Evleneli 5 yıl olacak 4 ay sonra. Hamileligimden önce kaynanama temizligede giderdim yemekte yapardım. Kendi evimde kek bile yapsam hem kendi anneme hemde kaynanamada gonderirdim. Çayın yanında yesinler benimde sofrada bir tuzum bulunsun diye. Neler neler yaptım. Ama hamileliğimde kaynanam 1 kere bile bana yardımcı olmaya gelmedi. 3-5 kere yemek yapmıştır oda ayy yoruldum diye diye. Bir supurge bile açmamıştır. Ben hamileyken bile gidip yemeğini yaptım temizliği yaptım. Ki bunlari karşılık olsun diye yapmadım ama insan yinede bekliyor iki canliyken. Sonradan kafam dank etti. Kızım doğduğundan beri kaynanama gittiğimde masayı bile toplamiyorum. Umursamıyorum kendisi masayı hazırlayıp topluyor. Öyle kaynanaya böyle gelin yakışır diye düşünüyorum. Sakın kendini begendirmek için çabalama. Kötü gelin mi diyecekler boşver sen iyi olsanda yine kötü diyorlar. Bahane aramak isteyene cokk var bahane. Benim kızım mizmizlansa hemen o an ne iş yapıyorsam bırakıyorum. Ve aynen şunu diyorum "BENİM İLK ÖNCELİĞİM KIZIM" . Bu sözün üzerine kim ne diyebilir ki ? Ayrıca sen bulaşıkları bitirine kadar kızım mizmizlaniyor laf olmasin diye bitirip öyle kızımı emziriyorum demissin ya emin ol kii orda bile gelinligine laf duymamak için çabalarken anneligine laf söylerler. Bebeği burda ağlıyor o halen bulaşık derdinde bu nasıl anne diyecekler. Umarım anlatabilmisimdir. Senin ilk önceliğin bebeğin olmalı. Çünkü o bulaşık elbet yıkanır (kaynanan) , elbet ev işleri yapılır. Bir tek senin sorumlulugun değil çünkü. Ama senin bebeğine bir tek sen bakabilirsin. Sen emziriyorsun sen dilinden anlıyorsun. Ayrıca ben kaynanama hiç bir zaman çocuğumu bırakmam 5 dkkalik bile olsa göndermem bir yere. Kaynanam sulu sulu öpüyor güvenmiyorum. Kızımın cildi hassas ben bile opmuyorum benim inadima öper. Nede olsa annesi yok yanında diye düşünüp... Mecbur kalınca sözüm yok illaki başka çaren yoksa tamam ama . Dediğim gibi iyi gelin olmaktan önce anne olduğunu unutma lütfen
403,876 soru
12,099,498 cevap
36,409 kullanıcı