Bebeğim bir aylık, ilk 5 gün annem 5 gün kayınvalidem kaldı ikisinden de çok memnun kaldım. Sağolsunlar onlar ev işlerini hallederken ben bebeğimle ilgilendim. Normal doğum olacaksa dikişlerini temiz ve kuru tutmaya özen göster. Günde en az 2 litre su iç, bebeğin sıcak havalarda dünyaya gelecek eldiveni ve şapkayı en fazla 1 hafta tak derim. Bebekler üşümekten değil havasızlıktan hasta olurlar. Bebeğin bulunduğu odayı bol bol havalandır. Ben esinti yoksa camı ikindiye kadar açık bırakıyorum. Gndüz de mümkünse odası güneş görsün. Ben göbek kordon bagi düşer düşmez yıkadım. Daha sonra akşamları eşimle 2 güne bir yıkıyoruz ve uyutuyoruz. Henüz uyku düzeninin oturması için erken ama akşam sabah kavramını anlayabilmesi için 21 gibi ışıği kapatıp gece lambasını açıyorum. Ayrıca altını sık sık değiştir pişik olmasin. İlk zamanlar büyük tuvaletini sık yapıyorlar ama gün geçtikçe çisli bez sayısı azalıp büyük tuvalet azalabilir. Bu beni tedirgin etmişti ama normal bir durummuş. Ayrıca kulağına alıştırma diyenler olabilir ama bebeğinin karnı tok, gazı yok, altı temiz olsa bile senin kokunu özleyip kucak isteyebilir. Kucağına al ve her istediğinde emzir. Yenidoğanlar sık sık emmek istiyorlar