0 oy
466 göst.
Diğer kategorisinde (2,555 puan) tarafından
Bugün kızıma agte ve denver testi yapıldı ortam skciydi kızım hiç sevmedi 2 3 soru vardı onları demediği için eksi vericem dedi ve buda dil gelişiminin baya geride yani 1sene geride gösteriyor dedi bende saçını göster deyince gösteriyor kızım dedim kulağını gösterdi yalandan ,göstermek istemiyor sevmedi kadını bide bu resimdeklerden hangisi havlar dedi onu da göstermedi düz çizgi ciz dedi yaptığını taklit etmedi .. yarın Alicaz sonuçları bakalım fazla uyaran eksikliği dedi yani napacagmi şaşırdım kuş gibi çırpınıp duruyorum bı oraya bı buraya sesim de kısık grip olmusum kadınla konuscam die oldum bide öksürük tuttu yemesi içmesi iyi değildi diyetisyene yönlendirdi ..işte iletişim becerileri kazandırmak lazımmış kizlar geçer mi sizce kalıcı bişey mi çocuğu böyle olan varmı etkileşim iletiism farkına varma algı 3yas

13 Cevaplar

0 oy
(4,091 puan) tarafından
Senin elinde canım ilgilen sürekli konuş etkinlik yap öyle kendi halinde bırakma tv telefon tamamen hayatınızdan çıkarın 
(2,555 puan) tarafından
Yedi yirmi dört etkinlik yaparsam düzelir dmi benm elimde olsa ekrki hayatında geleceği deglmi kendi halinde kaldığı oluyor wlla akillanmiyoruz yapıyoruz etkinlikte yoğun degl
(4,091 puan) tarafından
Düzelir canım ne kadar erken fark edersen o kadar çabuk düzeliyor
(2,555 puan) tarafından
3 yaş geç değil dmi
-Reklam-
0 oy
(2,196 puan) tarafından
İlerde vicdanin daha da sizlasin istemiyorsan işten ayril ona yönel
(2,555 puan) tarafından
Babası hep yorgunum dedi hep bağırdı bana oyun oynat dedim oynamiyo kızın fagityo dedi öğrenmesi gereken yaşta öğrenmesi gereknlri öğrenmesi geriden gekyrz
(2,196 puan) tarafından
Bak ben bı kaç posttan gördüm. Senin eşin annen ve kaynanan bu bebeğe asla sen gibi odaklanamaz . Dert ediyorsun elbette hep post açman bile bunu gösteriyor. Ama inanki bu çocuk senden şefkat bekliyor sende çalışıyorsun çok yorluyosun. Asla ne kınamak ne de başka bkseu değil benimki bende üzülüyorum sana ve çocuğuna. Hiç kimse annesi kadar sevgi şefkat ve ilgi veremez bı bebeğe. Ben sende bu ışığı görüyorum. Inan istediğin en lux kuruma ver ama bu çocuk senin sevgine şefkatine aç. Ha kimi çocukta bu belirtiler olmaz iken seninki yoğun yaşıyor dile gelse ruhu bunları sana hayrkiracak. Ne ev işi ne yemek sadece ona odaklan ve kocan claissin biraz maddi zorluk cek ama bu çocuğun başında dur. Dile getiremediği çok şey var. Yinede sen bilirisn daha da bı yorumum yok Allah sizinle olsun
(11,810 puan) tarafından
Marsilyadan geçen dediklerini çok sert bir dille söyledim arkadaşa pişman oldum gerektiği gibi açıklamışsın ağzına sağlık
(313 puan) tarafından
Hayır sakın isten çıkma ayrılma ya ben çocuğumu düzenli pedagoga götürüyorum her sabah ağladı kapı önünde kapı açık bekledi kadının dediği alışacak hicbisey yapmayın hayatın zorlukları var alışacak benim kızımda geç konuştu şimdi gelişimini 5 yaş belirledi doktoru 5 yaşla eğitim alacak adı Montessori eğitimi ben işten geldim sürekli oynadım okudum şarkı söyledim hergun 4_5 saat ilgilendim evde duran hep evde olan anneler yapıyor mu ha vardır yapan amenna demek istediğim şu insan isterse çalışırken de çocuğunu döndürür inanın geçim derdi olan bı annenin çocuğuna da çok faydası olmaz karamsar anne er yada geç cocuguna bunu yansıtır
(13,621 puan) tarafından
Bi bakayım dedim sorun neymiş diye işten ayrıl ne alaka anlamadım ben açıkçası ben de çalışıyorum kızım 2 yaşında seninle oturur yetişkin gibi sohbet eder ama olay nedir ben sürekli onunla konuşuyorum yaptığım her şeyi biliyor sürekli algısını açık tutuyorum. Odaklandığınız nokta çok yanlış.
0 oy
(2,555 puan) tarafından
Kizlar :((((
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Çocuk bu kuzum ya yap deyince benimki de inadına bazen anlamsız şeyler diyo ama herşeyi biliuo maşallah bol bol konuş muhabbet et acilir
0 oy
tarafından
Kuzum kaç yaşında? Neler yapıyor neler konuşuyor? Tek doktor ile kalma haraketli bir çocuk mu? Benim oğlumda dehb var 
0 oy
tarafından
Genelde işinize gelmeyenlere cevap vermiyorsunuz ama yine de yazacağım.

Şu an yazdıklarınızın hepsi bahane; "ayy hep gösterirdi ama kadını sevmedi diye söylemedi" filan.. hepsi bahane. 

Özel eğitim öğretmenine de bir sürü mana buldunuz "iletişim kuramadi, gençti" vs.vs.

