0 oy
2,545 göst.
Aile kategorisinde tarafından

Eşimle sevgiliyken babası vefat etti 120bin borcu varmış rahmetlinin esimle 1 yas kucuk kardeşi kredi cektiler yariyariya 60 bin küsür, bi kac ay sonradan da bi 20bin araba için çekmiş faiziyle birlikte 100bine yakin borcu vardi. Duzenli bi şekilde maasindan ödeniyordu. 

Biz borçsuz evlendik 2018de çünkü zaten eşimin borcu vardı evlenmek icin arabayi sattı.
 Evlenince dugunde takilan altinlarimi esime teklif ettim borcun yuzde ellisini kapat dedim kabul etmedi arabasiz yapamiyorum arabamiz yok araba alalim dedi tmm dedim arabayi uzerime yapti senn altinlarin dedi bu hareketi hosuma gitti ilerde ev alinca da snn ustune yaparim dedi inanıyorum bu arada yapar da. 

Neyse ilk donemler sıkıştik baya maaşından cok çekilmesin bizde rahat edelim diye 1 yil sonra yani 2019da yapılandırma yaptı borcun süresi 2022de bitecekken 2023 oldu. 
Ben bi dönem kolejde çalıştım ama formasyonum henuz çıkmamıştı tanıdık bi yerdi o yüzden kabul ettiler sonra kolej kapandi derken hamile kaldım. 
Bu süreçte eşim terfi aldi maasi arttı zam geldi biz duzeldik ikiz bebeklerde cok zorlanmadik allaha şükür idare ettik. 
Benm bildigim 2023 şubatta borcumuz bitiyor esimin maasi iyi yuksek miktarda kredi cekebilir ev bakmaya basladim satin almak için cok istekliyim az kaldi filan diye ama ayni istek eşimde yoktu ev konusu açılınca resmen ter döküyordu adam. Sana noluyo dedim en son. 
Baya üstüne gittim meğer esimin babasi ölünce kardeşiyle bankada kredi cekecekken kredi kardesine çıkmıyor esimde mecburen 120bini tek basina kendi cekiyor babasinin butun borcu ona kalmis oluyor. 
Biz evlenirkende nişanımızdan sonra eşim erkek kardeşiyle küstü sebep olarak eltimi gösterdi aralarini bozmus filan hepsi yalan kredi meselesinden dolayi küsmüşler o gun bugündür küsler ben kaynım olacak pisliğii sadece 1 kez gordum isteme gününde düşünün yani. 
Bunuda benden gizliyor. Yani benm 2023 şubatta bitecek sandigim borc 2025 subatta biticekmis. Resmen yıkıldım! 
 Guvenim sarsildi dun gece itiraf etti banka kayirtlarini acip gösterdi odenen borc kalan borç şok geçirdim tek kelime edemedim.
 Konusmuyorum kesinlikle kendisiyle aglayip duruyorum işe de defolup gitmedi patronunu arayıp ikizlerden birinin ateşi var şefim ben bugun gelmiyim dedi evde gö.tümde geziyor a.ptal gibi hemen affedecem saniyor ama bn cok kotuyum kendimi inanilmaz guvensiz hissediyorum bosluga dustum resmen. Annemler bile bize ev bakti ben ne dicem insanlara. Eşe dosta satılık ev var mi diye haber verdim yaaa bunlari aglayarak yazıyorum. 

55 Cevaplar

+2 oy
(90 puan) tarafından
seçilmiş
 
En İyi Cevap
Biz kadınlar oturma odasında oturuyor olsak, salondayim desek konuşurken, vay efendim bu bir yalandır deyip ortalığı ateşe verirler, ama kendilerinin maasallahi var... 

Kadın zaten neden borcun hepsini o ödüyor demiyor evlenmiş ve kaç yıldır bir yalanla yasiyor. Ayrıca reddi miras yapabilirlerdi yapmamışlar. Babasının malı varsa kardeşinin feragat etmesi gerekir.

