0 oy
187 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,310 puan) tarafından

Kızlar öncelikle günaydın herkeze :) 

Eşim 11 kilo yaprak almış bende hayatimda hiç basmadim nasıl basicam da bilmiyorum internet te tarifler var ama tutarmi acaba kışa kalmaz bozulurmu diye korkuyorum sizin şöyle yaprağı güzelce bastığınız uzun zamanda bozulmaz dediginiz tarifiniz varmı bana bi yardımcı olsaniz şimdi baslamam lazım anca öğlene bitter inşallah kızlar  

8 Cevaplar

0 oy
(1,558 puan) tarafından
Tuz vr kaynar su yapraklari 20 ser otuzar aralarina tuz sürüp yapraklari basiyorum en son üzerine sıcak su döküyorum üzerini geciyor yapraklarin 
(2,310 puan) tarafından
Evde iki kiloya yakin tuz var acaba yapraklara yetermi canım bide ararlarina ne kadar tuz atiyosun göz kararımi
(1,558 puan) tarafından
Yapragin ne kadarsa canm ben bir bidona bir paket tuz koyuyordum bidon kücüktü aralarina bir bir avuc sür evet mesela 30 yaprakgi üs üste dizdin otuzuncuda tuz sür üzerine dizmeye devam et böyle böyle bidona doldur en sonuncuda da tuzu dök en üstüne ve kaynar suyu bosalt üzerinide gecsin yapraklarin biraZ
-Reklam-
0 oy
(9,235 puan) tarafından
Bil ilk dızerız o destekleri halasrız sonra bıdonda tuzlarız
(2,310 puan) tarafından
Sulumu basiyosunuz susuzmu canım
(9,235 puan) tarafından
Sususz canım
0 oy
tarafından
Ben hhic yapmadım bana annem yapar şöyle yapıyor o da yaparaklari diziyor deste deste bı legende üzerlerine kaynar su döküyor biraz bekletip o suyu döküyor bol tuzlayarak bidonlara doldurup üzerine su ekliyor
(2,310 puan) tarafından
Kaynar sicakmi soğuk sumu ekleniyor canım annen biliyormusun
tarafından
Kaynar su canım
0 oy
(17,910 puan) tarafından
Önce üst üste diziyorum leğene. Üstünü geçecek kadar kaynar su döküyorum. Rengi dönene kadar suda bekletiyorum. Salamura tuzu alıyorum. Suyunu yumurta ile ayarlıyorum önce 3 4 avuç tuz alıyorum üstüne su ekliyorum sonra yumurtayi suyun içine katıyorum yumurta suyun üstüne çıkana kadar tuz koyarım. Çıkınca o zaman tuzu tamamdır. Yaprakları bidona dizer suyu da üstüne eklerim 
0 oy
(4,433 puan) tarafından
En iyisi yerin varsa buzluğa koymak valla hic riske atma tazecik kalıyor buzlukta ben öyle yapıyorum önce sıcak suya ardından soğuk suya koyup onları da buzluk peşetine koyup buzluğa koyuyorsun çıkarınca tazecik yaprak oluyor 
0 oy
(752 puan) tarafından
 önce sıcak suya ardından soğuk suya koyup renkleri dönünce onları da buzluk peşetine koyup buzluğa koyuyorsun çıkarınca tazecik yaprak oluyor 
0 oy
(1,965 puan) tarafından
Önce üst üste dizerim sonra sıcak suda haşlarime aralarına kaya tuzu serpe serpe katlar destinin içine koyarım destininde içine tuz serperim belirli katlara ağzına kare dolunca normal soğuk suya tuz atar içine koyarım sonra sıkarım ağzını. Tuz salamura tuzu olucak ama yemeklik tuz değil. Geçen yıl yaptım bu sene hala kullanıyorum hiç bir sorun yok. 5 litre bidon yaklaşık 3 kilo yaprak alıyor. 
0 oy
(21,032 puan) tarafından
Yaprakları özenli şekilde bidona yerleştir ve mutlaka kaya tuzu kullan kaynamış su ile ağzına kadar doldur her 3 4 sıra da bi tuz koy tuzu eksik olursa yapraklar çürür

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 177 göst.
18 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde Hazirankizi (173 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 530 göst.
+1 oy
5 cevap 264 göst.
26 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Ozlmugur (133 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 580 göst.
12 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Azkaban (2,743 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,446,179 soru

23,757,115 cevap

315,236 kullanıcı

...