sağla kreş gibi uzın süreki değilde oyun grubu gbi kısa süreli kurslara yolla
0 oy
(1,326 puan) tarafından
13 aylıkken yapılmıştı kızıma pedagog tarafından tabi bizim boyle problemleriniz yoktu çocuk gastroenteroloji ye götürüyordum İstanbul'da Medipol mega Hastanesi'ne orda gastroenteroloji pedagog ve çocuk doktoru ucu muayene ediyor sonuç 2 haftada gelmişti kızım için bizimki sosyal olarak üst çıkmıştı ama gergin kitap okuma telefon TV yasak kalem tutma topla oynamaya çalışma Montessori oyuncaklarla oynama vs yaparız halada yaparız şu anda 22 aylık kızım patır patır konuşur insanlara çabuk gider kalemi artık daha iyi tutuyor rakamları biliyor birden beşe kadar vs vs üzerine düşmek gerek çocuğun 
0 oy
(3,675 puan) tarafından
Cnm kac yasinda
(3,675 puan) tarafından
3 yasindaymis bizimm akraba var cok yakin 3 yasinda belki 1 2 ay buyuk onu gozlemdigim kadari asla konuşmuyor kimseyle kolay kolay oynamaz konusmuyor 5 6 kelime biliyor sadece icin rahat olsun doktorda demis zaten sen tv falan verme onla bol bol zaman gecir imkan varsa krese gonder bide surekli disari cikar arkadadlari ile oynasin
0 oy
(2,530 puan) tarafından
Kizlar ......
0 oy
tarafından
Biz yazın yaptırdık mesela top verdi oğluma bunu at hadi diyo sonra masanın altına küp koyuyo altı üstünü anlatımı biliyo mu göster bana diye sordu hayvanları resimle bana gösterir mısın dedi  küp yapmasını  istiyolar legodan görme duyma becerisini ölçüyor oğlum geçti hepsinden gelişimin de sıkıntı yok dedi hayvn sesleri çıkartarak çiftlik oyunu kurun dediler sonra biz köye gittik oğlum konuşmaya başladı şükür şuan konusuyor

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 431 göst.
19 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Alyakus (2,530 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 444 göst.
18 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Alyakus (2,530 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 56 göst.
10 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Kbr.068 (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 90 göst.