Kardeşiyle konuşmama sebebini kalkıp başka bir şeye bağlaması çok yanlış, insan eşine yalan söylememeli.

Biz kadınlardan aynı hassasiyet bekleniyor ama kendileri o kadar da şeffaf değiller ne yazık ki.
tarafından
Allah senden razi olsun inşallah beni bi sen anlamışsın. Her ayrintiyi buraya yazamam sigmaz çünkü. Herkes bana neler demiş eşime babanin borcunun tamamini ode diyen bendim kaynim araya girdi destek olurum yariyariya bnmde babamdir dedi. Delikanliymis dedim sevindim. Yamukk yapmis eşime. Esim gelip deseydi borcun hepsini üstlendim diye tmm der gecerdim. Kaynimin adini bile anmazdim. Yillardir her bayramda baristirmaya calistik ben ve ailem. Yillar sonra her seyi öğrenince neler hissediyor insan yasamayan bilmez. Ben bugüne kadar tek bi yalan daha kendisine soylemedim beyaz yalanim bile olmadi ama o bana 2018den beri yalan söylüyormuş.
(90 puan) tarafından
Herkesin hayata bakış açısı veya hayattan beklentisi  aynı olmadığı için farklı değerlendirmeler yapılmış, yorumları okudum hayretler içerisinde.
Yıllarca sana bakmış ikizlerine bakmış bile denilmiş, sanki başkasının çocuklarına bakmış.
Bir yalan tüm doğruları sorgulatır demişler.
Eşimin yalanını yakaladığımda düşündüğüm tek şey bana ne zaman doğruyu söyledi, tüm her şeyi yalanmış gibi geldi ve bundan sonra da söylediği her şeyi sorgular oldum. Yemek yiyorum dediğinde bile yalan söylüyordur diye düşündüm. Hamileyim bunun etkisi var duygusal düşünüyorsun denildi ama bence sonuna kadar haklıydım.
Erkekler hiç bir şeyi affetmezken bizden her şeyi affetmemiz bekleniyor, neden?
Kadın olduğumuz için mi?
-Reklam-
+16 oy
(482 puan) tarafından
Esinize destek olmaniz gerekiyor. Adam zaten kardesini silmis bu sebepten yani karisinin cocugunun riskini bile isteye yedirmemis tepkisiz de kalmamis. Eminim o su an sizden daha kotu hissediyor. Hem.babasini kaybetmis hem kardesinden kazik yemis hem siz ustune gidiyorsunuz. 
(997 puan) tarafından
Ben katiliyorm size ya babasını kaybetmiş kardeşinden kazık yemiş ne zor şeyler  oda istemezdi bütün borç üzerine kalsın zorluk çekmeyi bunca zaman idare etmişsiniz ha 2023 ha 2025 bence kizdignizi belli ettiyseniz daha fazla uzatmayın el birliği ile düzelr herşey
(6,047 puan) tarafından
Bende size katılıyorum
(770 puan) tarafından
Bencede yüklenmeyin destek olun diyememis belliki onun elinden gelen bişey yok bu durumda o zaman söylese iiydi ama olmuş bı kere
+7 oy
(7,118 puan) tarafından
Adam yese içse tribini tavırını anlarım da babasının borcu sonucuçta ne yapsın, ne yapmalıydı. Eşin seni evini ihmal etmeden borç ödemeye çalışıyor. Senin eşini düşünmen lazım, milleti değil. Millet ne der diye yaşamaktan vazgeçin. Erkek ya da kadın yalan söyleme yoluna giriyorsa sebebi karsısında ki insanın karakterinden kaynaklı. Demek ki huyunu biliyor ki böyle bir yolu seçmiş. Ben eşine üzüldüm, bir de götümde dolanıyor yazmıssın. ALLAH ÖMÜR verirse  2025 de atarsın sen de havanı. Şahsen eşim böyle bir sebepten boşanmayı düşünse yallah babanın evine derim.
(7,118 puan) tarafından
Ahahahaah :D:D:D
(473 puan) tarafından
Tam olarak aynı şeyleri düşündüm size katılıyorum. Böyle bir üslup olamaz insan evlendiği kişiye hakaret edemez çok saygısızca.
+3 oy
(598 puan) tarafından
