0 oy
2,332 göst.
Diğer kategorisinde (147 puan) tarafından

Merhaba annisler benim hamileligim de dogumum da cok sıkıntılı geçti hamilelikte ayaga kalkmam yasakti yaklasik 7 ay yattim dogumdan sonra da 2 gun yogun bakim 20 gun hastanede yattim annem ve kayinvalidem yaklasik 8 aydir Bendeler evim onlara uzak simdi bebegin 40 i cikinca gidecekler artik arada geliriz diyorlar. 

Oturdugum yerde de kimsem yok yardim edecek bebegim üzerine kolik bir bebek evde bütün gun ikimiz olacagiz. 
Herkes ya annesine ya kaynanasina yakin ya da yardim eden birileri var. Ben napıcagimi bilmiyorum. 
Süreç cok mu yıpratıcı gecer ya da onerileriniz neler? 

149 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kuzum bir çok anne yanlız başına bakıyor Allahın izniyle yaparsın
-Reklam-
0 oy
(3,821 puan) tarafından
Hamilelikte doğum da tek başıma geçti bitek eşim ve ben vardık.

Ben her zaman tek bakmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. 

Çünkü kendi düzenini oluşturuyorsun ve bebeğine kendi bildiğin gibi bakabiliyorsun. Karışanın yok en rahatı bence. 
(147 puan) tarafından
Ben 25 gun hastanede kaldim dogumdan sonra annemle kaynanam baktilar bebege sanki ikisine cok alismis gibi ben nasil duzen kurcam onu da düşünüyorum
(3,821 puan) tarafından
Normal o ilk onların kokusunu almış
Sen de ilgilendikçe damada alışır kokunu alması yeter sen inandıktan sonra herşeyi yaparsın
(147 puan) tarafından
Kokuma alissin diye tisort bile koyduk yatagina yok yine onlarda susuyor
(3,821 puan) tarafından
Onlar bir süre almasınlar canım sen ilgilen hep onların kokularına alışmış
Tşört koyma kendi ten kokunu alsın emmiyorsa bile emiyormuş gibi kucağında tut mamasını yesin
0 oy
(21 puan) tarafından
Bakarsın canım merak etme alışıyorsun. Benim de doğumda annem geldi 1 hafta durdu yanımda. Zaten o süreçte de bebeğim küvezdeydi sarılıktan dolayı. Annem gitmek zorunda kaldı kardeşimin okulundan dolayı. Sonra kayınvalidem geldi 2 hafta kaldı ama bebeğime kalkıp yine ben baktım. Onun dışında yemek falan da yaptım o halde. Yani tek başıma atlattım diyebilirim. Çok şükür ki şuan 3.5 aylık olduk. Artık her şeyimi kızıma göre ayarlıyorum rahatım. Ha yine işlerin aksıyor kendinle ilgileneniyorsun falan ama olsun değer. Yaparsın merak etme. Biz anneler çok güçlüyüz
(147 puan) tarafından
Bende umarım güçlüyumdur cok korkuyorym
(21 puan) tarafından
Elbette güçlüsün. Kendine güven. Allah yardımcın olur inşallah
0 oy
(1,403 puan) tarafından
İlk bebeğimi tek baktım şuan ikinci bebegimde geldi onada tek bakıyorum yani Allah veriyor kolayligini
0 oy
(9,753 puan) tarafından
Ben dogum sonrası eşimin destegını saymazsam tektım annem 10 gun kaldı belki ama 10 gun boyunca eşimden hizmet bekledi ne yemek yaptı ne as yaptı aksam 8 lere kadar aç kaldım yemegı yapıp koymadı önümüze normal zamanda beklemem ama bakıma ıhtıyacımızın oldugu dönemde yapmadı sonra gitti esım 40 gune kadar yanımdaydı ama o da gun ıcınde cıkıyodu felan yani yalnızdım lohusa depresyonu yaşadım senın gibi dogumum zordu ve yogun bakımda kaldım bebegımı 3 gun goremedım o da sorunlu dogdu benim için zordu ama 2 mottom vardı o zaman biri gürkün bastığı civciv ölmez.Diğeri de kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz dı.Yanımda olmayan kim varsa hepsine karsı mesafelıyım artık annemde dahil.O yüzden kendın yetmeye calısacaksın bolca gaz masajı yap yemegını yapabılırsen ne ala yapamazsan dısardan yada esin gelınce yapar yersınız 3 aydan sonra gecıyo 6 aydan sonra daha da iyilesiyor bır yasından sonra hersey daha iyi oluyo 
(147 puan) tarafından
İnşallah oyle olur benimkiler 7 ay yattim baktilar annemde kaynanam da ama artik evlerine gitmek istiyorlar hakli olarqk onlarda 60 65 yasinda daha da birsey isteyemem tek insallah bakabilirim
0 oy
(2,075 puan) tarafından
Ben tek basima bakıyorum ve sağolsun bebişim 5 aydır uyumuyor. Ama insan alışıyor 
(147 puan) tarafından
Kolik mi peki?
(2,075 puan) tarafından
3.5 ay maalesef aşırı gazliydi
0 oy
(3,584 puan) tarafından
Kayinvalidem de annem de yurtdisinda dost most da yok. Eşim dışında yardım eden yok
(147 puan) tarafından
Benimde tek esim kalacak 5 gun sonra
0 oy
(2,564 puan) tarafından
Ben tek başıma baktım ilk günden beri ilk cocugum
(147 puan) tarafından
Benimde ilk cocuk ama kolik olup ağlaması napıcam ben durumuna geldim
0 oy
(859 puan) tarafından
Kolik bir oğlum vardı eşimden hariç kimsede yoktu tek başıma baktım büyüttüm şuan 3 yaşında istersen başarırsın canım zamanla alışıyor insan
(147 puan) tarafından
Insallah bende o gunlere getiririm bebegi
0 oy
(1,927 puan) tarafından
4 çocuğum var en küçük ikizler 10aylık tek başıma bakıyorum gurbetteyim. Gebeliğimde de yalnızdım. Yaşasın minnetsiz hayat
(147 puan) tarafından
4 cocuk helal olsun ben 1 tane ile sastim kaldim napicam diye
0 oy
(8,041 puan) tarafından
Ben bakamamistim bakabilene saygı duyuyorum benim bünye kaldiramamisti. Çocuk kucağımda uyuyakaliyodum, uykusuzluktan yüzüm ağrıyordu, cocuk ağlıyordu duymuyordum durum böyle olunca anneme gittim 2 ay
(147 puan) tarafından
Heh iste bende boyle olurum 3 gece deneyeyim dedim basim döndü bayılıyordum anneme gideyim bende diyorum ama esim de bebekten ayrilmak istemiyor
(8,041 puan) tarafından
Onlar zaten işe gidiyor hem de uyuyakalip Allah korusun çocuğu duymayıp bir şey olacağına gitmiştim yani çocugumdan onemli değil. esim halimi görüp kendi dedi o zaman arabamız arızalı sanayideydi araba kiraladı kendi götürdü
0 oy
tarafından
Geçmiş olsun cnm bende doğumda baya sıkıntı çektim ayağa kalkmam yasaktı annem baktı evim cokk uzaktı başka şehirdeydim ailem baktı 4 aylikken kendim eşimde gireve gittiği için tek başıma büyüttüm 
(147 puan) tarafından
4 aylik yine iyimis ben 5 gun sonra yanlizim 40 gunlukken.
0 oy
(1,700 puan) tarafından
Ben tek başıma bakıyorum

Eşimde gece 12 ye kadar çalışır 
(147 puan) tarafından
Cok zor degil mi
(1,700 puan) tarafından
Bebeğim kolikti ilk 2,5 ay çok zordu asla susmuyordu ama 3 ay dolmadan o bebek gitti yerine bambaşka bir bebek geldi sanki o kadar uslu ki maşallah asla zorlamz beni ,sadece ek gıdaya başladım iştahsız bir bebek o yüzden üzülüyorum,ama inan en fazla 2,3 günde o tempoya alışıyorsun hatta tek başına insan daha rahat benim kaynanam yanımda kaldı 11 gün bende ağladım ,lohusa psikolojisi ve gece gündüz özellikle gece dokuzda başlayıp sabah altıya kadar ağlayan bir bebeğim vardı ,bende buraya yazmıştım buradaki hanımların çoğu sağolsun moral verdi ve gerçekten de öyle oldu Kaynanamın gitmesine üzülen ben iyiki gitmiş dedim insan tek başına daha rahat oluyor daha rahat bakıyor ,ki ben dikişlerden 2 ay doğru dürüst yğrüyemedeim
Sana tavsiyem nurse harveys damla kullan bir de bio gaia azaltıyor birz ama gazın tek çaresi zaman 3 aya kalmaz biter inşallah
(147 puan) tarafından
Biogena bende kullandim hatta ek olarak bir de gaz damlasi kullaniyorum momy bliss diye hala ayni bagiriyor gazdan ucacak 2 gunde bir acildeyiz gazi var diyorlar valla cok zor
0 oy
(1,015 puan) tarafından
4 cocuk bu yuttum tek basıma. Bebektı arabaya koydum dıgerkerını okula goturdum. Hasta oldular aldım yanıma hastaneye goturdum. Daha bir suru sey. Evet cok yıprandım ama tek basıma yaptım. Sende annesin herseyın uste sinden gelırsın kendıne guven. Kolık zor ama gecıcı bır sure. 
(147 puan) tarafından
Cok agliyor sanki bir yerini kopartiyoruz gibi isim cok zor
(1,015 puan) tarafından
Gecen yaz cektıgımı bı Allah bilir bı ben. Hıc durmadan 4 5 saat agladıgını bilirim. Bu yaz daha rahatız sukur
0 oy
(1,466 puan) tarafından
Valla iki hamileliğimde sikintiliydi. Kıpırdamadan yerimdrn..eşimde çok yardımcı olmadı. Ona rağmen tek başıma doğurdum tek başıma buyuttum..kayınvalidem ve annem ikisi toplam birincide 20 gün ikinci de 40 gün kaldılar. Gerisi hep bnde. Korkma hiç Allah sabrını veriri
(147 puan) tarafından
Allah yardımcım olsun inşallah
0 oy
(4,897 puan) tarafından
Ilk 3 kardesim vardı yanımda. Eşimin ailesiyle aynı apartmandayız ama  öyle bi yardımları dokunmadi. Tek başıma baktım ikizlerime
(147 puan) tarafından
Isin oldugunda ya da cok yoruldugunda hic birakmadin mi
0 oy
(5,660 puan) tarafından
Annem bebegim 45 gunlukken gitti, bebegimde besin alerjisi var gaz ve kolikten daha zor bi durum, kendim baktim hic kimse yok burda olanda zaten yardim etmedi misafir gibi geldi gitti, esim bazi gunler gec saatlere kadar calisti, kis gunu evde bebeyle bi basima ,binada kimse yok, yardimi gectim insan bu surede bi insana hasret kaliyo , neyse demem o ki kolay degil ama bakiliyo bi sekilde allah yardim ediyo o gunlerde geciyo:) insan kendine sasiyo gunlerce uykusuzluk ,yorgunluk, saatlerce yemek yiyemezdim vs , bunlara hazirlikli ol insallah senin surecin kolay gecer, burda cogu anne tek bakiyo allah yardimcin olsun, en kotu bunaldiginda arabaya koyar bi yurur gelirsin bebiste uyur :)
(147 puan) tarafından
Bebis cok aglamasa herseyi yapcam masaj da yapcam biraz yürüyüşte yapcam ilik banyoda yaptircam ama cok ağlıyor
(5,660 puan) tarafından
Gazi vardir cok normal canim ilk zamanlar
0 oy
(397 puan) tarafından
Canım ilk oğlum 23 günlükken ikinci oğlum 25 günlüktu tek kaldığımda. Tek başıma baktım hala da öyle. Tek daha rahat olur düzenin belli olur. Şöyle yap böyle yap diyenin olmaz kafan rahat olur. 
(147 puan) tarafından
Benim sıkıntımda bebise ilk 3 hafta annem ve kaynanam baktigi için kendi düzenlerini kurmuslar gibi bir de bebek cok ağlıyor
0 oy
(31 puan) tarafından
 bebeği eve getirdik annem iki gün kaldı sonrasında hep yanlizdm bebek ,40 günlükken eşim korona oldu ayrı oda da izoleydi hem ona yemek meyve bitki çayı  hazrladm hem bebeğe baktım hatta karantina sonunda epey zayiflamistim cnku hiç vaktim kalmadı kendime süt ısıtıp içtim iki hafta boyunca. anlatınca zor  ama yasarken okadr zor olmuyo Allah kolaylık veriyo
(147 puan) tarafından
Ins benim surecimde kolay gecer
(31 puan) tarafından
Bebeğinle ilgilenirken zorluğu uykusuzluğu vs umrunda olmuyo hepsi kolay geliyo Süpermom güncellemesi yukleniyo diyebilrim :) Allah sağlıkla hayrla büyütmeyi nasip etsin inşallah
(147 puan) tarafından
Insallah bana o güncelleme 1 2 güne yuklenir yoksa isim is
0 oy
(1,518 puan) tarafından
Benimde doğumum ve hamileliğim çok zordu bebeğim 1 hafta yoğun bakımda kaldı ve 7 ayına kadar her Allah ın günü hastanedeydik bebeğim kolikti ayrıca ve günde maksimum 2 saat uykusu vardı o da 10 dakika 10 dakikaydı ve bende bulunduğum şehirde tekim gece parklarda gezdirirdik sussun diye bakıyorsunuz hemde çok güzel bakıyorsunuz hiç korkmayın 
(147 puan) tarafından
İnşallah bende guzel bakabilirim suan cok korkuyorum ama
(1,518 puan) tarafından
Hiç korkma onlar kendilerine baktırıyor ben uykuya o kadar düşkün bir insandım ki nasıl bakarım diye korkuyordum şimdi öyle değil ama 1 yaşında ve birbirimize alıştık
(147 puan) tarafından
Bende uyku olayından korkuyorum ya uyursam duymazsam bisey olur filan diye
(1,518 puan) tarafından
İçiniz rahat olsun duyuyorsunuz benim başımda bomba patlasa duymazdım öyle ağırdı bırakın ağlamayı hareket ettiğinde bile uyanacak kadar hafifleşti siz artık bir annesiniz siz zorlansanızda vücudunuzun uyaranları bunun bilincinde korkmayın kendinize inanın çünkü bebeğinize sizden daha iyi kimse bakamaz

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 1,112 göst.
16 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde Ftm1234 (281 puan) tarafından soruldu
+2 oy
60 cevap 746 göst.
1 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Bircan2 (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 205 göst.
25 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Fatma3400 (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 79 göst.

412,664 soru

12,424,086 cevap

45,378 kullanıcı

Kategoriler

...