+8 oy
1,102 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
BUNLARA DİKKAT EDİN

Klozetlerinizi kapalı tutmayı unutmayın. Tavsiyeye uyduğunuz zaman iç güdüsel olarak ne demek istediğimi anlarsınız.

✔️ Yataklarınızı, elbiselerinizi düzenli tutunuz, eşyaların düzenli olması güzeldir. Efendimizin bu konu üzerine tavsiyeleri bulunmakta, düşük enerjili varlıklar dağınıklıktan beslenirler.

“Elbiselerinizi (çıkardığınızda onları güzelce) katlayın... Çünkü, şeytan katlanmış olarak bulduğu bir elbiseyi giymez, fakat katlanmamış/dağınık halde bulduğu bir elbiseyi giyer.” el-Mucemu’l-Evsat

✔️Gün içerisinde evinizi mutlaka havalandırın, havalandırmak manen rahatlatır, yağmur yağdığında ortalığı Rahmet kaplar, o anlarda hafifden pencere açmak güzeldir, Sabah namazında hava şartları uygun olduğu vakitlerde evi havalandırmak berekettir.

✔️Banyo yaptığınız yerde küçük abdest bozmayın. Banyonun

Gusul abdesti alınan yer olduğunu unutmayın. Aklınız karışır, delirme tehlikesi vardır..

“Sizden biriniz banyo yaptığı yere idrar etmesin. Sonra bu idrar ettiği yerden abdest almasın. Vesvesenin çoğu bundan ileri gelir.” Tirmizî

✔️ lavaboya kaynar su haşlama suyu dökmeyin. Farklı boyuttaki varlıklar ateşten yaratılmış olsalar da kaynar sudan zarar görürler. Karşılığında siz de zarar görebilirsiniz.

✔️İnsanlar evladlarına bakıcı tutuyorlar, o yavruların manevi kanalları açıktır, onlar melekler ile münasebetteler, onları Namazında zikrinde olan, güzel ve iyi niyetler besleyen bakıcılara verin, bu noktada namaz zikir önemlidir,

✔️Evladınızı her önünüze gelene öptürmeyin,

her insanın kucağına vermeyin, yazıktır, karşıdaki insanın ruhaniyeti bebeğe aksedebilir. Bu nokta önemlidir.

✔️ özellikle ilk 40 gün bebeğinizi yabancı ve Negatif insanlara göstermeyin.

✔️Evladlarınızı saatlerce çocuk arabasında gezdirmeyin arada bir kucağınıza alıp onu bu günün deyimiyle Aşkınızla besleyin. çocuğa yollarda nazar vs ler etki eder zayıf bırakır, onları şifa ayetleriyle besleyin.

✔️ Evinizde çöp biriktirmeyin, çöpler bereketi götürür, düşük enerjili varlıklar çöplerden beslenir, destursuz çöp dökmeye gitmeyin.. Özellikle gebe hanımlar, lohusalıktaki hanımlar çöple fazla uğraşmasınlar.

"Müslümanlık temizdir, kirsizdir. Siz de temiz olun, temizlenin, Zira cennete temizler girer."

"G.Ahmed Ziyaüddin, Ramuz El Hadis, 1. cilt,"

✔️Yemeklerinizin üstünü kapak vs kapatın, açıkta kalmasın. Besmelesiz yemek yapmak doğru değildir, yemeklerin kokusundan beslenen varlıklar olduğunu unutmayın.

Gece yatarken, su kaplarının ağzını ört, yemek kaplarının üstünü ört! Eğer kapayacak bir şey yoksa, Besmele çekerek bir çubuğu üstüne koy!

[Müslim]

Gece kapları kapayın, boş kapları da kapatın veya ters çevirin!

28 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
Ben kendimde çoğu şeye dikkat ermiyormuşum bunu  fark ettim
(4,292 puan) tarafından
Aynen bende dikkat ederim hepsine annem solemisti
(20,467 puan) tarafından
Bende hepsine dikkat ediyormuşum bilinçliydim çünkü yinede Allah razı olsun
tarafından
Valla ama okudukça insan bir farklı oluyor
(20,467 puan) tarafından
Evet gerçekten öyle
-Reklam-
+1 oy
(129,776 puan) tarafından
klozet hic kapanmaz bizde
(273 puan) tarafından
Bu hijyen açısından çok kötü bise ama özellikle o alanda ne varsa o klozetin pisligiyle haşır neşir oluyorlar özellikle de dış fırçaları:((
dis fircalarmiz falan orda degilki tek klozet var
(25,212 puan) tarafından
Lan klozeti nasıl kapamıyon sevdoş sifon çekilir mi öyle pis sevdoş:D
(4,902 puan) tarafından
Diş fırçası kapalı  dolapta ise ?
lan acik ama kullanilmiyoki
0 oy
(22,067 puan) tarafından
Bazılarıni etmediğimi anladim ya
0 oy
(570 puan) tarafından
Ayy bunlarin hepsini biliyorum nerden duydum acaba 
0 oy
tarafından
Çok faydalı bir paylaşım Allah razı olsun ❤️
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Canım anneannem bunların hepsini içime.islemisti zamanında:)
tarafından
Allah ondan razı olsun canim
(4,589 puan) tarafından
Amin canım nurlar içinde yatsın
0 oy
(1,224 puan) tarafından
Hepsine dikkat ediyorum tamamim da merak ettigim bisi var ornegin girdin banyoya banyo yapiyosun o sira kucuk abdestin geldi cikip lavaboya gidip tekrar daha sonra bajyoya ki devam edilmeli 
(3,267 puan) tarafından
Aynen çünkü o idrarı buharla soluyorsun
(1,224 puan) tarafından
Iğrenç cidden smdi oyle diynce
(3,267 puan) tarafından
Aynen hem soluyorsun hemde arkadaşın dediği gibi gusül alınan yer daima temiz olmalı. Namaz ve abdestin kabul olmamasının en büyük sebebi idrardır
tarafından
Ya bende banyo yapmadsn önce afedersiniz banyo deliğinin orda küçük abdestimi yapıyorum ondan sonra gusül abdesti alıyorum ama artık yapmam bunu
(3,267 puan) tarafından
Önemli bir kitapta da bunun fakirlik sebebi olduğunu okumuştum. Bilmeden yapıyor muşsun artık yapma. Dinimizin yanında temizligimiz ve sağlığımız sağlığınızın yanında diğer yaratıklarla da ilgili Bi durum
0 oy
tarafından