Gerçekten çok acımasızsınız eşiniz bu zorluğu yıllarca çekmiş tek başına idare etmiş size yansıtmamış ikizlerinize bakmış ama siz sırf aileniz hani ev almıyonuz mu diyecek diye adama trip atıyorsunuz 
tarafından
Tek başına mi ? Her seyi beraber yaşadık butun sıkıntıları bende çektim okulum bitmemisken işe girdim hem okula gittim hem çalıştım. O borc en cok bana yansıdı. Bilmeden yorum yapmayin sadece yukarda okudugun kadarini biliyorsun ailem ev almiyoruz diye degil esin sana yalan söylemiş kızım dicek. Aferin mi diyip alkış tutayim bide.
(280 puan) tarafından
Hayır diyeceğin şey şu an ev almaktan vazgeçtik kredinin faizleri çok yüksek
(598 puan) tarafından
Ailene her şeyi anlatmak zorunda değilsin şu an ev almayı düşünmüyoruz 3 sene erteleyeceğiz diyebilirsin. Yukarıda yazmışsın eşim terfi aldı ikizlerimize rahat bakabildim çok şükür sıkıntı yaşamadık diye
tarafından
Mecburen oyle dicem sumeyye babam duysa eşime laf eder kavga çıkar çünkü babamda dahil hepimiz kardesiyle baristirmaya çalışmıştık bayramda. Suanda aptall durumundayiz yani bi de bizim tarafimzidan bakin.
(598 puan) tarafından
Tamam bunu baştan söylemesi lazımdı ama şöyle düşün kardeşini zaten reddetmiş o yüzden uzatmak yersiz. Ailene de anlatma her şeyinizi sonuçta sizin eviniz ayrı onların ayrı
+2 oy
(1,776 puan) tarafından
Abartmayın isterseniz bu kadar yaa adam tek başına kimse yardım etmeden borç ödemeye çalışıyor mecbur kimse ödemezse babasının borcunu ödemek zorunda en azından seni üzmemek icin söylememis ama iş ciddiye binince mecbur kalmış napsin adam daha aç bırakmamış açıkta bırakmamış ödemeye çalışiyo sizde biraz dişinizi sıkın bu ne böyle en ufak şeyde boşanmayi düşünüyosunuz şükredin halinize nice evsiz yiyecek bişey bulamayan insanlar var ya
(280 puan) tarafından
Ağzına sağlık böyle bir sebepten insan hemen nasıl boşanmayı düşünür
(1,776 puan) tarafından
Bu kadar kolay değil yani en ufak şeyde boşanma lafı iyi günde kötü günde diye başlıyoruz evlenirken en ufak şeyde su koyuvermek hoş değil Rabbim herşeyin hayırlısını versin hepimize
+1 oy
(2,522 puan) tarafından
Ayy çok üzüldüm insan böyle birşey esinden nasıl saklar ve anlamadım esin tekmi odicek sifmi borcu tamam kredi çıkmamış ama kardeşi elden eşine vermemismi hiç 
+1 oy
(1,831 puan) tarafından
Empati tavsiye ederim. Eşinizin yerine kendinizi kotun olabilir. Burada neler duyuyoruz kredi çekmiş bitcoinde iddia gibi olaylarda kaybetmiş tonla borç sırtlanmış. Bu adam ne yapmışta boşanmaya kadar götürüyorsun işi . Kardeşini silmiş bu konuda adam haklıda ya bide hala görüşmeye devam etseydi öyle enayide çok . Abartıyorsun 
tarafından
Aynen ya öyleleride çok
(1,831 puan) tarafından
Az buz değil kaç postta gördüm öylesini burda. Adam kardeşinin yaptığından utanmışta saklamış ya senden çekinmişte söyleyememiş yalanı desteklemiyorum ama boşanılcak bir şey yok burda. Neler neler var ailesi yığınla borç yıkmış üstüne gelinin altınlarıda almışlar hala o aileye hizmet ettiriyolar o geline. Tribini at ama çok üzme boşver destek ol .
+1 oy
tarafından
Bence eşine destek ol canm boşver elalem ne derse desin eşini taktir valla bu devirde yok öyle evlatlar emin ol o para size bi şekilde gelir bunu bizzat yaşadım 

