0 oy
138 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,282 puan) tarafından

Kızlar öncelikle günaydın herkeze :) 

Eşim 11 kilo yaprak almış bende hayatimda hiç basmadim nasıl basicam da bilmiyorum internet te tarifler var ama tutarmi acaba kışa kalmaz bozulurmu diye korkuyorum sizin şöyle yaprağı güzelce bastığınız uzun zamanda bozulmaz dediginiz tarifiniz varmı bana bi yardımcı olsaniz şimdi baslamam lazım anca öğlene bitter inşallah kızlar  

8 Cevaplar

0 oy
(1,559 puan) tarafından
Tuz vr kaynar su yapraklari 20 ser otuzar aralarina tuz sürüp yapraklari basiyorum en son üzerine sıcak su döküyorum üzerini geciyor yapraklarin 
(2,282 puan) tarafından
Evde iki kiloya yakin tuz var acaba yapraklara yetermi canım bide ararlarina ne kadar tuz atiyosun göz kararımi
(1,559 puan) tarafından
Yapragin ne kadarsa canm ben bir bidona bir paket tuz koyuyordum bidon kücüktü aralarina bir bir avuc sür evet mesela 30 yaprakgi üs üste dizdin otuzuncuda tuz sür üzerine dizmeye devam et böyle böyle bidona doldur en sonuncuda da tuzu dök en üstüne ve kaynar suyu bosalt üzerinide gecsin yapraklarin biraZ
-Reklam-
0 oy
(9,247 puan) tarafından
Bil ilk dızerız o destekleri halasrız sonra bıdonda tuzlarız
(2,282 puan) tarafından
Sulumu basiyosunuz susuzmu canım
(9,247 puan) tarafından
Sususz canım
0 oy
tarafından
Ben hhic yapmadım bana annem yapar şöyle yapıyor o da yaparaklari diziyor deste deste bı legende üzerlerine kaynar su döküyor biraz bekletip o suyu döküyor bol tuzlayarak bidonlara doldurup üzerine su ekliyor
(2,282 puan) tarafından
Kaynar sicakmi soğuk sumu ekleniyor canım annen biliyormusun
tarafından
Kaynar su canım
0 oy
(16,015 puan) tarafından
Önce üst üste diziyorum leğene. Üstünü geçecek kadar kaynar su döküyorum. Rengi dönene kadar suda bekletiyorum. Salamura tuzu alıyorum. Suyunu yumurta ile ayarlıyorum önce 3 4 avuç tuz alıyorum üstüne su ekliyorum sonra yumurtayi suyun içine katıyorum yumurta suyun üstüne çıkana kadar tuz koyarım. Çıkınca o zaman tuzu tamamdır. Yaprakları bidona dizer suyu da üstüne eklerim 
0 oy
(4,170 puan) tarafından
En iyisi yerin varsa buzluğa koymak valla hic riske atma tazecik kalıyor buzlukta ben öyle yapıyorum önce sıcak suya ardından soğuk suya koyup onları da buzluk peşetine koyup buzluğa koyuyorsun çıkarınca tazecik yaprak oluyor 
0 oy
(752 puan) tarafından
 önce sıcak suya ardından soğuk suya koyup renkleri dönünce onları da buzluk peşetine koyup buzluğa koyuyorsun çıkarınca tazecik yaprak oluyor 
0 oy
(1,964 puan) tarafından
Önce üst üste dizerim sonra sıcak suda haşlarime aralarına kaya tuzu serpe serpe katlar destinin içine koyarım destininde içine tuz serperim belirli katlara ağzına kare dolunca normal soğuk suya tuz atar içine koyarım sonra sıkarım ağzını. Tuz salamura tuzu olucak ama yemeklik tuz değil. Geçen yıl yaptım bu sene hala kullanıyorum hiç bir sorun yok. 5 litre bidon yaklaşık 3 kilo yaprak alıyor. 
0 oy
(17,817 puan) tarafından
Yaprakları özenli şekilde bidona yerleştir ve mutlaka kaya tuzu kullan kaynamış su ile ağzına kadar doldur her 3 4 sıra da bi tuz koy tuzu eksik olursa yapraklar çürür

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 161 göst.
18 Ekim 2022 Aile kategorisinde Hazirankizi (175 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 340 göst.
0 oy
5 cevap 411 göst.
0 oy
5 cevap 214 göst.
26 Haziran 2021 Aile kategorisinde Ozlmugur (106 puan) tarafından soruldu

380,327 soru

11,387,657 cevap

34,890 kullanıcı

...