Çocuğunuz kreş+ özel egitime devam etsin. Sonra iş işten geçer, kafanızı duvarlara vurursunuz.
(2,555 puan) tarafından
Neden öyle diyorsunuz ve hangi yazınıza cvp vermediğimi gördünüz neden bahane olsun ki alla alla sizin bu değişik yorumunuzu anlam veremedim gerçekten kadın düz çizgi ciz diyor kim çizebilir Allah aşkına not kagini almaya çalışıyor ona izin vermiyor falan ..evet okul öncesi öğretmenimiz diğer sorumlu öğretmen kızımın diline indi evi kaldırdı evi koy evi koy dedi kızımın demesi gereken yerde oyuzden ben zorla doktorculuk oynatmaya çalışan bı öğretmen görmedim hele ki benm kızım gibi sknttilari varsa kalem ile mi oynamak istedi giderim resim çizmeye ..niye kafamı duvarlara vurayım hanfendi ben kreşe özel eğitme göndermem mi dedim özel eğitme zaten gidiyor , kreşte araştırıyorum oyun grubuna goturucen kreşte yer açılana kadar
0 oy
tarafından
Oğlum 2 buçuk yaşında tanımadığı birisi sorsa kulağın ağzın nerede diye benim oğlum da çekinir söylemez göstermez ki yani. Gerçi tanıdıkları bile sorsa göstermez aklı fikri munzurlukta . Ben soruyorum da çoğunluk oralı bile olmuyor 
0 oy
(1,856 puan) tarafından
Yani toz konduramiyirsun evladına ama uzman kişilerin yaptığı testler bunlar her gün seninki gibi kaç çocuk geliyor onlar baya ilgileniyor testte ben de bir ara yaptırmıştım çocuğunu çok gezdir ev dışında müzedir lunaparktir kum havuzudur götür surekli
0 oy
(554 puan) tarafından
Neye göre gelisim testi yapıldı yani doktora ne için gitmiştiniz 
0 oy
(313 puan) tarafından
Şimdi yazdıklarımı iyi oku kuzum seni motive etsin diye benim başımdan geçen olayı anlatıyorum kızım geç konuştu bende çalışıyordum bakıcı TV aciyormus ben izletmiyordum konuşuyordu ama dedikleri anlaşılmiyordu ne mi yaptım TV kandasini sakladım TV yasak TV yasak bir haftada çocuk bülbül gibi sakidi cümleler kelimeler şarkılar çekingen bı cocukdu kimse ile arkadaşlık etmiyordu handan kılıç var Instagram da onu takip et kızımın pedagogu ve benim kızım 2.5 yaşına geldi okullar almadı bu yaştaki çocuklar konuşmuyor diye siz çocuğunuzu seviyesine göre bı yere götürün diye iki okuldan cevrildik birisi ise üst sınıf önerdi çıktık ordan doktoruna danıştık ve bize 5 yaş ile eğitim almasini önerdi bu sürece şöyle geldik çalışan bı anneyim ve 5 de eve geliyorum saat 9 a kadar pazil şarkı aktivite kitap ha kitabı red edebilir düz okumayın resimleri anlatın oyuncakları eğitici olsun oynasın eglensin öğrensin ve inanın şu an kızım okula girdi kapıda öğretmene okulunuzu gezmeye geldim annem ve ben uygun görürsek okula gelicem dedi .bı başka kreş de çocuklar TV izliyordu sözde sinema saati adı altında kızım içeri girmedi hepsine çocuklar TV izlemez oyun oynar ben oyun oynamak istiyorum dedi evet zor ama imkansız değil yapabilirsin yorgun dussende basarabilirsin
0 oy
(2,555 puan) tarafından
Kizlarrrrrrr 
0 oy
(10,627 puan) tarafından
Cnm kızın konusmuyor mu oğlumda 2 buçuk yaşında oda kelimeleri var cümle olarak sadece anne baaa aba diti anne neyde yani anne bak abla gitti anne nerde anliyo masallah ama konusmuyo konusmuyor kafayı yiyecem eğitici oyuncaklar alacam sürekli ilgilenecem dil ve konuşma uzmanına götürecem siz niye goturdunuz doktora
0 oy
(1,363 puan) tarafından
Gecmisi bilmiyorum ama eger duzgun bir egitim verirsen açilir. Ben hic susmazdim ya. Allahim çenem agrirdi artik ama herseyi konusurum herseyi anlatirdim. Televizyon zararli diyorlar ama arkasi dönük koyuyordum, izletmiyordum. Devamli bir konusma ses oluyordu evde. Ya da  radyo acik birakirdim. inan o bile kelime dagarcigi icin faydali. Ve el becerileri icin devamli oyun hamuru, kinetik kum, kagit kesmece falan yapardik. Oltali ahsap oyin yakalama, bul-tak ayy neler neler ki bizde sikinti yoktu oglumla vakit gecirmek icin yaptim hep. Bana arkadasim yeter artik oyun oynadigin doymadinmi oyuna falan derdi cunku hep cocukla oyun etkinlik halindeydim. Halilari kaldirip bantla sek sek cizmistik  tek ayak zipla iki ayak zipla falan. Hem egleniyor hem ogreniyor. Genel olarak herseyini  calistiracak etkinlikler yapabilirsin. Gecmis olsun.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 436 göst.
19 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Alyakus (2,555 puan) tarafından soruldu
+1 oy
36 cevap 879 göst.
0 oy
3 cevap 181 göst.
17 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gamzenur123 (240 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 550 göst.
29 Ocak 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,438,725 soru

23,654,592 cevap

308,662 kullanıcı

...