Ya Allah razı olsun canim inan çok işime yarayacak bilgiler bunlar yeminle kalbime dokundu <3

0 oy
(1,175 puan) tarafından
Allah razı olsun canm
0 oy
tarafından
Uaptklarım varmış ama bilmeden çok faydalı bir paylaşım sağol cnm 
0 oy
(4,987 puan) tarafından
Rabbim senden razı olsun kuzum 

Tum postlarini okuyorum  ❤️

Çoğunu yaptigimi farkettim ☺️
tarafından
Sendende balım
0 oy
(3,267 puan) tarafından
Yazılanların çoğu cinlerle alakalı :)
tarafından
Çın cin gelecek cin gelen:)")")")")"):):):)):):):):):)
0 oy
(2,191 puan) tarafından
Gece gece güzel korktum. çöp malesef oluyor evde belli saatlerde atilabiliyor akşam 8 den sonra atılıyor yoksa yasak ceza kesiliyor belediyeden hafta sonuda atamıyorum malesef kapıcı gelmiyor  almaya bende bebekle atmaya gidemiyorum evim 4 cu kat ,eee bazen yemek kalır tezgahta aklıma gelmez kaynar su da lavobaya çok dökerim yağ herşey olmasın diye mutfak lavobasina içim ürperdi resmen şimdi az önce çay döktüm mesela 
(4,910 puan) tarafından
Cnm sakın dokme ve besmele cek, ben bı kaba dokerın orada sogur sonra lavaboya
(2,191 puan) tarafından
Bu zamana kadar döktüm canım da şimdi korktum bir daha dokmem meğer ne çok kusurlu davranisim varmış az önce mutfağa gidemedim lavabonun altında çöp kovası var aç kapalı mesela onu ne yapicam :( korktum gerçekten
(4,910 puan) tarafından
Balkona koy cnm coplerı, besmele cek ve hıcbırdeyden korkma Allah yanımızda
(2,191 puan) tarafından
Tamam canım sagol
0 oy
(14,420 puan) tarafından
Çok şükür yapıyorum tatlım 

Sağolasın 

Ne tatlısın sen kız
tarafından
Ayyyyy heyecanlandım kizzzzzzz
0 oy
tarafından
Çok güzel bilgiler teşekürler 
0 oy
(29,053 puan) tarafından

Hepsini okudum çok faydalı bilgiler teşekkür ederiz

0 oy
(799 puan) tarafından
Allah razı olsun çok teşekkür ederim cnm 
0 oy
(4,103 puan) tarafından
Allah razı olsun böyle güzel bilgiler hep paylaş olurmi
tarafından
Paylaşıyorum zaten cogunlukla
0 oy
tarafından
Canım haslanmis su VS dökmeyin diyoya lavaboya. Kaynar suyumu dökmeyelim. Sogutmalimiyim. Hiç bilmiyodum. Bilgin varmi
tarafından
Saguk suyu ac onla beraber dok biden sıcak su dokme
(4,386 puan) tarafından
lavabo tikali oluyo mesela ona lavabo acici kullanırken kaynar su lazım, besmele cekip doksek oluyor diye biliyorum. yanılıyor muyum gonca hanim
tarafından
Olur canım o bir mecburiyet sonuçta bana hanım deme kız gonca de yeter
(4,386 puan) tarafından
teşekkür ederim goncaaa:))
0 oy
(4,098 puan) tarafından
Tek yapmadığım besmelesiz yemk yapmakmş onu farkettim bmdan snra dikkt edicm 
(4,386 puan) tarafından
besmele ile yapilan yemegin tadi bir başka olur
 dikkat ederseniz farkini göreceksiniz:)) tahiyyat suresi, fatiha, ihlas, ayetel kursi ben bunları mümkün oldukça okuyorum. Allahım diyorum benim elim degil peygamber efendimizin sav in kızı fatimatuz zehra annemizin eli

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 1,041 göst.
10 Kasım 2019 Aile & Aşk kategorisinde Ftmdila33 (704 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 681 göst.
26 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Anonimm (82 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 271 göst.
30 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Anne-bebek (790 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 285 göst.