0 oy
602 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (195 puan) tarafından
Yaa ben doğramadan yıkıyorum ama kayınvalidem hep doğruyarak yıkıyor öyle tam temiz olduğunu düşünmüyorum çünkü küçük küçük parçalar ne kadar çoksa yıkanması zor gibi geliyor?

Birde dondurucuya ıspanak koysam sonra bebeğime yapmamda bir sakınca olur mu?

45 Cevaplar

0 oy
(1,415 puan) tarafından
Yıkanmadan doğranır mı kız hiç..

Çok çamurlu ise önce yıkarım sonra sirkeli suya bastırırım ama çamurlu değilse direkt sirkeli suya bastırırım sonra da bi güzel yıkarım doğrarım fazlasını buzluğa atarım şuan dolabımda 2 yemeklik var mesela :)  ben oğluma ek gıda dönemi hep öyle yaptım bekleyince soluyor taze taze gelir gelmez yıkayıp doğrayıp buzluğa atınca solma çürüme olmuyo miss gibi çıkar yap :) ama buzu ile pişir önce çözdürüp sonra pişirirsen pek bişeye benzemiyo tadı da görüntüsü de :) buzu ile pişince pek bi fark olmuyor taze gibi :)
-Reklam-
0 oy
(50,874 puan) tarafından
eskiden yikar dogrardim simdi dograyip suda.bekletiyorum sürekli degistiriyorum o suyu yarim saat arayla uc dort kez kumu dibine saliyo zaten bakiyorum.bittiyse temizdir☺️
0 oy
tarafından
Dogramadan 5-6 kez suyunu değiştiririm dograrken de tek tek bakarım. Vaktim varsa sirkeli suda bekletirim
0 oy
(5,117 puan) tarafından
Yaprakları tek tek yıkamazsam içim hiç rahat etmez ben ilk etapta suda bekletip sonra tek tek yıkarım süzgece koyarım zaten çok incelendiğim için tekrar yıkamam direkt doğrar pişiririm. Benim için en zor aşama yıkaması :d
0 oy
(316 puan) tarafından
Dogramadan yapraklarını tek tek elimde yikarim 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 235 göst.
0 oy
12 cevap 158 göst.
12 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 349 göst.
23 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde MinnieMouse (1,754 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 125 göst.
20 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

404,894 soru

12,129,133 cevap

36,496 kullanıcı

...