Benim kayınbabam kaza yaptı arabası pert oldu adam yıkıldı bundan 6 yıl önce oldu araba almak için parası yoktu bizimde 20 vardı verdik aldı adam nasıl sevindi bu arada eşiminde 4 tane abisi var hiçbirinde yapmadı bu yaptığını bizde o zamanlarda ev arıyorduk vazgeçtik zamanla kayınbabam o parayı verdi ama kesik kesik ama biz öyle bi ev buldukki 120 mlyarlk evi 87 milyara bulduk aldık hemen her kez şaşırdı yani nasıl aldınız böyle bi evi o fiyata diye sen allaha dua et sadece en güzeli en sona bırakıyor canım ben eşime hiçbirzaman küsmedim bana sormuştu veriyimmi paramızı diye ben ver dedim hemen gitti verdi babasına o parayı eşim fazlasıyla kazandı sonra 

Bence sende eşine destek ol allah en güzelini sona bırakıyor
+1 oy
(2,701 puan) tarafından

Para için değmez ağlamak yok millett yok o yok bu önemli olan eşin sırf bunlar için boşanıyorsan boşan oda senin karekterlerin ama üzüldüm Allah eşinin yardımcısı olsun.......

Eşime destek olur gerekirse bende çalışırım boşanmak da bir kaçış sebebi 
0 oy
(1,933 puan) tarafından
Üzüldüm Allah yardımcınız olsun 
0 oy
(952 puan) tarafından

Canım tamam haklısında yani eskiden olmuş birşey bunun için boşanılmaz boşuna ağlama çocuklarına yazık olan olmuş.

Kaynının size bu borcu ödemesi şart olmuş sen ağlama.
Eşine destek olman gerek sen boşanmayı unut kardeş kazığı yemiş birde sen gitme üstüne
0 oy
(9,626 puan) tarafından
Hoş bi durum değil yaptığı belli ki çıkmaza girmiş 
tarafından
Durust olabilirdi babanin borcunu ode diyen bendim. Altinlarimi teklif ettm hatta yalanlara gerek yoktu guvenimi sarsti.
0 oy
(736 puan) tarafından
Diyecek birsey bulamadim esinin kardesi kesinlikle size odemeli o parayı onlar gül gibi rahatca yiyip icip gezcekler siz evsiz barksız borç odeyip durcakmisiniz 
tarafından
Aynen öyle kaynim erken emekli olucakmis ev alicakmis bide.
0 oy
(3,669 puan) tarafından
Onun elinde olabilecek bişey değil ki kardeş kazığı yemiş mecbur yanında olsun sen kızarsın yada uzulursun diye söylememiş olabilir adam kötü bişey yapmamış bu zmaana kadar ödemeye çalışmış kendince
tarafından
Allah onu islah etsin
0 oy
(1,659 puan) tarafından
Kardeşi hiç destek olmadi mi neyse en azından söylemiş borcu olduğunu bunun için boşanmayı düşünme bence aranızda konuşun en azından bundan sonra bişey saklamasin
tarafından
Cok kırıldım babanin borcunu ode diyen bendim bu kadar yalana ne gerek vardi
0 oy
(3,141 puan) tarafından
Babanızın başka bı muklu yokmuydu borcu ona saysaydiniz keşke kredi çekmeseydiniz.
0 oy
(1,736 puan) tarafından
Bence bu kadar büyütmeyin. Eşiniz zaten bi darbe kardeşinden yemiş, size diyememiş. Onun da içi içini yiyordur gizlediği için. Biraz tavır yapın sonra düzeltin arayı. Boşanmaya sebep bişey değil ki bu
0 oy
(202 puan) tarafından
Üzülmüş olabilirsin evet ama şuan eşinin sana çok ihtiyacı var ne boşanmasından bahsediyorsun? Adam kandırılmış ve tek başına borç ödemeye çalışmış şuan sende böyle yaparsan adam çıkmaza girer Allah korusun kötü şeylere sapar. Yapma sakın eşine sarıl olsun öderiz de yanında ol. İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE EVET diyoruz unutma... 
tarafından
Allah korusun.
0 oy
(231 puan) tarafından
Bu tepkiyi vereceğiniz için eşiniz gizlemek zorunda kalmış belli ki. Zaten babasını ve kardeşini kaybetmiş  adam daha ne yapsın. Altınları alıp kaçmamış sağda solda yememiş, parasını başka yere vermemiş. Boşanma sebebiymiş, burada her şey boşanma sebebi zaten maşallah. Elalem eş dost ne dermiş. Ne derse desinler iki sene sonra ev sahibi olsanız hayatınızda ne değişir. Evine çocuğuna eşine bağlı bir baba, babasından kalan borcu üstlenecek kadar iyi bir evlat, sorumsuz kardeşine eşini ezdirmeyecek kadar iyi bir eş. Eee? Elalem ne der. .... yesin elalem. Hayatı elaleme göre ve burada "boşan boşan" şarkısı söyleyenlere göre yaşamayın. 
tarafından
Sadece yukarda yazidim kadarini biliyorsun. Borcu ustlen diyen bendim sevgiliyken annene kalmasin diyen bendim. Kaynim bnde varim diye kendi dedi. Kimse onu zorlamadi yani aslinda bn esime butun borcu al diye kendim demistim. Bana yillarca yalan soylemesini kabul edemiyorum sadece. Bana yalan soylemesinin hicbi gecerli sebebi yoktu. Bayramlarda hicbi seyi bilmeden kaynimla baristirmaya çalıştım onu. Suanda nasil hissetgimi bilemezsin.
(231 puan) tarafından
Kandırılmış hissediyorsunuz belki yeterince sevmediği için güvenmiyor diyorsunuz olabilir insanın hisleri doğru ya da yanlış diye nitelendirilemez. Ben yazdığınız kadarını bilip ona yorum yaptım. Büyük tepkilerden korktu söyleyemedi muhtemelen eşiniz, kendince orta yol bulmuş. Dışlanmış kandırılmış hissedebilirsiniz ama buraya boşanma bilmem ne yazılınca akbaba gibi üşüşüp boooşan booooşan diye tezahürat edenler var onlardan sakının kendinizi. İlk mesajım biraz sert bir üslupla olmuş olabilir kusura bakmayın. Elalem ne der lafını duyunca ben çok kızıyorum sizin özelinizde değil, insanlar için yaşamamalıyız.
0 oy
(8,986 puan) tarafından
Ya esin adına üzüldüm...babasının borcunu kapatmış Allah razı olsun...Tamam söylemesi gerekti sana ama yapamamış niyeti de kötü değil bence çok uzatma destek ol sende kardeşinden yediği kazık yıkmış sizde yalnız bırakmayın...tez zamanda biter gider borç ins
tarafından
Kuzum o kadar cok sey var ki kardesiyle baristirmaya falan çalıştım. Kendimi aptall gibi hissediyorum. Üstelik kayinvalidem de gorumcemde biliyorlardi ve onlarda sustu kendime yediremiyorum yalanı.
(8,986 puan) tarafından
Onlar esin söylesin diye o dedi diye susmuslardir...Evet haklısın kendini kötü hissetmekle ama yok yine de eşine bunu yapma

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 759 göst.
27 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Oğlumu Beklerken❤️ (386 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 601 göst.
0 oy
64 cevap 2,297 göst.
2 Mart 2023 Aile kategorisinde Ahsenella (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,328 göst.
10 Temmuz 2021 Aile kategorisinde Civcivim (1,108 puan) tarafından soruldu

380,249 soru

11,384,415 cevap

34,884 kullanıcı

...