0 oy
1,305 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (39 puan) tarafından
Evlilik beni ölmeden mezara sokan bir olay oldu. Kaçarak evlendim. Asla ailesine asilik yapan bir kız değildim nasıl olduda kaçarak evlendim bilmiyorum . Çok hassas biriyim, nasıl bunca sıkıntıyı göze alabildim. Her gece boğazıma yapışan suçluluk duygusuyla uykularından defalarca kez uyanıyorum inim inim inliyordu uykumda . Sabahları daha kötü tabi, uykum beni dinlendirmis olmuyor aksine berbat bir sıkıntı yüküyle uyanıyorum. Bu arada hamile kaldım beklenmedik oldu şimdide hazır olmadan neden hamile kaldım diye kendimi yiyip bitiriyorum annelik kapasitesine sahip miyim bilmiyorum çok korkuyorum. Suçluluk, pişmanlık, korku duyguları o kadar yoğun ki evde yalnız kaldigimda kendimi asacak ip ararken buluyorum aklım başıma gelene kadar tek başıma yorgun düşüp istifra edene kadar bağıra cagira ağlıyorum. 12+1 haftalık hamileyim bir yandan bebeğimi etkiledigim için çok üzülüyorum ama engel olamıyorum bu duygulardan ne yapsam kurtulamiyorum sonumu göremiyorum. Eşim beni büyük hayal kırıklığına uğrattı başlarda ama bir süredir çok iyi bir sorunumuz yok benim halimi gorunce içinin parçalandığını söylüyor o yüzden hiç bir konuda üstüme gelmiyor artık beni kendi halime bıraktı diyebilirim. Nasıl düzelecek benim ruh halim ne yapmalıyım kızlar lütfen yardım edin  

24 Cevaplar

0 oy
(862 puan) tarafından
Hamilelik psikolojisi zaten çok başka ve ağır bisey ama emin ol bebegin doğduktan sonra o kadar güçlü hissedeceksin ki kendini tamamen bebeğine odaklarsan bugünleri hatirlamayacaksin bile inan bana. Hayatta hersey bizim için herkesin başına hersey gelebilir öncelikle bunu bil ve içten inan kendini hicbirsey için suçlama ben her zaman başıma ne gelirse gelsin hep şöyle düşünüyorum demekki benim için hayırlı olan böyleymiş yani bu olmuşsa demekki olmasa kötü bisey olacaktı her konu için geçerli. Evet kacmissin öyle olsun istemezdin ama demkki o an böyle olması gerekiyordu kacmasaydin devam ettiğin hayatın şimdi daha mı iyi olacaktı öyle düşün cevabı evetse bile şuan mutlu olman için hiçbir sebep yokmu hayat arkadasin olucak aylar sonra onu kucağına aldığında öyle mutlu olacaksın sana güldüğünde öyle huzur bulacaksın konuşmaya başlayıp seninle konuştuğunda öyle iyi hissedeceksin ki bu günleri hatırlayıp niye üzülmüştüm diyeceksin. Unutma bugünler geçecek sen pozitif ol bebeginde icerde senden beslenip iyi olsun üzüntü keder seni de bebeğini de çok etkiler sakın bunu bebeğine de kendine de yapma kimse senden ve bebeginden önemli kıymetli değerli değil. Saglikli düşün bebeğini düşün sağlıkla doğsun inşallah yavrun.
(39 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Amin inşallah. Kucağıma aldığımda bambaşka bakarım umarım hayata. Onu üzdüğümü bilmek beni yıpratiyor fakat şuan malesef elimde değil zihnindeki düşüncelere mukayyet olamıyorum, olabilsem keşke bakalım rabbim dayanma gücü versin tüm hamile kardeşlerimize anne olan tüm kadınlara
-Reklam-
0 oy
(2,768 puan) tarafından
Işte bu yüzden anne baba rizasi ve duası çok önemli 
0 oy
tarafından
Evet bazen öyle hatalar yapıyoruz ki  acısı hiç geçmiyor ama bu hataları yapmadan da asla ve asla kendimizi geliştiremeyiz ,tecrübe edinemeyiz  herkes bi sekilde imtihan oluyor belkide ailenin senin imtihanın buydu belki başarılı bir imtihan yasamadiniz ama bundan sonrasi önemli senin için  bundan sonra keşke dememek.icin çok güzel fırsatlar gececektir kendine zarar versen ne degisek ki daha çok yaralayacaksin herkesi. Ama sana umut olacak bir nimet nasip etmiş rabbim sende kendini gelistirip bebeğine çok güzel bir psikoloji ile yetistirmen lazım  ki senin yaşadığını yaşamasın senin yaptigin bir hatanın bedelini o masum çekmesin. Gostersene kimin saklamadigi yanlislari yok kimin hataları yok. Geçmişe değil bebeğine yuvana odaklan. Evet bu hata yapmışsın cahillikle ama eşim duzelmis Allah sana çoğuna nasip olmayan evlat nasip etmiş sukredip tövbe edip yuvana sıkı sıkı sarıl. Bilakis ayakta güçlü dur ki  kendi kendine yetebildigini görsünler kimse seni etkileyemesin.
0 oy
(2,219 puan) tarafından
Kaçarak evlenmek kötü bir şey karşıdakinin ailesi asla tam anlamıyla kabul etmiyor seni böyle olduğu zaman nasıl olsa kaçmış arkasında kimse yok diye hep hor görüyorlar bu bir gerçek yani ama eğer eşinle aran iyiyse mutluysan �nşallah çocuğun da olacakmış belki ailen seninle barışır çünkü genelde çocuk olunca barışıyorlar toruna dayanamıyorlar çünkü Rabbim çıkar yol göstersin sana inşallah

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 38 göst.
21 Kasım 2023 Diğer kategorisinde esrausen676 (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 354 göst.
21 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,384 göst.
25 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Melek8663 (857 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 740 göst.