0 oy
300 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (809 puan) tarafından
tarafından kapalı

Habımlar benım kız 8aylık 8kılo 3kılo600gram dogdu ama ekbgıdadan sonra 100 ıla 200gram alıyor aylık alımı cok düşük kan degerleri düşük cıktı inek sütü inek eti yumurta hersey yasak sebze agırlıklı beslemeye calsıyorum kendım dahıl tüketmiyoruz cogu seyi kılo alsın diye pırınc unu yulaf unu vs tükettirmeye calsıyorum bu seferde ileri derecede kabız oluyo poposu çatlıyo oturamıyor acısından ne yedircem ne yapcam şaştım oturup aglıyorm artk cok yoruldm kendım ne yiycem şaşıroyorum cocuga yapamıyorm hıcbısı ozel sütsüz yumurtasız sebzelı şehrıye kuskus gibi seyler alıyorm kabız yapıyo ne yedircem ne icircem ben bu cocuga proteın agırlıklı beslıyceksın diyo yasak napım yasak kan ılacı bıle veremıyorm o kadr kabız yapıyo yoruldum:'(:'(:'( akıl verın bana yaa ne yapim ne edım dua edın Allah rızası icin:(

notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

6 Cevaplar

0 oy
(7,442 puan) tarafından
Iyi tavuk yedirien o zaman canim zeytinyagi ver yemeklerini pisirdikten sonra zeytinyagi gezdir oyle yedir toros marka tavuk çok guzel gezen tavuguda var diger tavuklardan cok daha lezzetli ve guzel corbalarina filanda katabilirsin nohut gibi baklalar yedir gaz yapar ama kimyonda at rezene icir pekmeze bir iki damla limon kat icir demir icin tahin pekmez yedirebilirsin 
(809 puan) tarafından
Öyle yapıyorm canm hurma kabak kayısı  kurue rık elma ve armut genelde bunlardan tüketiyo hoşafı mutlaka iciriyorum hoşaf olmazsa rezene verırım ama pek etkısını görmedım
(7,442 puan) tarafından
Allah allah e doktor ne diyor
(809 puan) tarafından
Tek dedıkleri sey emen cocuk normal 10gune kdr dıyolar:(
(7,442 puan) tarafından
Emen çocukta asıl anne sütü daha çabuk sindirilmez mi sende bol hoşaf filan ic canim süttende faydasi olur bol su iç
(809 puan) tarafından
Hem ona hem kendıme iciriyorum canm özellıkle dut hosafına kayısıda uzumde eklıyorım hem süt yapıyor hem iyi geliyo
-Reklam-
0 oy
(4,092 puan) tarafından
18 aylık bende hala süt vermedim hiç yumurtayı bazı sabahlar bitirir bazen yarısını yer bazen hiç yemez bende yulaf unu sebze çorbası irmikli muhallebi makarna mantı yediriyorum koyun  eti veriyorum ama şimdiye kadar hiç kabız olmadı ek gıdaya başladığım gündem  beri yemeklerine her zaman zeytinyağı muallebilerine tereyağ koyuyorum eğer tereyağ alerjisi yoksa deneyebilirsin tüm süt ürünlerine varsa o zaman zeytinyağı koy 
(809 puan) tarafından
İçine koyınca fayda etmıyor canm sayfıgın hepsı ya alerjık yada kabız yapıyo zeytın yagı da anca ac karnına 2 3 kasık verınce etkı dıyo diğer türlü işe yaramıyor :(
(4,092 puan) tarafından
Ya acaba iyi bi doktora mı götürsem bağırsak düzenleyici ilaçlar probiyotikler  var hiç kabız olamayışını sürekli zeytinyağı tüketmemize ve doktorumuzun ek gıda öncesinden itibaren probiyotik başlatmasına bağlıyorum
(809 puan) tarafından
Var canm bızde kullandık ama bagırsakalrını tenbelleştiriyo bagımlılık yapıyor ve işe yaramadı bizde sorun orda o yuzden bıraktım yoksa cok doktor degıstırdım genelı aynı surupları ışacları verıyo ozel dahıl
0 oy
tarafından
Bizde de süt urunlero alerjisi var.  Yumurta sarışına alerjisi yoksa hergun kahvaltıda sarışından ver. Mevsim sebzelerinden ayına uyani dene biraz zeytinyağı ile ver. Muzlu, elmalı, yulaflı mamalar kolay ve basit bebeklerde sever onlardan yap içine biraz zeytinyağı koy pistikten sonra. Kuzu gerdan ,patates,kereviz ,soğan ,zeytinyağında kavurup biraz  su koyup haşlıyorum onu seviyor mesela bunu bir arkdasima Dr tavsiye etmiş bağışıklığı iyi geliyormuş. İnstada doktoranneninblogu, büyüyorum annemle sayfalarını takip et güzel tarifler veriyorlar ikisi de doktor anneler. Süt yerine kendi sütünden, formül mama ya da şu koyabilirisn. İlk zmanlar zor oluyor ama düzen kurman lazım. Suyu da ihmal etme su içmediği sürece kabız olur.
(809 puan) tarafından
Yumurtayada alerjısı var.kuzu gerdan hıc bılmıyorm deneyeyim canm vok agol sayfalarn lınkını atabılırmısın rıca etsem bulamadm bırsuru cıkıyorda.suyuda gunluk 25ml verıyorm ek gıda bısey verdıysem fazla verıyorm ama vermedıysem az verıyorm sütğm zaten sulu
tarafından
