0 oy
268 göst.
Diğer kategorisinde (116 puan) tarafından
19 aylık kızım. Bu aralar istemediği olunca hep vuruyor ya bize yada duvara etrafında ne varsa. Kızgın surat ifadesi yapıyorum ve hemen öp anneyi diyorum kime vurduysa. Normal mi bu aylarda acaba benim yanlış bir hareketim mi oldu bilmiyorum. Normal mi? 

10 Cevaplar

+1 oy
(3,445 puan) tarafından
Duvara vurunca nedne öp anneyi diyorsun ki canım..

Kızmak ta bir ceza sonuçta..

Çok küçük çabuk unutur yaptıklarını o an dikkatini dagot yaptığı zaman hep yanlış olduğunu söyle zamanla terkeder.
(116 puan) tarafından
Duvara vurunca değil ya yanlış yazmış olabilirim. Bana yada babasına vurduğunda özür dilemek gönlünü almak gibi bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Vurunca yanlış olduğunu söylüyorum ama hala devam ediyor nasıl unutur bilmiyorum yada unutur mu devam eder mi korkuyorum açıkçası
(3,445 puan) tarafından
Yok canım korkma eğer etrafında o hareketi yapan bişey e kziinca eşya atan bişey fırlatan biri yoksa unutur merak etme :)
(116 puan) tarafından
Yok canım tek çocuk evde . Ama şimdi siz söyleyince aklıma geldi. Geçen gün arkadaşımın kızını öyle gördükten sonra yapmaya başladı kızımdan yaşı büyük etkilenmiş olabilir
-Reklam-
0 oy
(4,174 puan) tarafından
Erken başlamiş canim bizimkide bizi dövüyo 
(116 puan) tarafından
Bilemiyorum neden olduğunu
0 oy
(551 puan) tarafından
Bizim ki 17 aylık aynı davranışlar.. her istediği olsun diye kendini yerlere atıyor annemle babam da olsun ne olacak diyor çaresizlik içerisinde izliyorum şimdilik..
(116 puan) tarafından
Ben ağladığı için yapmıyorum ağlayınca istediği olacağını sanmasın diye. İşte yeni bu hafta yapmaya başladı istediği olmayınca vuruyo
(551 puan) tarafından
Bende yapmıyorum sizin gibi ama annem ve babam gelip yapıyor benim yerime sagolsunlar :)) lafta söylenmiyor eşimin tarafı da aynı herkesin ortak noktası oldu resmen (evine gidince kendi eğitimini verirsin )
(116 puan) tarafından
İnşallah bir an önce istediğiniz olur
(551 puan) tarafından
Bu dönemi geride birakaniluyorsak bır an önce atlatmak istiyorum psikolojik olarak çok yordu gerçekten
0 oy
tarafından
Tam bizim durumu anlatmışsın benim oğlumda 19 aylık ve birkaç haftadır agresif vuruyor savuruyor atıyor geçen meyve suyunu dökmein diye bardağı almaya çalıştım diye bardağı üstüme fırlattı bu akşam sehpanın üstüne çıkacaktı hayır oğlun olmaz dedim diye elini sehpaya vurdu veya bir şeyleri alıp atıyor tekrar atıyor genelde kumandayı bende olmaz anneciğim dedikçe gülerek atıyor herhalde dönemsel geçecek inşallah 
(116 puan) tarafından
Ya inşallah, sanırım arkadaşımın kızından etkilendi yaşı kızımdan büyük onu görünce öyle yapmaya başladı geçecek inşallah
tarafından
Benim de 11 yaşında kardeşim var o bazen yapıyor zaten çoğunlukla o böyle agresifleştirdi ne kadar engel olmaya çalışsam da bir şekilde görüyor ve hemen kapıyorlar geçer zamanla başka şeyler öğrenir diye düşünüyorum
0 oy
tarafından
Kafasını vurmasını 17 aylıkken başladı yapmaya, hayır deyip dikkatini dağılmasını sağladıkça daha çok yapıyordu, sonra tepkisiz kalmaya başladım aşırı azalttı şuan çok aşırı sinirlenirse kafasını vuruyor. Şimdi de yapınca ağlıyor ağlarken yanına oturuyorum sakinlediğinde acıyor annecim yapma ben yanındayım ne istiyorsun diyorum sakince seviyorum ne istediğini soruyorum o da gösteriyor 
(116 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım inşallah atlarırız bizde
0 oy
(393 puan) tarafından
Öfkesini kabullenin yanında bulunun ve tepki gostermeyin, öptürmenizi anlayamadim cok manasız, bir şekilde onu bastırıyorsunuz
(116 puan) tarafından
Olabilir okuyup öğrendiğim kadarıyla yapmaya çalışıyorum ilk bebeğim bilmediğim için buraya soruyorum zaten mantıklı olanı bulabilmek için
0 oy
tarafından

Normal bizde var 14 aylık az önce abisi 27 aylık ona uzandı oda elini itti bizim kız kafa atmaya çalışıyor abiye. :pinch:

(116 puan) tarafından
Maşallah 2 tane Allah bağışlasın
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Normal şeyler ya çocuk bu :) benimki de kızınca eline ne geçerse atmaya başladı ben hiç müdahale etmiyorum 10 saniye sonra geçiyo siniri. 
(116 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(503 puan) tarafından
benim de kızım 17 aylık. bir kaç defa sinirlendiğinde ısırmaya çalıştı, bende babası da ciddi ciddi kızdık her seferinde hayır annecim ısırılmaz falan diye. her seferinde tepki gösterince o ısırma işini unuttu. yine bir kaç defa vurmaya çalıştı,onda da aynı tepkileri gösterdik. şimdi o da geçti çok şükür 
(116 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım, çok kızmak istemiyorum tepki göstermemek adına kaşlarımı çatlıyorum kızgın surat ifadesinden kastım da yanlış olabilir tabi
(503 puan) tarafından
yok canım tepki göstermek dediğim öyle şiddet falan değil tabi allah korusun :)
0 oy
tarafından
Bnim oğlumda aynı kiz
(116 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
tarafından
Rica ederm cnm

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 68 göst.
15 Aralık 2023 Aile kategorisinde Citipiti (3,854 puan) tarafından soruldu
0 oy