Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Kızlar bebeğim 7 aylık olacak
0
oy
123
göst.
11 Ekim 2022
Diğer
kategorisinde
1BX2R5. B
(
21
puan)
tarafından
soruldu
Kızlar bebeğim 7 aylık olacak ek gıda olarak gün içinde ne verebilirim hiç bilmiyorum sadece yoğurt ile bebe püsküvüsü veriyorum siz neler veriyordunuz banada söylermisiniz bende vereyim çocuğuma ilk çocuk pek bilgim yok
_bebek_beslenmesi
tavsiye-fikir
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
9
Cevaplar
0
oy
11 Ekim 2022
yorumcu
(
1,243
puan)
tarafından
cevaplandı
Bisküvi vermeyi bırak öncelikle hiç sağlıklı değil. Sebze çorbası yapabilirsin. Meyve püresi mevsime uygun. Ayına uygun tarifler var ineternette bakıp yapabilirsin onları. Yoğurt ev yoğurdu olsun hazır yoğurt veriyosan hiç verme oda sağlıklı değil süt yerine süt tozu kullanıyorlar hazır yoğurtlarda. Evde kendim yapabilirsin bisküvi yulafı blendırla un haline getirip onunla yapabilirsin bebe bisküvisi.
11 Ekim 2022
1BX2R5. B
(
21
puan)
tarafından
yorumlandı
Gerçekten mi ya bende.çocupa hep bebe büsküvüsü yapıyordum söylediğin için saol ya yoğurt ev yoğurdu ama dediklerinizi yapacam çok saol cnm
11 Ekim 2022
yorumcu
(
1,243
puan)
tarafından
yorumlandı
Rica ederim canım sağlıkla büyüsün bebeğin ❤️ katkı maddesi var içinde hep canım hiç sağlıklı değil verme bence daha sen bilirsin tabi yinede
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
11 Ekim 2022
Seyhan
(
2,769
puan)
tarafından
cevaplandı
Kendime ne yemek yapıyorsam aynısını veriyorum çorba makarna sulu yemek pilav hepsini eziyorum püre halinde akşamüstü meyve rendeliyorum. Benimki zeytinyağlı ya da tuzsuz tatsız şeyleri yemiyor Ben de çok denedim arada küçük tabakta yoğurt veriyorum içinde ekmeğin içini ufalıyorum bebe bisküvisi hazır mama pirinç unu bu tarz şeyleri kestim artık vermiyorum yemeye başladık sabahları da kahvaltıda kendimle yiyorsam yine aynısından veriyorum
11 Ekim 2022
1BX2R5. B
(
21
puan)
tarafından
yorumlandı
AA çok saol vala bende öyle yapacam artık ben korkuyordum vermeye ya bişey olacak diye artık blendrdqn ezip verecem saol cnm
11 Ekim 2022
Seyhan
(
2,769
puan)
tarafından
yorumlandı
Kız yok Hiç blenderdan ezme direk çatalla Ez var o zaten yutuyor Ben de çok korkuyordum yutamaz boğazında kalır diye hafif de sulandırıyorum makarna yaparsan biraz salçalı sos gibi yapıyorum hafif az tuzlu ya da yemek varsa sulu yemek onun suyundan katı olan yemekleri biraz katıyorum sulandırıp o şekilde veriyorum boğazında kalmaz Şu an seninle versen yer Ama internetten bak verilmemesi gereken besinler var Onlardan vermez ama gün içinde kendini yediğin şeyleri verebilirsin
11 Ekim 2022
1BX2R5. B
(
21
puan)
tarafından
yorumlandı
Tm cnm dediklerini yapıcam çok saol
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Ekim 2022
Yz_gulu
(
1,382
puan)
tarafından
cevaplandı
Valla canım ben bebeğime patates hasladim havuçlu karıştırıp verdim tuzsuz hiç yemedi bende az tuz koydum üstüne de sütümden biraz koydum öyle verdim.