Alerjiyi uyutmak için aradan süre geçtikten sonra tekrar dene. Bende de başta yumurta yiyince cildinde alerji çıktı bir aydan fazla vermedim şimdi yeni başladım çok şükür iyi şimdilik reaksiyon göstermedi.
(809 puan) tarafından
Ya hadı insallah ben buna vermıyorm ama benden geçiyor dıkkat etsemde her seyde neredeyse sut yumurta var en basıt şehrıye makarna bıle yiyemiyorum:(hemen geçiyo
0 oy
(554 puan) tarafından
Değerleri düşükse vitamin ilaçlarına baslatsin doktor canım kilosu da az değil ki. Benim kızım birbucuk yaşında 9 kilo. Ama gelişimi maşallah çok iyi tip olarak minyon evet ama sağlıklı çok akıllı. Kilo alsın diye yedirmeye çalışma yazık çocuğa. Ben hala süt vermiyorum kızıma gerekte yok. Ayran iciyor onun yerine. Bizm ki iştahsız tabi ama pirinç unu falan yapma ya yazık kabız oluyor diyorsun sebze yemekleri tavuk falan yap çorbalar yap yeter zaten 
(809 puan) tarafından
Öyşe yapıyorm canm bıle nılede yedırmem coxuga kılo aşsn dıye saglıklı oşsun yeter vitamın ıalcı vermıyo bana verıyo oda ne kadr etkı eder bılmem alerjı maması verdı cok kötü tuketemıyoruz onuda ksuuyo
(554 puan) tarafından
Valla canım benim kızım da yemek yemiyor yediği şeyler belli değerleri düşük diye ilaca başladık ki senin bebeğin çok küçük d vitamin kan falan kullanman lazım başka bir doktora git mutlaka
(809 puan) tarafından
d3kullanıyorm kan ılavı veremıyorm onun yetınede ben ılac kullanıyorm bunada bol et yemeklerı pekmez vs verıyorm
0 oy
(415 puan) tarafından
Benim kızımda 10 aylık 8 kilo hiç bişey yemek istemiyor doktor kaşık ama önerdi sabah akşam yesin dedi kesinlikle yemiyor bende ne yapacağımı şaşırdım. Ekmek içi yiyor ve hemen kabız oluyor sürekli zeytinyağı veriyorum bende kan değerleri iyi çıktı demir ilacı olarak sidefer kullanıyorum d vitamini de ocean zeytinyağlı damla var onu kullanıyorum onlar kabız yapmadı tavsiye ederim. Allah kolaylık ve sabır versin. Yemeyen bebek çook zor hele bide sizin gibi alerjikse daha zor inşallah ikimizin kuzusu da güzel güzel yiyip sağlıkla kilo alabilirler.. 
(809 puan) tarafından
d vitamını ocean zatem kan damlamasınıda eczaneden aromalı aldık ama kabız yaptı ıcın vermıyorm elle yemeyi seviyolar elınle yedirmeye calıs anensı bıde oyle dene
(415 puan) tarafından
Kaşık bile veriyorum eline  yeterki yesin diye Ama yok ağzına almıyor yere atıyor ya da ağzına götürse bile çıkarıyor diliyle :(
(809 puan) tarafından
Yanınızda yesin yemek istemediginde ben yemek saatlerınde yanmza koyuyorm bızı gördükçe yemek istiyo hatta kendı yemegını degıl bizimkinden yemek istiyor bizde öyle kandırarak verıyoruz sızden görerek sızın yemek saatlerınzde yedırmeye calş baklm inşaallah yer yaa
0 oy
(2,401 puan) tarafından
Doktorlar kabızlığı için ilaç vermediler mi yaaa benim kızda ileri derece kabız oldu bi ara lavmanla yaptirdik sonra doktora götürdüm bi ilaç verdi Elhamdülillah şimdi yapıyor ilacı dokuz gün kullandım toz halindeydi bitane tek kaldi onu da umarım olmaz ama olursa diye kaldırdım geçmiş olsun size
(809 puan) tarafından
Teşekkürler cok var surup fılan ama fayda etmıyor bızım kıza oyle verdıgımzle kalıyoruz üstğne bagırsakalr alısıp daha cok tenbelleşiyo
(2,401 puan) tarafından
Öyle hep değil kuzum doktor bana ilac 10 günlük kullan devamini ister kullan ister kullanma dedi ayriyeten bir ilaç daha verdi onu da sadece kabız olduğunda ver dedi kimse ilaç vermek istemez ama onlarında canı yaniyor biz lavaboya cikamadigimizda nasıl rahatsız oluyoruz bide onlarin minik bedenlerini düşünün
(809 puan) tarafından
genetık biraz bizde de var malesef bende basurluk var hamılelılten sonra daha kötü oldm ılac fılan fayda etmıyor malesef zor bi süreç yıgenlerımde böyle buyu ama caresız hıssettıruyo bu durum benı kabız oldunda kullanıyprm zaten dubhaloc ıle baska bı toz durup vardı ıkısıde fayda etmedı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 138 göst.
28 Nisan 2022 Diğer kategorisinde 28.08.ecrinim (809 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 244 göst.
24 Ocak 2023 Aile kategorisinde Hmzftmnr (129 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 463 göst.
0 oy
8 cevap 351 göst.
11 Şubat 2022 Aile kategorisinde Piskopos-_civciv-_ (6,075 puan) tarafından soruldu

405,726 soru

12,158,165 cevap

36,597 kullanıcı

...