Kızlar sabah sabah aklıma takıldı. Çok titiz olsam da ben bir anneyim ve saygı olması lazım diye düşünüyorum. Nolacak sanki kirlensin çocuk diyenler gidip kendi çocuklarını kirletsin bana karışmasın. Ve linç tayfa gelmesin buraya. Neyse ben evdeyken bile ellerimi 1000 kez sabunluyorum kolonyayla dezenfekte ediyorum. Korona olmasa da öyleydim. Eşimi zorla alıştırdım. Yanı saçlarımı taradım hemen ellerimi yıkıyorum, yüzümü kaşıdım ellerimi yıkıyorum, gözlerimi kaşıdım ellerimi yıkıyorum. Çünkü yetişkinler üzerinde bakteri mantarlar olabilir. Neyse Eşinin ailesi ve dışarıda çok sayıda kişiler hiç öyle değil. Tamam kendileri ne b.ka bulaşsalar bulaşsınlar karışmam ama gelip bebeği ellemelerine kızıyorum. Eşimin babası da gelip ellerini hiç yikamiyor bisey ellemedim diyor. Ya kapı kolu, anahtar, asansör, diş kapı, araba anahtarı vs. Kayınvalide de bazen dikkat ediyor bazen etmiyor. Mesela kızım daha 14 günlükken gitti gırgır yaptı bosaltti elini yıkamadan bebeği almıştı, bisey de diyemedim gidip kıyafetlerini degistirdim kızımın. Geçende de dışarı çıkıyorduk çöpleri almış (yani anlatayım öyle al kapat değil, birseyden biseye döktü, boşalttı, o poşetten bu poşete falan), yolda atarım dedi. Atti. Sonra arabadan inerken kızımı alıyordu anne çöp attınız az önce dedim. O da anaaaaaam çöpe dokunmadım dedi. Dışarıda da bir kadın kızımı sevmek istemiş ben de uzaktan sever diye düşünmüşüm baktım yanaklarını elliyor, ellemeyin yüzünü dedim hiç umrunda değil ben de kendi ellerimle çektim kadının ellerini. Başka bir amca da ellemeye çalıştı. Yanı öyle olaylar çok oldu. Ama az olsa da içime sinen insanlar da oldu. Mesela bir kadın torunlarını uyarmıştı, uzaktan seviyoruz bebişi, ellemiyoruz dedi. Ağzına sağlık. Uzaktan seveyim çok küçük kızın diyenler de oldu. Veya ellerim temiz merak etme diyen kadın oldu. Geçen gün de bir kadın prkta kızım ona gelmek isteyince aayy ellerim temiz değil salıncağı elledim dedi. Yanı düşünceli. Ben de hiç kimsenin çocuğuna dokunmadım bu güne kadar, yakınlarımın çocuğu ise ellerimi dezenfekta edip izin alıp öyle alıyordum kucağıma. Yanı insanların arasındaki fark nedir. Ayniyiz yani 2 ayak 2 kol 1 kafa. Aynı memlekette yaşıyoruz. Ne memleketi aynı ailede yaşıyoruz. Insanlara bisey dersen suçlu sensin. Ben sadece yavrumu korumaya çalışan bir anneyim.