Sonra kabak falan denedim ağzına sürmedi
Yoğurt vermeye çalışıyorum günlük mayalayıp minik Danone siselerine mayalıyorum
Elma cam reddeden rendeleyip veriyorum
Muz denedim sevmedi
Patates havuç ve 1 çay kaşığı pirinc üstüne su ekleyip çorba gibi yapıp çatalla ezdim vermeye çalıştım yemedi
Bebeğim çok istahsiz diş sıkıntısı çekiyor çok kötü
Baktm pek yemiyor sebze haslamasi bende pirinç pilavı vermeye çalışıyorum yoğurt ile birlikte et yapınca baharat eklemeden kemirtiyorum eline verip
Kemik et suyu varsa iciriyorm 1 çay kaşığı bile olsa
Benim bebeğim diğer bebeler gibi iştahlı yiyen çocuk değil o yüzden bazen kendime yaptığım yemegi yağ acı baharat koymadan ona da veriyorum
11 Ekim 2022
1BX2R5. B
(
21
puan)
tarafından
yorumlandı
Tm cnm bilgilendirdiğin için saol diş sıkıntınızda inşallah çabuk geçer cnm
11 Ekim 2022
Yz_gulu
(
1,382
puan)
tarafından
yorumlandı
Rica ederim canım Ah inşallah yaa
11 Ekim 2022
1BX2R5. B
(
21
puan)
tarafından
yorumlandı
:-):-)
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Ekim 2022
Esrat
(
9,235
puan)
tarafından
cevaplandı
Bebe bisküvisi verme de sebzelere basla
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Ekim 2022
Mayamm
(
3,240
puan)
tarafından
cevaplandı
Bugün tavuklu şehriye çorbası yaptım kızım Da yedi
11 Ekim 2022
1BX2R5. B
(
21
puan)
tarafından
yorumlandı
Ohh ne güzel ben vermeye korkuyordum ya bide annem diyor ki eğer sütün varsa hiç ek gıda verme sizce doğru mu ya
11 Ekim 2022
Mayamm
(
3,240
puan)
tarafından
yorumlandı
Ana öğün sütun olsun canım benim kızımda emiyor 2 öğün ek gıda veriyorum mesela çorba püre meyve gibi sonrası hep emzir
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Ekim 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Sebzeleri haşla blendirdan gecir patates sogan havuc bir dis sarimsak veya baska sebzelerle cesitlendirebilirsin icine yarim cay bardagi mercimek koyuyordum ben bebegin gazli ise sen koyma. Bu corbanin suyuna kemik suyu da ekleyebilirsin varsa kemik suyu yoksa zeytinyagi da olabilir bir kaşık
11 Ekim 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
İkinci alternatif irmik ve sehriyeyi cok az yag ile kavurup bir kaşık un ekleyip unu da bi cevirip ilikli kemik suyunu ekliyordum icine de bir dis sarimsak rendeliyordum bu da guzel besleyici oluyor
Ucuncu secenek
Biraz arpa sehriyeyi su ile haşlayip bir kase yogurdu ve bir kasik unu o sicak su ile acarak haslanan sehriyeye ekleyerek corba yapabilirsin ben cok az tuz kullaniyodum yaptigim tum yemeklere simdilik aklima gelenler bunlar
11 Ekim 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Pirinc pilavi yapip uzerine tavugu minik minik didikleyip yedirebilirsin,bebek tarhanasini genelde seviyor bebekler o da olabilir
11 Ekim 2022
1BX2R5. B
(
21
puan)
tarafından
yorumlandı
Tm cnm denicem hepsini çok teşekkür ederim :-)
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Ekim 2022
Syvldc
(
229
puan)
tarafından
cevaplandı
Canım bende başlarda hep ona ayrı yemek yapardım şu anda 11 aylık inan artık ne yedireceğimi şaşırdım sen ne yersen ondan vermen en iyisi hem daha çok seviyorlar sonrasında kendi yemeklerine alıştırmak zor oluyor. Ama şimdi ben ne yersem ona da onu veriyorum
11 Ekim 2022
1BX2R5. B
(
21
puan)
tarafından
yorumlandı
Tm cnm çok saol ya benimki 7 aya girecek ama annem de bir yandan diyor ki sütün var niye veriyorsun ama bakıyorum bir kaç gün sütüm gayet iyi diğer günler az neden öyle oluyor anlamdım ya
12 Ekim 2022
Syvldc
(
229
puan)
tarafından
yorumlandı
Canım sütüm ne kadar iyi olsa da tadımlar yaptırmak zorundasın çocuğun yemeklere de alışması gerekiyor
12 Ekim 2022
1BX2R5. B
(
21
puan)
tarafından
yorumlandı
Tm cm. Çok saol
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Ekim 2022
hayal14
(
2,108
puan)
tarafından
cevaplandı
Eğer tadimlar bitti ise omlet, pankek, bebek köftesi, yayla çorbası, tarhana çorbası, kıymalı patates, kahvaltılık birçok şey verebilirsin. Tuz, şeker ve salça kullanmamaya dikkat et ama. Tabii bir de bal yasak bir yaşa kadar biliyorsundur zaten.
11 Ekim 2022
1BX2R5. B
(
21
puan)
tarafından
yorumlandı
Tm cnm biliyorum
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Ekim 2022
Sinem48300
(
684
puan)
tarafından
cevaplandı
Öncelikle ayına göre olan sebzeleri buharda haşla ve ver canım ek gıda doyumluk değil tadımlık olacak bu aylarda nerdeyse 2 ay sadece 3 gün kuralına uyulacak alerji varmı yok mu diye bazıları alerjiyi hiç dinlemeyip ne bulsa yediriyor ama alerji ölüme kadar gidiyor benim bebeğimin kakasından kal geldi ek gıdada değildik tabi ozaman emme zamanındaydı ben farklı olarak yediğim bişey vardı ona alerjisi çıktı bağırsakları yara oldu bunu ek gıdada yaşamadım çünki biliyordum Mete alerjisi olduğunu . Siz de ek gıdada bulacaksınız alerjisi varmı diye lütfen yedir girsin derlerse dinleme 3 gün kuralı ile zebze haşla ver kabak havuç patates 3 er gün mesela 3 gün sonunda bunlardan çorba yapabilirsin bu şekil ilerde
11 Ekim 2022
1BX2R5. B
(
21
puan)
tarafından
yorumlandı
Tm cnm çok saol söylediklerini uygulicam
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz