0 oy
1,961 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Tanıdığım birinden dinledim doğum esnasında ıkınmakta zorlanmış ebe zaten azarlayıp duruyodu şöyle yap böyle yap diye bide ben zorlanınca kocanızla şey yapmayı biliyosunuz doğurmaya gelince ağlıyosunuz falan demiş. Ne kadar sinir bozucu bişey. O esnada bana öyle bişey deseler daha çok strese girerdim zaten kötü ebe denk gelecek diye korkum var iyice arttı korkum. Devletteki ebeler hep mi böyle olur ya

55 Cevaplar

0 oy
(8,344 puan) tarafından
Banada dediler aynini
-Reklam-
0 oy
(1,735 puan) tarafından
Terbiyesiz. Şikayet edeceksin öylelerini ama hiç sonuç alınmadığı için yaptıkları yanlarına kalıyor
0 oy
(13,857 puan) tarafından
Bende burda bu tarz şeyler okudum hep 

Devlete gittim 8cı aya kadar doktorum normal doğum için hiç bir engel olmamasına rağmen sezaryene teşvik ettı sürekli.  İlk hamileliğim taktım normal doğuracam diye devlete gittım 32 cı hafta. Doktoru beğenmedim başkasına gittim çok memnun kaldım.  Suyu azaldı diye aldılar doğuma o doktora denk geldım direndım 29ci saatte normal doğum yaptım doktorum da ebe de çok pozitif neşe doluydu uzun sürmesine rağmen keyifli geçtı telefonum dolu video fotoğraf 
0 oy
(5,233 puan) tarafından
Ben direk söverdim ona o kim ki bana öyle diycek
0 oy
(11,927 puan) tarafından
Dogum degilde ananem rahatsızlanmıştı. Seker komasına girdi. Ben yanınangitrigimde gazlı bezle ellerini baglamışlar yataga sinirle hemsire ye gittim. Neden diye. Serumunu cekiyor kemdini bilmedigi için onunlamı ugrascaz dedi. Sen bir bagırırsın orada ben gelip cozduler. Sak diye saglık bakanlıgını aradım fotoları cekmiştim. Anında geri donuş yaptılar. Cimere de yazdım fotolarla gönderdim. Anıjda 1 ssat içinde odaya bashekiö gelip özürdiledi. Yapan hemsireyi getirtip özürdilettiler. Sikayet etsin. Sessiz kaldıgımız icin bır halt olduk sanıyorlar. 
0 oy
(4,962 puan) tarafından
İyileşince şikayet etseydi keske
0 oy
(2,219 puan) tarafından
Vallahi ben bunu herkesten duydum ama doğru olduğunu düşünmüyorum açıkçası çünkü artık sağlık bakanlığı bu tarz şikayetleri çok fazla dikkate alıyor ve hemen geri dönüş yapılıyor o sağlık personeline bence doğru değildir yıllardan beri herkesten duyuyorum ben bunu
0 oy
(3,951 puan) tarafından
Bian iyi normal doguramamisim da sezeryan olmuşum dedim.  Heosi aynı  degil canım  mesela bana denk gelse bende sinir olurdum 
0 oy
(7,375 puan) tarafından
Valla bana gelen ebelerdi aynıydı bende 9 tane ebe girdi güya biri 32 yıllık ebeymis. Ne bağırıyorsun ıkin dedi 2 tane suni sancı taktılar bana yani ister istemez bağırıyor insan bide kalkıp dedi işte ilk doğumlar hep böyle ikinamiyorlar kocalarının koynuna girerken bir şeyleri yok ben 12 cm açıklıktan kızımı alamadılar ya 9 tanede ebe geldi 8 saat sanciyi çektim kesip kesip durdular alttan dikerkende çok bağırdın dedi ugusturmadan dikti kendimi çekiyorum canım acıyor diye bide ona bağırıyor niye kendimi çekiyormusum alttan 18  19 Dikisim vardı sezeryan olsam bu kadar olmazdı bide kızım içerde ters dönmüş onlar normale zorladiklari için kızım ölü doğdu nefessiz kaldı sonra geri getirdiler sonrada ben görmeden yoğun bakıma kaldırdılar çok fazla nefessiz kaldığı için beyin kanaması geçirdi Allah'ın cezaları ya madem sevmiyor siniz bu işi yapmayın o zaman 
0 oy
tarafından
Bende çok duyuyorum ama gerçekten şaşırıyorum bunun egitimini almissan doğum ne kadar zor tahmin edersin. Yani ilişki ile yırtına yırtına çocuk doğurmak aynı şey mi Allah'ım yarabbim ya
0 oy
(350 puan) tarafından
Şans meselesi kuzum ilk doğumumda çok kötü ebelere denk geldim giriş yapar yapmaz lavman yaptılar benim hemen çiş geldi çişim geldi lavobaya gidebilir miyim dedim hayır önce şu kağıtları imzalayacaksin ondan sonra diye direetti nerdeyse altıma yapacaktım sonra 24 saat sancı sonrası bebeğimin başı elime deyyordu artık bağırdım doguruyorum diye inanmadılar o şekilde yatakta yarım saat öldüm öldüm dirildim geldiler ne abartyon yalan söylüyorsun dediler sonra baktılar doğru benden ozur diliyorlar o yüzden ilk doğumum kızım engelli oldu Allah bilir belki sebebi haznede başı o şekilde beklediği içindir sonra korkumdan ikinci doğumuma geç gittmek istedim onu da ambulansta yolda doğurdum amblnstaki ebe melek gibi dogurttu gayet sefkatliydi ama yirtilmam oldu dikiş için hasthnye yetisdik gene kötülere denk geldim uyustrmadan dikmeye kalktı dayanamadım artık ne zaman bitecek dedim sakin bir tonla bende sana meraklı değilim diye bağırdı bana bir hafta önce üçüncü doğumumu yaptım hele şükür ki o iyi şefkatli ebelere üçüncü doğumumda denk geldim çok ilgililerdi devlet olmasına rağmen ebe yanağımi bile okşadı bebekle benimle çok ilgilendiler özel gibiydi yani anlayacağınız şans meselesi 

Hep derim sadece ebelik değil konumuz burdan açıldı ama mesleğini sevmeyen sırf para için o mesleğide yapmamali 
0 oy
tarafından
Offf iğrençc yaaa ben o şeyi yapmasam sen ne iş yapacaktın acaba deseymis kadın. Kadın kadına bunu nasıl der ya terbiyesizzz pislikkk rezilll. Her yere şikayet etsin valla .
0 oy
(4,226 puan) tarafından
Annem 58 yaşında beni 22 yaşında doğurmuş yıllar önce  yani aynı bu dediğinizi demiş ebe annem doktora sikayet etmiş dogumdan sonra kadın gelip özür dilemiş annemden ama annem içine yer etmiş kaç yasinda hala hep anlatır.Demek ki yillar geçmiş birsey değişmemiş:((
0 oy
(503 puan) tarafından
Doğum esnasında bana öyle bişey deselerdi o can havliyle bir tekme atardım herhalde o ebeye:-)  
0 oy
(29,280 puan) tarafından

Beyin yoksunu öyleleri kendi şey edip çocuk doğmayacak galiba öyleleri çok ah alır.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 394 göst.
0 oy
26 cevap 530 göst.
1 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde İnstructor (738 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,239 göst.
4 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde &Minikpanda& (874 puan) tarafından soruldu
0 oy
37 cevap 1,210 göst.
4 Haziran 2022 Diğer kategorisinde yenigelin24 (301 puan) tarafından soruldu