0 oy
123 göst.
Diğer kategorisinde (21 puan) tarafından
Kızlar bebeğim 7 aylık olacak ek gıda olarak gün içinde ne verebilirim hiç bilmiyorum sadece yoğurt ile bebe püsküvüsü veriyorum siz neler veriyordunuz banada söylermisiniz bende vereyim çocuğuma ilk çocuk pek bilgim yok 

9 Cevaplar

0 oy
(1,243 puan) tarafından
Bisküvi vermeyi bırak öncelikle hiç sağlıklı değil. Sebze çorbası yapabilirsin. Meyve püresi mevsime uygun. Ayına uygun tarifler var ineternette bakıp yapabilirsin onları. Yoğurt ev yoğurdu olsun hazır yoğurt veriyosan hiç verme oda sağlıklı değil süt yerine süt tozu kullanıyorlar hazır yoğurtlarda. Evde kendim yapabilirsin bisküvi yulafı blendırla un haline getirip onunla yapabilirsin bebe bisküvisi. 
(21 puan) tarafından
Gerçekten mi ya bende.çocupa hep bebe büsküvüsü yapıyordum söylediğin için saol ya yoğurt ev yoğurdu ama dediklerinizi yapacam çok saol cnm
(1,243 puan) tarafından
Rica ederim canım sağlıkla büyüsün bebeğin ❤️ katkı maddesi var içinde hep canım hiç sağlıklı değil verme bence daha sen bilirsin tabi yinede
-Reklam-
0 oy
(2,769 puan) tarafından
Kendime ne yemek  yapıyorsam aynısını veriyorum çorba makarna sulu yemek  pilav hepsini eziyorum püre halinde akşamüstü meyve rendeliyorum. Benimki zeytinyağlı ya da tuzsuz tatsız şeyleri yemiyor Ben de çok denedim arada küçük tabakta yoğurt veriyorum içinde ekmeğin içini ufalıyorum bebe bisküvisi hazır mama pirinç unu bu tarz şeyleri kestim artık vermiyorum yemeye başladık sabahları da kahvaltıda kendimle yiyorsam yine aynısından veriyorum
(21 puan) tarafından
AA çok saol vala bende öyle yapacam artık ben korkuyordum vermeye ya bişey olacak diye artık blendrdqn ezip verecem saol cnm
(2,769 puan) tarafından
Kız yok Hiç blenderdan ezme direk çatalla Ez var o zaten yutuyor Ben de çok korkuyordum yutamaz boğazında kalır diye hafif de sulandırıyorum makarna yaparsan biraz salçalı sos gibi yapıyorum hafif az tuzlu ya da yemek varsa sulu yemek onun suyundan katı olan yemekleri biraz katıyorum sulandırıp o şekilde veriyorum boğazında kalmaz Şu an seninle versen yer Ama internetten bak verilmemesi gereken besinler var Onlardan vermez ama gün içinde kendini yediğin şeyleri verebilirsin
(21 puan) tarafından
Tm cnm dediklerini yapıcam çok saol
0 oy
(1,382 puan) tarafından
Valla canım ben bebeğime patates hasladim havuçlu karıştırıp verdim tuzsuz hiç yemedi bende az tuz koydum üstüne de sütümden biraz koydum öyle verdim.

Sonra kabak falan denedim ağzına sürmedi 

Yoğurt vermeye çalışıyorum günlük mayalayıp minik Danone siselerine mayalıyorum

Elma cam reddeden rendeleyip veriyorum 

Muz denedim sevmedi 

Patates havuç ve 1 çay kaşığı pirinc üstüne su ekleyip çorba gibi yapıp çatalla ezdim vermeye çalıştım yemedi

Bebeğim çok istahsiz diş sıkıntısı çekiyor çok kötü 

Baktm pek yemiyor sebze haslamasi bende pirinç pilavı vermeye çalışıyorum yoğurt ile birlikte et yapınca baharat eklemeden kemirtiyorum eline verip 

