0 oy
1,118 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (106 puan) tarafından
Kızlar oğlum inşallah temmuzda 3 yaşına girecek. Ben ikinci çocuğu istiyorum. Oğlum tek olmasin diyorum. Ama ülkenin halide ortada bi yandan kafamdan atmak istiyorum bi yandan kardeşi olsun diyorum. Ama eşim hiç sıcak bakmıyor hatta kestirip atıyor direk. Asla diyor.. sizce ben mi vazgeçsem. Sizler nasıl geçiniyorsunuz çok aşırı mi zor rahatlama dönemi yok mu ne bileyim nasıl ikna edebilirim. Yada hiç olmasa daha mi iyi sizce

29 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ben tek çocuktan yanayım ama oğlum çok zorlanıyor bir yere gitsek çocukların olduğu yerden gelmek istemiyor bizde ikinciyi düşündük 
(106 puan) tarafından
Benim oğlumda bi yere gidince hep çocuklarla oynamak istiyor. Yada anne arkadaşıma gidelim diyor .. oynuyorda ama çevresindekiler pek oyun kuramıyor. Yada çok huysuzluk yapıyorlar  oğlum için istiyorum ama ikinci çocuk yapmaya kalksam büyüyene kadaroglum okula başlar heralde  :) ama çok  istiyorum ya
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bnm eşimde asla istmiyor kizm 3aylii sakasna 3_4 yasnda yaplm dedim kirdirim yine yapmm dedi çocuğuma birşey birakmycgm zorluk cekeck neden yapym diyor
(106 puan) tarafından
Aynısını eşim  söylüyor  :) ama benim oğlumda çok oyun oynamayı seven biri yani hep istiyor birileriyle oynasın gerçi çocuk yapsam büyüyene kadar oğlum okula başlar ama istiyorum diye bahane sanırım benim icin
tarafından
Bnce Türkiye şartları nda 1 yeterli
(106 puan) tarafından
Acı gerçek bu sanırım  :(
tarafından
Aynrn benim esimde oyle diyor
0 oy
(1,963 puan) tarafından
Bence zamana bırak şuanki şartlara göre eşin haklı hem bebeğin 3 yaşında daha vakti var bana göre. Zamanla durum ne olur ona bakarsınız ona göre düşünürseniz yaparsınız. 
(106 puan) tarafından
30 yaşındayım pko  var canım ileriye doğru daha zor. Doğal yolla olması çok zor oluyor
(1,963 puan) tarafından
5 yıl öncede banada demişlerdi. O zamanlar bekardim hiç umursamadim 5 yıl boyunca 1 kez doktora gidip ne durumda kistler diye bile sormadım korunmayı bıraktım direk hamile kaldım bu tarz durumlarda en önemli şey stres yapmamak Baba gore 2.cocuk için 35 e kadar yolu var. Bende ikinci çocuğu 33 gibi düşünüyorum ki şuan 25 yaşındayım. Oda tabi o dönemin şartlarına bağlı ama şuan 2 çocuk gercekten zor ilerisinide düşününce
0 oy
tarafından
Çok haklı. Şu zamanda çocuk zor. Çok zenginseniz bilemen
(106 puan) tarafından
Eşim  asgari ücretle çalışıyor evimiz arabamiz var çok şükür. Bi birikim yok ekstradan
0 oy
(7,118 puan) tarafından
Eşin maddi boyutunu düşünüyor muhtemelen ki haksız da sayılmaz. İstemiyorsa hiç zorlama. Maddi anlamda kendimize güvenmesek 2. cocuğu düşünmezdik biz. Mesele çocuğun doğması değil sadece, onlara kaliteli bir yaşam sunamadıktan sonra doğurmanın anlamı yok. Allah rızkını verir diye de  çocuk düşünmek mantık dışı. Allah tabii ki rızıka kefil ama insanoglunun da beyni var Allah akıl da vermiş düşünmesi gerekir. Benim düşüncem böyle canım.
0 oy
(1,726 puan) tarafından
Aksine benimki de 6aylik kızımız varken bir tane daha yapalım diyor /:) 

Esin istemiyorsa sende bekle daha zamanı var demektir kardeş candır ya bende tek çocuk sevmiyorum ama arasında 4/5 yaş olsa daha iyi olur bence zorla olmaz bu işler
(106 puan) tarafından
Oglum 3 yaşına girecek inşallah. Doğal yolla olması çok zor olana kadar Allah bilir tabiki ama 2 yıl geçer heralde
0 oy
(3,951 puan) tarafından
Zaman ve şartlar kötü ama bi çocuğun elinden kardeş hakkı alınmamalı.  Tabi sen istiyorsun diye degil esinde istmesyle olsun. Ona kardeslikle ilgili videolar yazilar gonder mutlaka etkilendigi biseyler olur. Ama adam yok olmaz derse de yapacak bisey yok canım 
0 oy
(2,569 puan) tarafından
Biraz erteleyebilirsin canım 2 sene kadar eşin de haklı bez olmuş dünya para
0 oy
tarafından
İki çocuk iiyidir ne güzel.kardes olurlar daha fazlası zayen olmaz ama.ikitane ne guzel
0 oy
(2,987 puan) tarafından
Çocuğu veren illanj rizkinida verir . Eşin isteidgi kadar istemesin bir bakmışsın kaza ile kalmışsın bilemezsin canım  bende kızım 3 yaşına gelsin bir kardeş yapacağım Allah'ın izni tek olmuyor çünkü yarın buyudugunde bizlere birşey olduğunda yanında kanı canı olsun birbirlerine destek çıksınlar tek olmaz şahsen benim fikrim 
0 oy
(1,453 puan) tarafından
Aklin varsa ikinci yapmazsın. Büyüğü 3.5 yaşında küçüğü 4 aylik resmen hayat enerjim gitti evet bende kardesszi kalmasın dedim bize bisey olur hiç değilse kardeş olsun dedim ama yok yani olacak iş değil resmen ben kendimde değil ne hevesim kalmış ne enerjim yaptığım hersey yarım Bi yere gitsem keyif almıyorum.  Biliyorum bunlar geçecek ama geçene kadar insan tükeniyor malesef 
(106 puan) tarafından
Yaa  :(
0 oy
(1,645 puan) tarafından
Hep gelecek kaygısı daha şuanda herkes kara kara düşünüyor zamları çocuk buyutmekte hem maddi olarak hemde ruhsal olarak kolay değil ama öncelik maddiyat artık eğer düzgün Bi gelecek birakamucaksaniz başka çocuk düşünmek anlamsız 
(106 puan) tarafından
Dogruuuu
0 oy
(4,658 puan) tarafından
2 çocuk için ben hayır diyorum çünkü maddi manevi güvenmiyorum durumuma maddi olarak oğlum şimdiye kadar bizi zorlamadı ama şu zamlarla haftada en az 1 kutu mama beni zorlar oğlum 16 aylık Manevi olarak hiç yeterli hissetmiyorum . Eşim şimdi değil zamanı var diyor ama ben istemiyorum. Gönül isterdi ksrdeşi olsun ama şartlar el vermiyor. 
(106 puan) tarafından
Aslında ülkenin bu hali yüzünden istemiyoruz hepimiz. Şaka gibi ya  :(
0 oy
(135,792 puan) tarafından
her bebek farkli bem cok rahatim ama  esinde hakli bebek bakimi ciddi bi masraf
(106 puan) tarafından
Benim oğlumda gebeliğim çok stresli geçti oğlum aşırı huysudu. 1 yıldır daha rahatım. Çok şükür. Bide ilk bebekte çok tecrübesizdim.. Ne bileyim kandırıyorum belki kendimi
0 oy
(2,252 puan) tarafından

Bir sene daha bekleyin canım eşine bebek videoları at izlet:)

Bakabilecekseniz tabii

0 oy
tarafından
Ne ben istiyorum ne eşim ben birinci de böyle işlem ikinciyi düşünemiyorum. Hele eşim iki çocukla eve gelmek istemez:)
0 oy
(1,069 puan) tarafından
Bence eşinin düşüncesine saygı göster bu kararı beraber vermeniz gerekiyor eşinin geleceğe yönelik kaygıları var demekki kendini hazır hissettiğinde zaten söyleyecektir
0 oy
(313 puan) tarafından
Valla gazidir odur budur bide 2. Olacak iki çocuğa yetişmek zorunda kalacaksın önce bunu kaldıracak psikolojin ve gücün var mı ayrıca maddi olarak yetebilmek de çok önemli 
0 oy
(3,051 puan) tarafından
Bence ülkenin durumu ne olursa olsun kesinlikle imkanlar dahilinde 2. Çocuğun düşünülmesi taraftarıyım herşey yerine gelir bir şekilde çocuğu büyğtebilirsin ama hiç birşey ilerde senin çocuğunun kardeş ihtiyacını gideremeyecek. 
0 oy
(2,562 puan) tarafından
Bence isteyip istememekte onunda hakki var eger hic istemiyorsa biraz daha erteleyip sonra yeniden dusunebilirsiniz 

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 1,542 göst.
0 oy
15 cevap 633 göst.
4 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Melike111020 (456 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 566 göst.
8 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Esra & (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 275 göst.
8 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Acemi anne36 (1,334 puan) tarafından soruldu

412,081 soru

12,405,408 cevap

44,579 kullanıcı

Kategoriler

...