0 oy
2,099 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (300 puan) tarafından

Oğlunuza kayınbaba adı koymayı ne şekilde görüyorsunuz?

Kayınbaba adı koyan var mı? Bu durumdan rahatsız olan yada olmayan herkes yorum yapsın lütfen:).

Oğlum olacak, eşim babasının adını koymak ile ısrarcı nuh diyor peygamber demiyor o derece diyeyim. İçimden de birşey yapmak gelmiyor oğluma isimli zıbınlar, hastane çıkışı, isimlik vs.. kayınpeder hayatta..

Fikirleriniz nedir? Uygun görmeyenler eşinizi ne şekilde farklı bir isime ikna ettiniz ben 6 aydır edemiyorum soğudum resmen hevesim yok bebeğime birşey almaya.

97 Cevaplar

0 oy
tarafından
Benim eşim babasını çok küçük yaşta kaybetmiş ilk gebeliğimde oğln olduğunu öğrenince salimimiz oluyor diye sürpriz yapmıştım eşm hç demeden ben kendim koydum pişman da değilim

Kızıma gebeyken eşim annemin adını koyalım dedi annesi hayatta ben istemedim ama ben demeden abileri yok artık baba biz koymak istiyoruz dediler eşimde ses etmedi benimde işime geldi :) benim oğlanlar büyük biri 15 biri 13 yaşında onun için eşim onlara itiraz edemedi :) 
(300 puan) tarafından
Sizin hikayede başka güzel :))
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kendim koydum ilk ismi rahmetli kayinpederimin ismi hem çok sevdim isim 
(300 puan) tarafından
İsmi ne? Benim ki hayatta işte
0 oy
(324 puan) tarafından
Kayinbabamin adı Mustafa küçüklüğümden beri çok severim bu ismi kendi amcamın ismi de mustafaydi onun torunu oldu mistik diye severdim elimizde büyüdü ondan mı bilmiyorum seve seve koydum ismini hala da pişman değilim eşim ikinci ne olursa karismiycam söz dedi ikinciyi Allah yine erkek nasip etti dediği gibi karışması sadece beğenip beğenmediğini söyledi ama kararı bana bıraktı Eymen koydum bu eşinle senin aranda kuzum konuşun anlasın istemedigin bı şeyi bebeğine yaşatma hisseder onlar 
(324 puan) tarafından
Ooo durum vahim o zaman Allah yardımcın olsun inşallah canım kötü mü ismi neden bu kadar istemiyorsun
(300 puan) tarafından
İsmi Adem, kötü bir isim değil sadece kabullenemiyorum
(324 puan) tarafından
Ay güzelmiş kız kötü düşünme nolur bebeğinde hisseder sen uzuldukce oda üzülür bak ben buna çok net şahit oldum evde büyük bı tartışma yaşadık o günde kontrolüm vardı son haftalar falandi özele gidiyordum oradaki ultrasonlar çok net neyse Dr yanına girmeden esimle yine atistik o gitti sinirle ben kaldım dokunsan agliycam oyleyim girdim yanına yattim işte ultrasona ilk yüzüne zumladi dudaklarını büzmüş elleri yüzünde doktor yakaladı aldı öyle foto dedi neye üzülüyorsun bak hissetmiş önemli bişey yok hocam dedim baktı herseyine çıktım çıkınca direk eşime attım o fotoyu buyur sevin bak cocugum bile hissetmiş nasıl yüzü bı bak dedim dk sinda geldi yanıma hamilelik oyle kutsal bı seyki başından sonuna kadar Allah annelerine yardım etsin bol bol sabır versin
(300 puan) tarafından
Ay evet annemde üzülme stres yapma diyor bebek his ediyor ne verirsen onu alıyor der.
(324 puan) tarafından
Çok doğru canım sen mutluysan oda mutlu sen üzgünsen oda aynı şekilde kuran dinleterek geçir gününü doğduğunda onla uyur müzik dinlet dogdugunda o müzikle keyiflenir gerçekten anne karnındaki bebege ne verirsen doğduğunda da öyle oluyor
0 oy
tarafından
Valla ben kendim istedim  dedim babanın adını. Koyacam. Hadî. Kbabamın  adı   asım hadî.  Bebeğimin adı da. Zaten sadece asım diye. Seviliyor. Şuan.  Ama. Ne olacak ki koysan inatla bit yer e   varılmıyor yapacak olan sen hastane deyken de gidip kimlik çıkarta bilir.... Ablam a. Eniştem yapmış tı   asla istemiyoeum dediği isim i 
(300 puan) tarafından
2.ci isim asla kabul etmiyorlar
tarafından
Ne ki isim bu kadar ısrar ediyo lar. Çok mu gıcık bi isim
(300 puan) tarafından
Adem, ismi gıcık bir isim değil ama ağır gelmez mi bebeğe
tarafından
Yoooo.  Neden apır geln ki  zaten bi dönem mi oğlum bebeğim le geçiyor
tarafından
Boncyk gözlüm filan diye seversin zaten bayaaa bi zaman
0 oy
(363 puan) tarafından
İkisinede babamın adını koyduk büyük olan hem dedemin hemde babamın adı küçük oğlumda gene babamın adı yanına babası isim koydu eğer kayınpederim iyi bir insan olsaydı izin verirdim ismini koymasına 
(300 puan) tarafından
Kabullenemiyor insan gerçekten iyide olsa kötüde olsa
(363 puan) tarafından
Şu şekilde düşün sen babanın adını koymak istediğinde 2. Çocuğuna veya bu çocuğuna eşin sorun yaparmıydı büyütürmüydü bu olayı eğer oda sana aynı tepkiyi verirse haklısın hiç koyma ismini
(300 puan) tarafından
Eşime babamın adı da olsun dedim verdiği cevap. ABİN KOYSUN :D
(363 puan) tarafından
:D diren koyma o zaman sende
0 oy
(7,816 puan) tarafından
Kayinbabamin yada kaynanamın adını koymayı bırak, onların önerdiği isimleri bile istemedim. Biz eşimle karar vercez dedik. Ya eşim beğenmedi isim ya ben beğenmedim derken sülale de olmayan "bilge' ismine karar verdik. Eşine söyle tamam bu ismi sen koy ikinci çocuk için de benim ana yada babamın ismi olacak de bakalım ne diyecek. Yada sen kendi ailenle konuş laf arasında kocana başka isim bulmasını söylesinler Uygun bir dille. 
(300 puan) tarafından
2.ci olursa onuda sen koy dedi bana bende ses etmedim ama ilk çocuk heyecanj başka oluyor ya bende ne bileyim heves ettim herşeyine eşim babamın adı diyince soğudum öylece şuan doğumuma 2 buçuk ay var 1 çöp dahi almadım
0 oy
tarafından
Ben koydm ama benim kayinpeder rahmetli. Hayatta olsaydi koymazdim
(300 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin canım. Sağlıkla doğsunlar bebeler isimleri beğenmezlerse gider değişirler artık ne yapalım
0 oy
(1,331 puan) tarafından
İkna çabam olmadı oğlum değil kızım oldu. Oğlum olsaydı da ben koyma taraftarı değilim. Uygun görmüyorum. Dedesi olması o ismi koyma hakkını vermiyor. Oglum olsada ismi hazır Alpaslan. Eşim bu isme allisti soyle ye söyleye ztn. Banasininkini koymaz
(300 puan) tarafından
Güzel. Herkesin eşi bir değil kuzum kimi anlayışlı kimi ise kaba bir isim yüzünden boşanmaya gidecektik biz :))
(1,331 puan) tarafından
İsim konusunda en fazla kadının söz hakkı olmasından yanayım. Hamilelik doğum bunlar koly şeyler değil. Doğunca da bitmiyor. Rabb'im acılarını göstermesin tabi ama üzüldüm
0 oy
(7,034 puan) tarafından
kayin babanin adinida koydum onun babasininda ( eşimin dedesinin adini koydum) rahatsiz degilim :) 
(300 puan) tarafından
Ne güzel kız maşallah darısı başıma inşallah kabullenmek
(7,034 puan) tarafından
Kayinbaba adini esimle beraber istedik ama dedsininki ben istedim cok seviyordum onu kendi iz dedelerimin yapmadigini yapiyordu bana seninkide kotu bir isim degilse koy iki isimde olabilir biri kayinbabanin adi olsun digeride senin istedigin isim olsun bizim kayin babam mehmet ismi oglumun adı mehmetcan kucugunun adida sefercan
0 oy
tarafından
kizlarima koydum heyttt be var mi benden iyi gelin : D
(300 puan) tarafından
:D ne güzel ne güzel darısı başıma
0 oy
(45,036 puan) tarafından

Ben koydum çok severek isteyerek hemde:)kayinbabami çok severim üzerimizde emeği hakki çok ismini vermem az bile mutlu olsun yeterki o

(45,036 puan) tarafından
İsmail canım bizde ismail Aras koyduk ❤️☺️
tarafından
miras mi birakcak deross : D
(45,036 puan) tarafından
Mirasa ne gerek var bize olan sevgisi zaten en büyük miras ❤️Allah ondan bir değil bin kere razı olsun
tarafından
aynn canim. valla hic birsey onun yerini tutamaz. benimkininde ismi hem bende kizlarimda . Kayinbabam diye demiom 10 numara adam . Allah korkusu var ya o yeter ;)
(45,036 puan) tarafından
Aynen öle canım
0 oy
(2,543 puan) tarafından
Biz koyduk geçen sene kayinbabam koronadan vefat etti bebeğimin olduğunu 2 ay sonra öğrendik. Çok isteyince bende kırmadım. Oğlumun adı Ali Mahmut
(300 puan) tarafından
Hmm adıyla büyüsün canım
(2,543 puan) tarafından
Amin canım teşekkür ederim
0 oy
(11,212 puan) tarafından
Kızım kaynanamın oglum kayın babamın ismi cnm sağlıklı olsun da ismin anlamı iyiyse sıkıntı yok seviyorum ikisinin ismini de kızım Saliha oglum Osman selim
(300 puan) tarafından
Ya kardeşlere nene dede ismi ağır olmamış mı? Sorgulamak haddim değil ama
(11,212 puan) tarafından
Maalesef cnm fikrim bile sorulmadı mecburen alıştım
(7,816 puan) tarafından
Senin ailen demedi mi   o zaman bizimde ismimizi koyun diye ya da sen deseydin. Abartı olmuş. Çocuk sadece erkeğe mi ait sanki. Hem kayınbaba hem kaynana ismi ohh nasıl boburleniyorlardr .
(11,212 puan) tarafından
Aynen cnm benim çocuklar sadece babaya ait
0 oy
(14,481 puan) tarafından

Çok isterdim koymayı ama çok kullanılabilir bulmuyorum ismini.

Yoksa çok isterdim :)

Umarım huyu ahlaki çeker

(300 puan) tarafından
Adı ne ki
(14,481 puan) tarafından
Felemez canim
(300 puan) tarafından
Hmm anladım kuzum
0 oy
(865 puan) tarafından
Eşimle tanıştığımız günden evlendiğiz hamile olduğum güne kadar oğlum olursa babamın adı olucak dedi ben hiç karşı çıkmadım ömer koyduk kayın pederim bilezik taktı oğlum 11 aylıkken vefat etti iyi adamdı Allah rahmet eylesin gözünde kalmadı,
(300 puan) tarafından
Ayy Allah rahmet eylesin Adıyla büyüsün paşa
0 oy
(1,944 puan) tarafından
Isme göre değişir. biz koyduk ikimizin kararıyla kayınpederim, herkese söyleme demiş kayınvalideme belki değiştirirler diye:)
(300 puan) tarafından
Naifliğe bak ya. Bizimkiler cinsiyeti öğrendikten sonra 4 cihana haber salmışlar ismi Adem olacak diye
(1,944 puan) tarafından
Koy canim ne olacak ismi kotü degilmis Adem sanirim
(300 puan) tarafından
Evet canım Adem isim güzel de ben kabullenemiyorum
(1,944 puan) tarafından
Sevmediğinde mi acaba tada eşinin üslubundan kayakli olabilir öyleyse kabullenmemekte haklisın
0 oy
(240 puan) tarafından
Ben koydum şahsen rahatsızda olmadım oğlumun adı Veysel Ege
(300 puan) tarafından
Ne güzel yaa maşallah
0 oy
(2,234 puan) tarafından

Benim kayinbabamin adı Saadettin erkek olsaydı koyacaktık kız oldu :angel:

(300 puan) tarafından
Kaleden dönmüşsün :D
(2,234 puan) tarafından
Aynen ucuz atlattık:))
0 oy
(508 puan) tarafından
Bu tür şeylere benim eşimde karşı anne baba adı koymaya, zaten kimsede karışmadı isim konusunda kendim koydum 
(300 puan) tarafından
Modern insanların düşüncesi başka ya
0 oy
(13,304 puan) tarafından
Ben eşimi kendi yaşadığı ile daha yeni evlenmeden ikna ettim rahmetli sağdı daha o zaman. Şöyle eşimin adı dedesinin adı mezarlığa gidince adını görüyor ben de ziyarete gidince üzüntüden hastalandım hatta. Üniversitede arkadaşlarla oturuyorduk biri dedesinin biri babasının biri babaannesinin adı mezarlığa gidince zor oluyor dimi diye konuşmuşlardı oradan vurdum. Rahmetli severdim kayınpederimi de vefat etti doğum yapmadan kaynana istedi koyalım diye koymayacağız dedi kendiliğinden trip falan attı tabi de sallamadık
(300 puan) tarafından
Ay bak aslında mantıklı eşime söyleyeceğim ben

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 318 göst.
10 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Zehraelt (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 587 göst.
13 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Genchamileanne (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 309 göst.
0 oy
10 cevap 521 göst.
2 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Haticekhy (13 puan) tarafından soruldu

410,665 soru

12,355,533 cevap

40,923 kullanıcı

Kategoriler

...