Kemik et suyu varsa iciriyorm 1 çay kaşığı bile olsa

Benim bebeğim diğer bebeler gibi iştahlı yiyen çocuk değil o yüzden bazen kendime yaptığım yemegi yağ acı baharat koymadan ona da veriyorum 
(21 puan) tarafından
Tm cnm bilgilendirdiğin için saol diş sıkıntınızda inşallah çabuk geçer cnm
(1,382 puan) tarafından
Rica ederim canım Ah inşallah yaa
(21 puan) tarafından
:-):-)
0 oy
(9,235 puan) tarafından
Bebe bisküvisi verme de sebzelere basla
0 oy
(3,240 puan) tarafından
Bugün tavuklu şehriye çorbası yaptım kızım Da yedi 
(21 puan) tarafından
Ohh ne güzel ben vermeye korkuyordum ya bide annem diyor ki eğer sütün varsa hiç ek gıda verme sizce doğru mu ya
(3,240 puan) tarafından
Ana öğün sütun olsun canım benim kızımda emiyor 2 öğün ek gıda veriyorum mesela çorba püre meyve gibi sonrası hep emzir
0 oy
tarafından
Sebzeleri haşla blendirdan gecir patates sogan havuc bir dis sarimsak veya baska sebzelerle cesitlendirebilirsin icine yarim cay bardagi mercimek koyuyordum ben bebegin gazli ise sen koyma. Bu corbanin suyuna kemik suyu da ekleyebilirsin varsa kemik suyu yoksa zeytinyagi da olabilir bir kaşık
tarafından
İkinci alternatif irmik ve sehriyeyi cok az yag ile kavurup bir kaşık un ekleyip unu da bi cevirip ilikli kemik suyunu ekliyordum icine de bir dis sarimsak rendeliyordum bu da guzel besleyici oluyor
Ucuncu secenek
Biraz arpa sehriyeyi su ile haşlayip bir kase yogurdu ve bir kasik unu o sicak su ile acarak haslanan sehriyeye ekleyerek corba yapabilirsin ben cok az tuz kullaniyodum yaptigim tum yemeklere simdilik aklima gelenler bunlar
tarafından
Pirinc pilavi yapip uzerine tavugu minik minik didikleyip yedirebilirsin,bebek tarhanasini genelde seviyor bebekler o da olabilir
(21 puan) tarafından
Tm cnm denicem hepsini çok teşekkür ederim :-)
0 oy
(229 puan) tarafından
Canım bende başlarda hep ona ayrı yemek yapardım şu anda 11 aylık inan artık ne yedireceğimi şaşırdım sen ne yersen ondan vermen en iyisi hem daha çok seviyorlar sonrasında kendi yemeklerine alıştırmak zor oluyor. Ama şimdi ben ne yersem ona da onu veriyorum 
(21 puan) tarafından
Tm cnm çok saol ya benimki 7 aya girecek ama annem de bir yandan diyor ki sütün var niye veriyorsun ama bakıyorum bir kaç gün sütüm gayet iyi diğer günler az neden öyle oluyor anlamdım ya
(229 puan) tarafından
Canım sütüm ne kadar iyi olsa da tadımlar yaptırmak zorundasın çocuğun yemeklere de alışması gerekiyor
(21 puan) tarafından
Tm cm. Çok saol
0 oy
(2,108 puan) tarafından
Eğer tadimlar bitti ise omlet, pankek, bebek köftesi, yayla çorbası, tarhana çorbası, kıymalı patates, kahvaltılık birçok şey verebilirsin. Tuz, şeker ve salça kullanmamaya dikkat et ama. Tabii bir de bal yasak bir yaşa kadar biliyorsundur zaten.
(21 puan) tarafından
Tm cnm biliyorum
0 oy
(684 puan) tarafından
Öncelikle ayına göre olan sebzeleri buharda haşla ve ver canım ek gıda doyumluk değil tadımlık olacak bu aylarda nerdeyse 2 ay sadece 3 gün kuralına uyulacak alerji varmı yok mu diye bazıları alerjiyi hiç dinlemeyip ne bulsa yediriyor ama alerji ölüme kadar gidiyor benim bebeğimin  kakasından kal geldi ek gıdada değildik tabi ozaman emme zamanındaydı ben farklı olarak yediğim bişey vardı ona alerjisi çıktı bağırsakları yara oldu bunu ek gıdada yaşamadım çünki biliyordum Mete alerjisi olduğunu . Siz de ek gıdada bulacaksınız alerjisi varmı diye lütfen yedir girsin derlerse dinleme 3 gün kuralı ile zebze haşla ver kabak havuç patates 3 er gün mesela 3 gün sonunda bunlardan çorba yapabilirsin bu şekil ilerde 
(21 puan) tarafından
Tm cnm çok saol söylediklerini uygulicam

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 249 göst.
2 Mart 2021 Diğer kategorisinde Mervekrvl (982 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 171 göst.
28 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 120 göst.
9 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu