+1 oy
536 göst.
Diğer kategorisinde (872 puan) tarafından
Kızlar sabah sabah aklıma takıldı. Çok titiz olsam da ben bir anneyim ve saygı olması lazım diye düşünüyorum. Nolacak sanki kirlensin çocuk diyenler gidip kendi çocuklarını kirletsin bana karışmasın. Ve linç tayfa gelmesin buraya. Neyse ben evdeyken bile ellerimi 1000 kez sabunluyorum kolonyayla dezenfekte ediyorum. Korona olmasa da öyleydim. Eşimi zorla alıştırdım. Yanı saçlarımı taradım hemen ellerimi yıkıyorum,  yüzümü kaşıdım ellerimi yıkıyorum, gözlerimi kaşıdım ellerimi yıkıyorum. Çünkü yetişkinler üzerinde bakteri mantarlar olabilir. Neyse Eşinin ailesi ve dışarıda çok sayıda kişiler hiç öyle değil. Tamam kendileri ne b.ka bulaşsalar bulaşsınlar karışmam ama gelip bebeği ellemelerine  kızıyorum. Eşimin babası da gelip ellerini hiç yikamiyor bisey ellemedim diyor. Ya kapı kolu,  anahtar,  asansör, diş kapı, araba anahtarı  vs. Kayınvalide de bazen dikkat ediyor bazen etmiyor. Mesela kızım daha 14 günlükken gitti gırgır yaptı bosaltti elini yıkamadan bebeği almıştı, bisey de diyemedim gidip kıyafetlerini degistirdim kızımın. Geçende de dışarı çıkıyorduk çöpleri almış (yani anlatayım öyle al kapat değil, birseyden biseye döktü, boşalttı, o poşetten bu poşete falan), yolda atarım dedi. Atti.  Sonra arabadan inerken kızımı alıyordu anne çöp attınız az önce dedim. O da anaaaaaam çöpe dokunmadım dedi. Dışarıda da bir kadın kızımı sevmek istemiş ben de uzaktan sever diye düşünmüşüm baktım yanaklarını elliyor, ellemeyin yüzünü dedim hiç umrunda değil ben de kendi ellerimle çektim kadının ellerini. Başka bir amca da ellemeye çalıştı. Yanı öyle olaylar çok oldu. Ama az olsa da içime sinen insanlar da oldu. Mesela bir kadın torunlarını uyarmıştı,  uzaktan seviyoruz bebişi, ellemiyoruz dedi. Ağzına sağlık. Uzaktan seveyim çok küçük kızın diyenler de oldu. Veya ellerim temiz merak etme diyen kadın oldu. Geçen gün de bir kadın prkta kızım ona gelmek isteyince aayy ellerim temiz değil salıncağı elledim dedi. Yanı düşünceli. Ben de hiç kimsenin çocuğuna dokunmadım bu güne kadar, yakınlarımın çocuğu ise ellerimi dezenfekta edip izin alıp öyle alıyordum kucağıma. Yanı insanların arasındaki fark nedir. Ayniyiz yani 2 ayak 2 kol 1 kafa. Aynı memlekette yaşıyoruz. Ne memleketi aynı ailede yaşıyoruz. Insanlara bisey dersen suçlu sensin. Ben sadece yavrumu korumaya çalışan bir anneyim.

32 Cevaplar

+16 oy
(2,084 puan) tarafından
Bence bi psikiyatriye gitmelisin 
(872 puan) tarafından
Psikiyatri doktoru herkesi temiz olmasına yardim mi edecek
(2,084 puan) tarafından
Sana yardım edecek çünkü çocuğunu koruman normal de bu kadarı ileri bence ve kendin diyosun günde 1000 defa el yıkarım diye bence bu bı hastalık ve tedavi edilebilir
(3,896 puan) tarafından
Evet okb hastaligi zamaninda bnde de vardi.
-Reklam-
+5 oy
(485 puan) tarafından
Allah sabır versin, bu kafayla yaşamak zor olsa gerek. 
(872 puan) tarafından
Evet zor. Kimse dikkat etmeyen dünyada yasamak zor.
+4 oy
tarafından
Senin tedavi görmen lazim ciddiyim

Benim teyzemde senin gibiydi suan hastaligi ilerledi kocasını bile eve almio iki gunde bir hali yikio tedavi ol cnm
tarafından
Kiz ben uyari vermedim :)))sjsjsj
tarafından
Puanı düşük uyarı veremez canim günahını alma:)
(872 puan) tarafından
Mira Ecrin sen mi uyarı yaptın kiz:)
tarafından
Yok kız yeminle ben de vermedim hakaret tahrik yok ki orda:)
(872 puan) tarafından
Haha o zaman birisi stresini benim yorumuma atmak istemiş.
+2 oy
tarafından
Tedavi ol diyenlere katiliyorum temiz olmak ayri hastalik derecesinde ki senin halin ayri herkes bebesini korumak ister ama sen takintili sekile donmussun yargilayarak veya assagilayarak demiyorum haddime degil ilerleyen bi hastaliga donusebilir cunku yaninda yasayan insanlarin yasam kalitesini bile dusuru zamanla 
+1 oy
(6,887 puan) tarafından
Bu bir hastalık diye biliyorum bizim yakın akrabada da vardı üstelik doktora gitmezsen ilerliyor bu kadarla kalmıyor anladığım kadarıyla size bu durum çok normal geliyo ama öyle degil maalesef kabullenip tedavi olman şart bence
+1 oy
(3,267 puan) tarafından
Kusuruma bakmazsın umarım ama seninki OKB hastalığına kadar gitmiş... Evet bazıları olabilir ama bazıları aşırı.
+1 oy
(520 puan) tarafından
Aradaki fark düşünce yapısı bacım seni en iyi ben anlarım aynı dertten muzdaribim insanlara elini yıka demekten dilimde tüy bitti. Doktora gitmesi gereken biz değiliz karsimizdakilerin temizliği öğrenmesi gerekiyor. Gel seninle bi dertleşelim:D
(520 puan) tarafından
Ahahha işte geldim burdayım :))
(3,227 puan) tarafından
Aha benide alın bacılar
(872 puan) tarafından
Yaprak dökümü mesaj atamıyorum sana. Ama gel:)
(3,227 puan) tarafından
Sağol bacım
Gelyom sdsf
(520 puan) tarafından
Toplaşıp bi sarılalım ama önce ellerimizi yıkayalim:D
+1 oy
(2,191 puan) tarafından
Biraz abartı oluyor canım biraz mikropada ihtiyacı var ki bünyesi gelişsin steril ortamda saksıda çiçek yetişir gibi yetismeyecek bu çocuk kirlenecekde yani o kadar steril büyütürsen mikroplara karşı bağışıklığı düşük olur 
0 oy
(14,429 puan) tarafından
Haklısın kuzum ama esirgenen göze çöp batar
0 oy
(9,242 puan) tarafından
Kuzu sende obsesif kompulsif bozukluk olma olasılığı yüksek. Bende sen gibiyim artık ellerimi yıkamktan soyulmaya basladı tedavı oldum yıllarca ancak suan ki kadar durduruldu  

Bence git doktora ilerde cok fena olurrsun ilerlerse en son ben babaları kapıda üst değişmeye zorluyordum
0 oy
(3,491 puan) tarafından
Çocuğu ellettirme tabi o konuda haklısın ama el yıkama sorunu tedavi edilmeli, cildindeki faydalı bakterileri de engelliyorsun, bağışıklığın düşer, sağlıklı olcam derken hasta olursun. 
0 oy
tarafından
Canım tbaiki anne olarak düşünürsun ama her vücudun mikroba karşı da savaşmayı öğrenmesi lazım bence senin bu yaptığın normal değil . Bı destek alabilirsin mesela . Ayni senin gibi bı akrabamz yapardı çocuğu da öyle alıştırdilar şimdi çocuk elim kirlenir üstüm kirlenir oynayamıyor bile . Üstüne üstelik en ufak şeyde hastalanır doktorlar bağışıklığı zayıf diyorlar çünkü anne baba onu öyle alıştırdi vücudu hiç birseyle savaşmak öğrenmedi çocuğun . Yani yine senin tercihin tabi ama nacizane fikrim bu . 
0 oy
(87 puan) tarafından
Senin kadar temiz titiz değilim canım oglum söz konusu olunca iş değişir sanada hak veriyirum insanların duyarsızlığı maf ediyor beni yeni park yapıldı mahalleye 1 hafta da maf ettiler cimlerde çay vs içiyorlar çöpler yerlerde bu memleket bizim yarın cocuk larınıza kalacak duyarlı olmak lazım kimsenin kimseye hastalık bulaştırmaya hakkı yok sonra olan bebek ve anneye oluyor onlara bisey olmuyor 
0 oy
(872 puan) tarafından
Cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar. Kusura bakmayın herkese tek tek cevaplicam birazdan. Ama ben konuşmak istediğim konu ben değil. 1000 kez sabunluyorum dediğim yani saymıyorum kaç kez ama her ne ellersem yıkıyorum. DEMEK ISTEDIGIM MADEM BEN O KADAR DIKKAT EDIYORUM KARŞIMDAKİLER DE SAYGI DUYMASI LAZIM VE ONLAR DA DIKKAT ETMESI LAZIM. 
(657 puan) tarafından
Bence senden de önce bebeğine birey olarak saygı duymaları lazım. Çöpü döküp bir başkası ile tokalaşmazsın. Mikroplara son derece açık bir bebek o daha. Şu virüs ortamında bir parca hijyen fena olmaz.
0 oy
(362 puan) tarafından
Okb hastasi olma ihtimaliniz o kadar fazla ki titizlik hastalığı bu birşeye dokunur anında elim pisli mikrop vs düşünür el yıkanır korkarım ama ilerler ise kötü olabilir  çocuklar ter temiz unutmayın iki metre kabirde kurtlara böceklere yem olacağiz toprağa kariscaz vücudumuzda ne kadar çok mikroorganizma var kusursuz ter temiz değiliz insanın bağışıklık için kire de ihtiyacı var çocuğu korumak onu aşırı sakinmakla olmaz siz korkularinizla çocuğunuzu bir kalıba sokarsiniz psilikten birşey olmaz ama fazla korkudan olur sakinana her zman birşey olur ben böyle şeyleri hiç sorun etmem sevmek isteyen teyze kadın çocuk sver birkez bile çok şükür hasta olmadı Hindistan'da yaşadığınızi düşünemiyorum dünyanın en pis ülkesi Temizlik kültürü yok elde yemek yenir çatala kasıgs dini olarak uygun bulmuyorlar ama dünyanın en kalabalık ülkesi 
0 oy
(4,990 puan) tarafından
Esirgeyen göze çöp batar 

Bunu biliyormusun
0 oy
(1,366 puan) tarafından
İnsanlar umursamaz artık. Benim kayınvalidemler de oyle dışarıdan gelirler bi yeri ellemedik ama elimizi calkalayalım derler dediğin gibi kapı kolu direksiyon canta lar. Gorumcemler yemeğe geldi geçen direktman sofraya. Sokaktan gelen insanlara ayar oluyorum elini yıka kardeşim. Bi de gorumcem temizliğiyle ovunur :)) Oglu kapıdan 2 metre otede ayakkabısını cıkarır :)) Evimde olmadığı surece beni ilgilendirmez ama herkesin temizliği kendine. Dışarıdakilere birşey diyemiyorum 2 dakikada cocugumu mıncırıyolar ben de gonul kırmak istemiyorum eve gelince yıkıyorum cocuğu napimm. Başkasının cocugunu asla ellemem karşıdan severim.Akraba bile olsa kendi vermezse kucağıma almam. 
0 oy
(307 puan) tarafından
Yani bu tercih meselesi alışkanlık daha doğrusu  ama el yıkamak birinin sevecekken uyarılması falan hoş değil yani karşıdaki kişiye pis deniliyor resmen rencide edici tamam çocuk sizin çocugunux onu korumak istyrsunuz ama bu biraz abartılı bnce vücut direnci çok düşük olablir bebegınızın birazda mikroba alışmalılar yani tutup Bi ****** pisliğindn bahsetmyrum da parkta taşla toprakla oynamak faydalı olur vücudu direnç kazanır 
0 oy
(286 puan) tarafından
Canim anne olarak bebegini dusunmekte haklisin lakin seninki titizlikden ve dikkatten cok takinti olmus kalp kirmaya kadar uzaniyo 
0 oy
tarafından
Balım asla ama asla eleştirmiyorum bitanem.... Neden kirlendigini düşünüyorsun çocukken yaşadığın bir travma olabilir mi ... Benim teyzemde öyleydi şuan 57 yaşında tedavi görüyor çünkü çok ilerledi aşırı derecede .. oturup ağlıyor kimseyi eve alamıyorum kimseye gidemiyorum ben yapmazsam yiyemiyorum diye ağlıyor teyzemde senin gibi sürekli el yıkıyordu sürekli sonra toz dan tiksindi gelenden gidenden evi indirip kaldırıyordu sonra kimseyi almaz oldu bir yere oturmaz oldu çok zor ... Öncelikle bunun bir hastalık olduğunu kabul etmen lazım çocuğundan geçtim kendine zindan edersin vijdanen azap çekersin şimdilik problem yok gibi geliyor sana ellerini yikiyorsun temizlik bu bunda ne var diyorsun ama git gide sana  çocuklara ve eşine zindan edeceksin o yuvayı 
(872 puan) tarafından
Yorumunuz için teşekkür ederim. Bilmen travma mi. Ama çocuklukta da dışarı çıkıyordum mesela arkadaşlar gelip o elbisen ne güzel diyorlardı ben de ellemeyin yeni giydim, veya bana dokunmayın yeni banyo yaptım diyip dururdum. Yaklaşık 4 5 yaşındayken öyle dediklerimi biliyorum. Ben o derece değilim sadece çocuğa dokunmak isteyenler ellerine dikkat etsin istiyorum. Dışarıdakiler hiç ellemesin, eve gelenler ise ellerini yıkasın istiyorum.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 74 göst.
6 Haziran 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde E.m.hs (310 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 360 göst.
15 Aralık 2023 Aile kategorisinde Ervaaa (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 245 göst.
9 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde hfzfyzbl (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 222 göst.
10 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Sevmm (2,061 puan) tarafından soruldu

404,789 soru

12,125,820 cevap

36,484 kullanıcı

...